Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2019 13:30

15.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lipenské derby pro FC Lipno


Branky


14

Ve Frymburku se odehrálo pravé lipenské derby mezi místním béčkem a Lipnem nad Vltavou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pohledný fotbal i zranění brankáře

Na poněkud tvrdším hřišti ve Frymburku se hrál od začátku atraktivní fotbal. Hostující mužstvo přijelo k utkání pouze s jedenácti hráči připravenými do hry, domácí měli v dispozici plnou střídačku a snažili se hokejovým střídáním využít své početní výhody. V 6. minutě našel domácí Martin Vágner svého bratra Bořivoje, který napálil svou střelu pouze do gólmana a hostující kapitán Březina ihned našel krásným pasem do protiútoku spěchajícího Panského. Ondřej Panský svůj nájezd na gólmana zkušeně proměnil a poslal hosty do vedení. O pár minut později prodloužil exfrymburský Skipala míč na střelce první branky Panského, ale hostující útočník orazítkoval pouze tyč. Poté nastala menší tragédie pro Lipno. Po nepřesné střele domácího Liebla se zranil gólman František Dočkal. Naštěstí pro hosty byl na zápase mezi diváky přítomný druhý brankář Radek Krahulec, který odložil pivo, obul kopačky, nasadil rukavice a šel do brány. V 19. minutě Milan Víšek krásnou individuální akcí a nádhernou střelou z 25 metrů pod břevno zvýšil na 2:0 ve prospěch Lipna. Emoce na hřišti vzbudil zákrok domácího stopera proti Panskému, kdy hosté požadovali červenou kartu, avšak rozhodčí jejich výzvy nevyslyšel. Domácí se snažili nepříznivý průběh zvrátit. Ve 34. minutě dokázal snížit Bořivoj Vágner. Prosadil se ve vápně k balónu, využil špatného postavení náhradního brankáře Krahulce a krásně skóroval. Určil tak poločasové skóre 1:2 z pohledu domácího mužstva.

Domácí srovnali, na body to nakonec nestačilo

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji Frymburští, kteří posíleni kontaktní brankou a s více čerstvými hráči přehrávali Lipno. Hosté se soustředili na obranu a snažili se hrát na rychlé protiútoky. Lipenská obranná hráz odolávala až do 68. minuty, kdy přímý kop Fatury tečoval hlavou Václav Liebl a srovnal na 2:2. Vyrovnávací branka domácí nejspíše uspokojila a hosté vyrovnali hru. V 78. minutě se balón přes Březinu a Víška dostal ke Karlu Krauskopfovi a ten vypálil z hranice vápna a překonal brankáře domácích. V 90. minutě měl možnost k vyrovnání domácí Fatura, ale odražený balón po rohovém kopu napálil těsně vedle hostující svatyně.



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk B
František Fatura - hráč: I když jsme prohráli, ostudu jsme si rozhodně neudělali a myslím že to byl jeden z našich lepších zápasů. Jen škoda, že bez bodu.

FC Lipno nad Vltavou
Ondřej Panský - hráč: Utkání se odehrálo na frymburské poměry na velmi tvrdém trávníku. V první půli jsme měli jednoznačně navrch, hráli jsme dobře, a nějaký ten gól tam ještě mohl padnout. Rozhodčí Marek potom trestuhodně nedal stoperovi Frymburku jasnou červenou kartu, ovšem to už tak v okrese bývá. Týmově i fyzicky jsme utkání zvládli dobře a byli jsme efektivní v zakončení, takže spokojenost se třemi body, ještě v derby.



Sestavy


FC Šumava Frymburk B
M. Neumann [-] - - A. Točík [-] , J. Salzer [-] , F. Píšek [-] , F. Fatura [-] , V. Liebl [-] , M. Glos [-] , D. Antl [-] , Š. Boubelík [-] , B. Vágner [-] , K. Malák [-]

FC Lipno nad Vltavou
F. Dočkal [-] - P. Csavoj [-] , L. Fenc [-] , Z. Skípala [-] , K. Krauskopf [-] , O. Panský [-] , J. Knotek [-] , M. Víšek [-] , V. Březina [-] , M. Schober [-] , P. Sládek [-]

ŽK: 36. P. Petscher , 77. K. Malák , 82. F. Fatura , 83. O. Nešvara - 57. L. Fenc , 81. J. Knotek , 82. M. Víšek .
Hráči zápasu: L. Fenc , V. Březina , M. Schober .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Marek Jan - MERTL Vlastimil (N), KRÁTKÝ Marcel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Janovský

Expert: Josef Bílý
Tip experta: výhra domácích

Další sousedské derby. Opět se bude hrát v neděli. Domácí budou posíleni o hráče A mužstva. Tipuji výhru domácích o gól.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů