2:1
(2:0)
62. P. Mlnařík (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 17:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji plzeňských čtvrtí uspěla Košutka


Branky


20. L. Kovařík , 45. K. Schleis - 62. P. Mlnařík (p.)
18

Druhé kolo plzeňské I. A třídy na Košutce, kam o víkendu zavítal Sokol Plzeň Černice, nabídlo spousta pohledných šancí a nespočet gólových příležitostí. Po dvou gólech z první půle se nakonec radovali domácí hráči, kteří jsou po dvou zápasech bodově téměř stoprocentní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance proměňovali pouze domácí

Již od prvních minut se hrál útočný a pohledný fotbal z obou stran, kde šance střídala šanci. Černice se mohli ujmout vedení hned dvakrát v úvodní patnáctiminutovce, ale ofenzivní hráči jako Hrach či Pechek selhali v koncovce a střelami z vápna shodně trefili do stejného místa vedle pravé tyče. Domácí Košutka měla velkou šanci zhruba v 18. minutě, když Liška hledal kolmicí Kovaříka, ten stál v ofsajdovém postavení, tak se nezapojil do hry a nechal přihrávku Schleisovi, čímž dokonale zaskočil černickou defenzivu. Schleis však trefil ve vyložené šanci pouze brankáře hostí Daňka. Skóre se poprvé měnilo až ve 20. minutě, když Jan Pekník zatáhl po pravé straně balon, předložil ho na hranici malého vápna Kovaříkovi a ten se nemýlil - 1:0. Poté se opět pokračovalo v ofenzivním karnevalu, ale gólman Mravík zlikvidoval hostující střelecký pokus na přední tyč parádní robinzonádou. Domácí pak ještě přidali nepopulárního šatňáka, Tomáš Pekník potáhl ve 45. minutě balon a našel skulinku mezi obránci, kam procedil svojí přihrávku, Schleis upaloval sám na brankáře a zakončení si vychutnal střelou do horní části branky - 2:0.

Smůla v koncovce pro Černice

Druhý poločas byl od úvodu v režii černického družstva, když svými nebezpečnými útoky přikovali domácí k vápnu. V tu chvíli visel gól ve vzduchu. Nejblíže k němu bylo v 50. minutě, když gólman Mravík poněkud nešikovně vyrazil střelu pouze na břevno, ale míč se k němu odrazil zpátky. Poté přišla série snad pěti rohů a obrovská šance černického útočníka Pechka, který se špatně zorientoval a zhruba ze dvou metrů netrefil úplně prázdnou branku soupeře z Košutky. Trest přišel až v 62. minutě, když domácí záložník Liška stáhnul kolegu ze zálohy soupeře - Zdeňka Heckera - za dres a byla nařízena penalta, kterou Minařík rutinérsky proměnil. V 75. minutě pak mohli přidat domácí uklidňující branku, když Kadlec pelášil sám na gólmana, ale trefil pouze nohy černického brankáře. O 5 minut později postupoval sám na bránu i Schleis, ale dopadl stejně neslavně jako jeho kolega. Další velkou šanci měl v 80. minutě Mach, ale jen o centimetry minul levou tyčku. Na závěrečném skóre pak už nic nezměnili ani náznaky šancí ze strany hostujícího Hracha či střídajícího Müllera.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
zástupce kapitána a jeden ze služebně nejstarších hráčů Milan Primas: Po úvodní výhře se Staňkovem jsme byli na další zápas nadržený jak banda školaček na katolickém internátu.V první půli bych pochválil za výkon Honzu Pekníka, on sice váží 50 kilo i se sobotním nákupem z Kauflandu, ale jakmile vleze na hřiště, tak je výbušnej a dravej jak hárající fena pitbulla. Podle mě dobrý týmový výkon byl způsoben i kvalitním středečním soustředěním, kdy jeden blíže nejmenovaný spoluhráč uspořádal u sebe doma turnaj ve Fifě a pozval skoro celý tým. Ukázalo se, že Fifa byla jenom záminka a degustoval se srbský likér s názvem Žltá osa. Podle mě by tento lahodný mok měl být využíván maximálně jako odmašťovač na kuchyňské dřezy. Muvím o tom kvůli tomu, že jsme na hřišti byli otravní a nepříjemní přesně jako žihadla žluté vosy. Po zápase už probíhá klasická košutecká oslavná show tří bodů. Tentokrát jsme se rozdělili na dva tábory, větší část šla do města do naší klasické štamgastské hospody a já s kapitánem Filipem Řežábkem jsme jeli na vesnickej bigbít. Nad ránem jsem pak dostal pocit, že se ve mně reinkarnoval Freddie Mercury a celému osazenstvu zpívám hit We Are The Champions, vzápětí jsem dostal nabídku na koncert pro deset hluchoněmých důchodců. Vzbudím se na koberci v předsíni. Skvělá sobota, 3 body, povedená oslavička, co víc si přát? Nic, vše dokonale vystihuje již zmíněná rocková balada.

TJ Sokol Plzeň - Černice
Trenér Petr Kural: Utkání bylo z naší stránky podobné jako první kolo. Po většinu zápasu jsme drželi balón, měli nebezpečnější útoky, pak padl sporný první gól, když šli domácí do brejku. Košutku jsme rozhodně přestříleli, ale nevyužili jsme šance. To bylo možná způsobené i tím, že nám chyběl nejlepší střelec Stoilov.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
M. Mravík [-] - K. Liška [-] (78. M. Primas [-] ) , F. Fikar [-] , J. Hemzáček [-] (67. D. Vojta [-] ) , J. Pekník [-] (69. J. Kalaš [-] ) , L. Kovařík [-] , T. Pekník [-] (89. F. Šatra [-] ) , M. Kadlec [-] , P. Macht [-] , F. Řežábek [-] , K. Schleis [-]

TJ Sokol Plzeň - Černice
Z. Daněk ml. [-] - M. Chvojka [-] (46. M. Trnka [-] ) , P. Mlnařík [-] , F. Švejda [-] , J. Nedvěd [-] (46. J. Müller [-] ) - P. Toman [-] (58. M. Müller [-] ) , M. Vít [-] (75. R. Kozák [-] ) , P. Pechek [-] , M. Mur [-] , Z. Hacker [-] - T. Hrach [-]

ŽK: 82. D. Vojta , 84. L. Kovařík - 26. M. Mur , 40. P. Toman , 65. M. Müller . ČK: 81. M. Müller .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Valenta Martin - SLADKÝ Stanislav, KOPÁČEK Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Josef Majer

Expert: Jiří Výrut
Tip experta: remíza

Košutku jsem teď viděl, jelikož jsme s ní hráli se Staňkovem v prvním kole a padli jsme až na penalty. Tady může být klidně remíza. Je to souboj dvou plzeňských čtvrtí. Slyšel jsem, že Košutka by chtěla hrát vysoko, ale bohužel jí na to chybí kvalita i dobré hřiště. Sokol tam má šikovného hráče Stoilova, to je dobrý střelec, vím, že nějaké ty branky dává. Vidím to klidně na plichtu 2:2.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích