Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2018 17:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žihle zůstává bez bodu


18

Po dohodě obou klubů se utkání odehrálo v obráceném pořadí, jelikož v Žihli mají jen umělou trávu, a ta se lépe využije v zimní části sezóny. Proto se k druhému mistrovskému kolu zajíždělo do Mochtína, kde fanoušci viděli premiérové vítězství jejich klubu a skalp Žihle, která ještě minulou sezónu hrávala krajský přebor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé branky domácích po brejcích

Hned ve 3. minutě utkání dostal domácí Zdeněk Plánička průnikovou přihrávku za obranu od Kapusty a kličkou okolo gólmana hostí Bláhy otevřel skóre - 1:0. Stejný hráč se pak dostal v 9. minutě opět po brejku do zakončení a z velkého úhlu se opět nemýlil - 2:0 pro Mochtín. S hosty ze Žihle to otřáslo, ale zároveň jim to neubralo na bojovnosti. Zvýšili aktivitu a ve 12. minutě měli obrovskou šanci na kontaktní gól. Hostující Vávra se z dobré pozice dostal po přihrávce od Brože do zakončení, ale domácí brankár Kodeš byl připraven. Žihle byla na koni a v 18. minutě si připsala další šanci, tentokrát však po závaru před domácí brankou minul Krofta. Mochtín následně vyrovnal hru a do konce poločasu si vypracoval ještě dvě gólové šance. Tu první ve 30. minutě, kdy po centru Pláničky z těžkého úhlu jen těsně minul branku hostů Jiří Čeleda a těsne v závěru poločasu, kdy se po rohovém kopu dostal k zakončení stoper Pavel Staněk, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval hostující brankář Bláha na čáře.

Góly Žihle už na zvrat nestačily

Hosté, kteří minulou sezonu sestoupili z vyšší soutěže, se dostali po pauze do mírné převahy. Paradoxně však opět inkasovali, a to v 55. minutě, kdy se po brejku z pravé strany prosadil Matěj Kapusta - 3:0. Žihle však nic nevzdala a v 59. minutě se mohla radovat ze své první trefy v utkání. Po centru/střele Jakuba Nového zapadl domácímu brankáři míč přesně pod břevno - 3:1. To by ale nebyli domácí, aby opět nezaúřadovali a opět z brejkové situace. V 78. minutě utekl po straně Tomáš Babka a téměř identicky jako u předchozí trefy domácích naservíroval míč před branku, kde už v doklepával na 4:1 Jaroslav Cihlář. V závěru pak už jen korigoval skóre hlavou hostující obránce Romanovskyy na 4:2. Nováček soutěže si tak připsal cenný tříbodový skalp.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Trenér a kapitán Jiří Dolejš mladší: Zápas hodnotím kladně. Po dvou brejcích jsme se ujali vedení, pak jsme se zatáhli a zápas relativně v klidu dohráli. Po minulém zápase jsme si řekli, že se budeme soustředit na obranu, a to nám tentorát vyšlo. Panuje u nás spokojenost.

TJ Slavoj Žihle
Trenér Robert Otcovský: Prvních deset minut jsme ještě byli hlavama v kabině, soupeř nás z brejku uzemnil. Pak jsme se herně zvedli, ale dostali jsme opět gól z brejku po startu poločasu. Všechny góly byly dané vývojem utkaní, kdy jsme dotahovali manko a museli být vytažení.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
P. Kodeš [-] - P. Staněk [-] , T. Dolejš [-] , J. Dolejš [-] , J. Bejvl [-] , J. Žiak [-] (66. J. Cihlář [-] ) , J. Čeleda [-] (64. J. Pretzelmayer [-] ) , T. Babka [-] , M. Kapusta [-] , D. Gajdušek [-] , Z. Plánička [-] (85. Z. Smolík [-] )

TJ Slavoj Žihle
J. Bláha [-] - M. Romanovskyy [-] , J. Brož [-] , J. Vávra [-] , J. Bulín [-] , J. Nový [-] , T. Krofta [-] , J. Čapek [-] (70. L. Meiner [-] ) , V. Churavý [-] , T. Rambousek [-] (50. R. Otcovský [-] ) , L. Milan [-]

ŽK: 15. T. Dolejš , 27. Z. Plánička , 27. T. Babka , 68. J. Dolejš - 27. M. Romanovskyy . ČK: 89. M. Romanovskyy .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Schneider Josef - VOCELKA Milan, LIŠKUTÍN Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Josef Majer

Expert: Jiří Výrut
Tip experta: výhra domácích

Žihle spadla z krajského přeboru, zato Mochtín hraje A třídu delší dobu. Myslím si ale, že domácí uspějou, protože jsou zvyklí na tuto soutěž, mají tu návyky. Ze Žihlí jsme hráli před třemi roky ve Staňkově, ještě než jsme spadli z A třídy. Vím jen takovou zajímavost, a to, že své domácí zápasy hrají na umělé trávě. Bude to vyrovnaný duel, pamatuju si, že Žihle hrávala tvrdý fotbal. Výsledek zkusím také 2:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích