2:2
(0:1)
10. F. Dobrovič (vl.)
77. D. Homolka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2018 16:30

2.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pro začátek sezóny si Plačkov s Pacovem připsali po bodu


Branky


53. J. Svoboda , 59. J. Svoboda - 10. F. Dobrovič (vl.) , 77. D. Homolka
14

V prvním kole podzimní části Poutník ligy na sebe narazily výběry Plačkova s Pacovem. Dlouhá letní přestávka se na obou týmech podepsala výraznou měrou a tak kvalita utkání standartům soutěže příliš neodpovídala. Fanoušci, kteří ale přišli na pivo a za góly si přišli na své. Hned na úvod po dvou vstřelených gólech na obou stranách a bodový zisk. To je výčet, který ani na jedné straně neurazí, přestože se týmy o vedení přetahovaly od prvních do závěrečných minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bez útočení přinesl hostům vedení

Utkání, ke kterému vyjížděl v roli mírného favorita hostující Pacov probíhalo po většinu času, prvních minut nevyjímaje,  ve velmi pozvolném tempu, k čemuž přispělo především znovu teplé počasí, které se podepisovalo stejně jako kdekoliv jinde nejen na fyzičce hráčů, ale i kvalitě hřiště. Proto se ani před jedním brankovištěm dlouho žádné vzrušení nekonalo, natož aby přišla přímá střela na bránu. Tu nejzásadnější obstaral po deseti minutách Plačkov, naneštěstí před vlastní bránou, kdy absence komunikace mezi domácím brankařem Novotným a obráncem Dobrovičem daleko před vápnem po nakopnutém křížném balónu vyústila v až hrozivě přesný lob od zmíněného beka z 25 metrů přímo pod břevno opuštěné brány. Aniž by se tak o to juniorka Pacova výrazněji zapříčinila, šla poměrně hladce do vedení 1:0. I nadále se hrál hodně unavený fotbal plný zbytečných ztrát ve středu hřiště. Po chvíli se ale ke své šanci dostal i Plačkov, tentokrát už před správnou bránou, jenže dalekonosná střela Jiřího Kalivody našla pouze náruč nové posily v brance Pacova, exobrataňského Jakuba Kaliny. Další ohrožení soupeřovy svatyně na obou stranách kvůli mnoha opakujícím se nepřesnostem nepřicházelo a tak své vedení i nadále drželi hosté.

Gólové hody začaly až ve druhé půli

Ani poločas druhý změnu nastoleného tempa nenabídl. Mnoho nepřesností bylo tedy přeci jen místy proloženo centrovanými míči do obou vápen, jenže kvůli absenci zakončení žádná změna skóre nepřicházela. Tedy až do 53. minuty. Přetažený centr domácích našel na zadní tyči hlavu zcela osamoceného Jana Svobody, který elegantně zavěsil míč na zadní tyč a bylo vyrovnáno. Za dalších šest minut šel Plačkov dokonce do vedení. Útok po pravé straně vyústil v přízemní centr do vápna, který rozhozená obrana Pacova nezvládla zachytit a znovu nikým nehlídaný Jan Svoboda nyní procpal míč pod vyběhnutým brankařem Kalinou až do sítě, 2:1. Pacovské béčko tak v krátkém časovém sledu přišlo o své vedení a muselo urychleně zabrat, protože utkání jim kvůli ztrátě koncentrace začínalo minutu po minutě utíkat mezi prsty. Naštěstí pro hosty, místy až nepochopitelně zbrklá a nervózní mezihra "Sokolíků" dávala Pacovu stále slušnou šanci na bodový zisk. Vyrovnání TJ Slavoj skutečně přišlo a znovu při tomto gólu hráli hlavní roli chybující domácí. Zpětnou přihrávku naslepo zachytil čtvrt hodiny před koncem zápasu David Homolka a náhle se ocitnul úplně sám na velkém vápně tváří v tvář vybíhajícímu brankaři, kterého šikovně obstřelil a skóre bylo 2:2. Povzbuzeni vyrovnávacím gólem se k závěrečnému tlaku dostali právě hosté. Gólu s hodnotou tří bodů byl nejblíže dlouho nenápadný útočník Pavol Gavrecký, který bez rozpaků vyslal uvnitř velkého vápna ukrytou střelu, tu však domácí brankař Novotný vytáhnul konečky prstů na roh a alespoň částečně odčinil zaváhání z prvního poločasu. Ve zbývajícím čase už se utkání pouze dohrávalo, defenzivy na obou stranách si jakýkoliv náznak šance pohlídaly a cíl v prvním kole bodovat tak oba celky splnily, přestože po průběhu utkání spíše doufaly ve výhru.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Že šlo o první utkání sezóny po dlouhé letní přestávce se na utkání podepsalo víc, než by bylo zdrávo. Stejně jako nám, tak i soupeři chyběla jakákoliv sehranost, z čehož vyplynula velká řada nepřesností. Pacovu jsme k tomu navíc po mém výletu za vápno do prázdna darovali brzké vedení a jelikož to ani směrem dopředu nebyla žádná velká sláva, vypadalo to s námi v první půli bídně. Naštěstí v poločase druhém přišlo zlepšení a s ním dva rychlé góly. Najednou jsme to byly my, kdo sahal po výhře a měl utkání pevně v rukou, jenže jsme začali zmatkovat, zbytečně chybovat a soupeř skóre srovnal. Remíza ale není špatný výsledek, minimálně je alespoň spravedlivý.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - J. Svoboda [-] , L. Ehrlich [-] , T. Vrána [-] (41. R. Hájek [-] ) , F. Mottl [-] , J. Kalivoda [-] , M. Němec [-] , Z. Štěpán [-] , R. Štěpán [-] , R. Tesař [-] , F. Dobrovič [-]

TJ Slavoj Pacov B
J. Kalina [-] - J. Hanek [-] , J. Klika [-] (46. D. Homolka [-] ) , P. Gavrecký [-] , M. Zíka [-] , D. Přibyl [-] , J. Kučera [-] , R. Flígr [-] , J. Rathouský [-] , O. Svoboda [-] , J. Pražák [-]

ŽK: 85. F. Mottl - 32. O. Svoboda , 65. J. Kučera .
Hráči zápasu: J. Svoboda - R. Flígr .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: BABÁK Martin - TOMÁNEK Luděk (N), MAŘINEC Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: remíza

Velká otázka je v jakém rozpoložení oba týmy do nové sezóny vstoupí. Mám chuť tipovat 1, protože v minulé sezóně Plačkov doma Pacov porazil, start sezóny nové ale radí zůstat nohama pevně na zemi, proto říkám remíza.