T. Jeněk 65.
J. Říha 70. (p.)
2:1
(0:0)
47. J. Mojžíš (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2018 15:00

7.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lipí těsně zdolalo Vrábče a slaví čtvrtou výhru v sezoně


Branky


65. T. Jeněk , 70. J. Říha (p.) - 47. J. Mojžíš (vl.)
22

Fotbalisté Lipí v 7. kole III. třídy porazili na domácím hřišti Vrábče 2:1. Hosté přitom v zápase začali lépe, když si ve 47. minutě vstřelil Mojžíš vlastní branku. Domácím se ale podařilo utkání otočit zpět na svou stranu. Nejdřív se v 65. minutě trefil Jeněk. Domácí tlačili a v 70. minutě Říha z penalty nakonec rozhodl o vítězství Lipí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase diváci branku neviděli

Hned v úvodu zápasu jsme viděli od obou týmů plno nepřesností na zahuštěném prostoru. První akci zápasu rozehrával M. Svoboda, dával do středu hřiště na Moravce, ten poslal prudký míč po lajně, nabíhající Skála ho už ale na hrací ploše nezachytil. Hostující útočník se po vhazování obtočil okolo T. Jinka a nebezpečně vypálil. Naštěstí střela mezi tyče nemířila. Dlouhý výkop přiletěl až do vápna hostí, stoper Vrábče odkopem trefil dotírajícího Jeňka, míč se ale odrazil pouze k hostujícímu gólmanovi. Další přihrávku adresoval J. Říha Moravcovi, jeho dlouhý centr skončil až za brankovou čárou. Následná akce už byla o něco povedenější. Jeněk krásnou průnikovkou našel ve středu hřiště Moravce, ten měl míč pod nohou, a tak střela z hranice vápna nebyla ani razantní, ani přesná. Lipíčko dobře kombinovalo a otáčelo hru. Moravec v individuální akci tvrdě vypálil, gólman Vrábče vyrazil míč na roh. Skála rozehrál roh po zemi na Vondrouška, ten dostal míč před branku, kde se v jasné šanci ocitl M. Říha. Přízemní střelu ale hostující gólman vychytal. Střely Holinky a Moravce mířily vedle. Lipíčko kombinačně přeneslo hru zprava doleva, Holinka přihrával J. Říhovi, jeho střelu zblokovali obránci na roh. Za Vrábči se na výlet vydal stoper Ohrazda, přešel přes dva hráče, ocitl se na levém křédle, odkud doprostřed přihrával nabíhajícímu útočníkovi, ten pálil vedle. Lipíčko stále drželo balón a dobře kombinovalo, ovšem žádnou vážnější akci si domácí nevytvořili. Vedle stříleli M. Říha a M. Svoboda. Ve 29. minutě jsme viděli velký závar před hostující brankou. Po ose Jeněk - J. Říha - M. Říha poslední jmenovaný střílel, ale nechal vyniknout pouze gólmana hostí. Oba týmy nepřesně kombinovaly a zbytečně ztrácely míče. Ve 34. minutě střílel M. Svoboda, gólman míč vyrazil. Sám na malém vápně se s míčem u nohy ocitl Moravec, ve velké šanci trefil pouze břevno hostující branky. Vrábče se do konce poločasu již k zakončení nedostala. Moravec ještě po centru Mojžíše pálil z voleje těsně mimo branku. V prvním poločase jsme se branky nedočkali.

Domácí otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch

Druhý poločas nezačal pro Lipí vůbec dobře. Hned ve 46' hosté zahrávali standartku z vlastní půlky, nikým neatakovaný Mojžíš chtěl míč odkopnout, což se mu nepovedlo a krásným lobem překonal Macháčka - 0:1. Další nebezpečnou standardku vracel hlavou na vápno hostující hráč, míč poskakující po malém vápně Macháček sebral. Lipí se do zakončení nedostávalo. Nejprve Skála poslal příliš dlouhý míč na J. Říhu, poté Bourek nahrával Moravcovi do špeku. V 54. minutě zahrávali hostující roh, na zadní tyči hlavičkoval úplně sám kapitán Vrábče, šanci ale trestuhodně zahodil. Další pokus z 35 metrů přehodit Macháčka také nevyšel. V 62. minutě šlo Lipí do 10. Skála neudržel své nervy a za oplácení vyfasoval ČK. Vrábče po tomto momentu byla chvíli na koni, drželo míč, ale do žádné vážnější akce se nedostalo. Netrvalo dlouho a Lipíčko se oklepalo. Mojžíš poslal dlouhý balón na J. Říhu, ten v souboji dostal míč k Tomáši Jeňkovi, který propasoval míč do brány - 1:1. Lipíčko převzalo otěže zápasu. V 70. minutě byl ve vápně faulován M. Svoboda a pískala se penalta. K zahrávání se dlouho nikdo neměl, nakonec to na sebe vzal Jiří Říha a s přehledem proměnil - 2:1. V další akci Vondroušek dával na Holinku, který byl zastaven nedovoleným zákrokem. Z následného trestňáku Moravec trefil pouze zeď. Tempo hry začalo pomalu upadat, přesto Lipíčko i v 10 mělo více ze hry. V 84. minutě přišel z levé strany centr od Holinky, míč letěl na penaltu na úplně volného Š. Svobodu. Ten ale míč promáchl. Vrábče se už zřejmě smířilo s výsledkem, žádný nápor v posledních minutách nepřišel a tak zápas skončil 2:1 pro Lipí.

Zdroj: https://www.tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu



TJ Vrábče
Michael Schuster (hráč): Zápas byl od začátku vyrovnaný s mírnou převahou domácího mužstva. Hráli jsme v prvním poločase převážně na jejich půlce a domácí hrozili z brejků, kdy nedokázali proměnit dvě 100% šance, když netrefili prázdnou bránu a orazítkovali břevno a při druhé šanci šel domácí útočník sám na bránu, ale brankář výborně zasáhl. Poločas 0:0. Ve druhé půli jsme šli rychle do vedení, když si domácí kapitán srazil míč do brány sám - 0:1. Poté už jsme přestali úplně hrát a iniciativu převzali domácí. Šli sice asi v 60. minutě do 10, ale jakoby jim to naopak pomohlo. První gól jsem dostal nešťastně, kdy se míč odrazil od tyče do mě do brány - 1:1. Pět minut na to, jsme faulovali v pokutovém území a jasná penalta. Nechybělo moc a vytěsnil jsem penaltu na roh, jenže 2:1 pro domácí. Pak už se to víceméně dohrálo. Nezmohli jsme se na remízu. Snad příště porazíme doma Mladé.



Sestavy


TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - M. Říha [-] , J. Mojžíš [-] , J. Říha [-] , Š. Svoboda [-] , M. Svoboda [-] , D. Vondroušek [-] , P. Moravec [-] , T. Jinek [-] , J. Holinka [-] , T. Jeněk [-]

TJ Vrábče
M. Schuster [-] - J. Fiala [-] , R. Tudosie [-] , J. Ohrazda [-] , J. Vejskrab [-] , E. Jurčík [-] , P. Sedlický [-] , T. Knytl [-] , M. Lerche [-] , M. Seethaler [-] , J. Eger [-]

ŽK: 55. T. Bourek - 44. P. Sedlický , 45. M. Lerche , 62. E. Jurčík , 72. M. Šerý , 90. J. Vejskrab . ČK: 62. D. Skála .
Počet diváků: 69. Rozhodčí: PRINZ Štěpán - KASTL Zdeněk (N), KNYTL Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Šlágr kola, očekávám vyrovnaný souboj a proto tipuji 0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích