P. Gust 83.
2:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2018 16:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staňkov má po otočce první výhru


Branky


18

Dvakrát dotahovali a nakonec berou vítězství. Tak by se dal v jedné věte shrnout víkendový zápas plzeňské I. A třídy mezi Staňkovem a Kaznějovem. Domácí nejdříve prohrávali v základní hrací a následně i v penaltách. V souboji nováčků však otočili a berou dva cenné body do tabulky rozjeté soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Góly si hráči šetřili

Souboj dvou nováčků rozehrané soutěže přinesl na úvod poločasu vyrovnanou hru. Hosté z Kaznějova hrozili spíše po standardních situacích, které dle slov trenéra domácích Milana Kuchariče rozehrávali podle určité šablony. "Kdybych si to mohl zpětně přehrát, určitě by se tam našla nějaká podobnost." Kolem 30. minuty však začali úřadovat i domácí fotbalisté ze Staňkova, a to konkrétně Václav Voves, který měl dvě šance. Nejprve si vzal míč na sebe a vystřelil z úhlu místo nahrávky na lépe postaveného Tomáše Tlustého a následně už útočnou situaci vyřešil lépe, když se prosadil průnikem až do vápna, ale z následné střely placírou z úrovně penalty byla jen tyč. Dvě výraznější šance měli tedy na úvod zápasu domácí, ovšem přesto se šlo do kabin za stavu 0:0.

Vyrovnání za pět minut dvanáct

V kabině domácích dle trenéra Kuchariče o poločase zaznělo několik poznatků směrem k zodpovědnějšímu bránění a doplňování defenzivy. Jakoby to hráči nechtěli slyšet a v úvodu druhé půle brzy inkasovali. Byl to opět pověstný signál z rohového kopu, kdy domácím chyběl na malém vápně správně zónově postavený hráč. Hlouček Kaznějovských fotbalistů natáhl pozornost na přední tyč, prodloužil balón dozadu, kde už čekal připravený Radek Švátora, který se ze dvou metrů do odryté branky nemýlil- 0:1. Hosté měli ještě několik dalších brejků, ale do tlaku se postupně dostávali i domácí. Za zmínku stojí například přečíslení dva na jednoho, které vedl domácí Záhoř, ovšem těsně před momentem střelby zachránila hosty jejich pozorná defenziva. V 83. minutě už však byl útok Staňkova úspěšný, když se po rohu Vojtěcha Mifka prosadil hlavou kapitán Pavel Gust.

Rozhodla šestá série

Po vyrovnané základní hrací době musely o vítězi rozhodnout pokutové kopy. Aby nebylo napětí málo, po pěti penaltách na každé straně byl stav nerozhodný, a tak přišla na řadu šestá série. V té si na značku postavil míč kapitán domácích Gust a narozdíl od hostujícího hráče proměnil a rozhodl tak o tom, že po dramatickém závěru zůstane většina bodů na domácím hřisti. Penaltu neproměnili za domácí Dolejš - za hosty Hrubý a Tichý.



Ohlasy k zápasu


FK Staňkov
Trenér Milan Kucharič: Pro nás velmi cenné dva body, soupeř byl kvalitní a důrazný v útočné fázi. Měl signál na standardní situace. My už jsme měli o čtyři hráče více než minulý týden, takže se samozřejmě sestava skládala lépe.

FK Bohemia Kaznějov
Trenér Vladimír Pytlík: Zaplatili jsme nováčkovskou daň. Z naší strany to bylo spousta neproměněných šancí. Byl to náš druhý zápas, kdy jsme opět ikasovali ze standardek.



Sestavy


FK Staňkov
L. Jánský [-] - V. Záhoř [-] , J. Vrba [-] , P. Gust [-] , T. Tlustý [-] , O. Hrdina [-] , J. Šimůnek [-] , V. Voves [-] , F. Dolejš [-] , D. Drudík [-] , V. Mifek [-]

FK Bohemia Kaznějov
J. Švamberg [-] - M. Polívka [-] (56. J. Hrubý [-] ) , J. Vondráček [-] , J. Fedorco [-] (81. J. Kiss [-] ) , J. Hyneš [-] (88. T. Jung [-] ) , J. Vondráček [-] (70. D. Pojer [-] ) , M. Tichý [-] , D. Müller [-] (60. V. Vašíček [-] ) , V. Pícl [-] , R. Švátora [-] , T. Vaneš [-]

ŽK: 72. R. Švátora , 90. V. Pícl .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Hájek Zdeněk - PETRŽELKA František, MIFKOVÁ Hedvika.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Josef Majer

Expert: Jiří Výrut
Tip experta: výhra domácích

To bych byl špatný patriot, kdybych nevěřil našim klukům. Bude to souboj dvou týmů, které před sezonou postoupily nahoru do I. A třídy. Když budeme kompletní, tak vyhrajeme. To si troufám říct i o prvním kole na Košutce, že kdybychom tam byli v plné sestavě, tak také uspějeme. Doufám, že teď od nás zahrajou v dobré formě zkušený Tlustý, gólman Jánský, kapitán Gust nebo třeba mladík Šimůnek, to jsou takové opory. Máme tam i šikovné tři dorostence a samozřejmě ostatní hráče, takže to vidím pozitivně. Přesný tip dle mého 2:1.

Tip: výhra domácích