J. Sláma 34.
J. Sláma 39. (p.)
B. Amauwah 56.
4:3p.
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.11.2018 14:00

12.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Výkon sudího Šváchy byl dosti groteskní! Hředle se s Olešnou rozešly smírně


Branky


34. J. Sláma , 39. J. Sláma (p.) , 56. B. Amauwah - 19. R. Polášek , 43. T. Sejpka , 58. R. Polášek (p.)
22

Velké očekávání přinesl zápas Olešné, která se vydala do Traverza arény. Od obou týmů se dalo čekat vyrovnané a fotbalové utkání, kde si každý příznivec kopané přijde na své. Na hřišti bylo na co koukat, bohužel i na nepovedený výkon rozhodčího Šváchy, který zejména druhý poločas opravdu perlil. Přehlédnout ale nejde nevídané gesto fair-play v podání hředelského Bethela Amauwaha!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bohatý na šance i góly

Od samého začátku byla aktivnější Olešná, která mohla jít hned do vedení. Chybnou rozehru Minaříka ale nepotrestal Polášek i za přispěnší dobré defenzivní práce Rendla. S dalším pokusem, tentokrát střelou z dálky, přišel Hlavsa, ale přestřelil. Za domácí hrozil zejména Sláma, na kterého hosté nemohli jinak než faulem. Z těch pramenily standardky, ale jak Machovský, tak právě Sláma nebyli úspěšní.

 

V 19. minutě se poprvé měnilo skóre. Hladký nepohlídal Černého, kterého našel dlouhým a přesným pasem Ivančík. Černý následně přihrál Poláškovi, který se uvolnil mezi bránícími hráči a následným přesným zakončením k tyči jen potvrdil své kvality - 0:1. Na druhé straně zahrozil Machovský po centru Raise, ale ani on nedostal míč mezi tři tyče. A když ani Minařík nemířil přesně, šance přišla na druhé straně.

 

Nejprve našel Procházka přesným centrem Sejpku, který ale mířil hlavou v dobré pozici nad. Další dobrou příležitost měl po uličce Černého Procházka, ale ztroskotal na dvojici Hladký - Malinovský. Po půl hodině hry bylo vyrovnáno! Sláma utekl Ivančíkovi, ve vápně obešel i T. Vodrážku a přesně k tyči nedal Fiedlerovi šanci - 1:1. Netrvalo dlouho a neproměněné šance Olešnou mrzely. Machovský se probil do vápna, kde byl nedovoleně zastaven a možností pokutového kopu nepohrdl Sláma - 2:1.

 

Hosté ale nepřestali hrát a stále se tlačili do soupeře. Zajímavými střeleckými pokusy se prezentoval Černý, Procházka nebo Blecha, ale Olešné nebylo přáno. Do kabiny přišlo vyrovnání, a tak se svěřenci Romana Zadáka po několika neproměněných šancí mohli radovat. Sejpka se prosadil z rohu vápna křížnou střelou na zadní tyč a využil tak maximálně velkého množství prostoru - 2:2. Následovalo nastavení, které přineslo jedovaté střely Černého a Poláška, které se však neujaly. A když se vytasil Malinovský proti Procházkovi se zákrokem ala Ján Lašák, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Nevídané gesto fair-play od Bethela

I ve druhém poločase střídala šance šanci. V 51. minutě měli hosté po faulu Bethela na Křivánka možnost volného přímého kopu z dobré pozice, ale T. Vodrážka zeď neobstřelil. Krátce poté udeřilo na druhé straně. Sláma vyslal do úniku Machovského, který postupoval po křídle a kolem T. Vodrážky poslal míč do vápna. Podklouznutí Ivančíka ulehčilo zakončení Bethelovi, který jen uklidil - 3:2.

 

Netrvalo to ale opět dlouho a bylo srovnáno. Sudí Švácha nedbal signalizace pomezního sudí a místo postavení mimo hru ukázal po ruce Skoupého na penaltový puntík. Na něj si míč našteloval Polášek a nemýlil se - 3:3. Vedení mohl akrobatickou hlavičkou navýšit Černý, ale na centr Poláška jen těsně nedosáhl. Krátce po hodině hry měl na noze gól Šmíd, ale po nahrávce na zlatém podnosu od Slámy neuvěřitelně přestřelil.

 

Ani další přímák Traverzy neskončil brankou, to když Minařík mířil nad branku. Následovala další zajímavá rozhodnutí hlavního arbitra, na které si příchozí diváci snad už i zvykli. V 74. minutě nastala nepříjemnost pro Olešnou, když šel ven po druhé žluté kartě Procházka. To byla voda na hředelský mlýn! Traverza si vytvořila enormní tlak a byla velmi nebezpečná.

 

Ukázkové jednání v duchu fair-play přišlo v 78. minutě. Minařík centroval, Bethel sklepl Slámovi a ten rozvlnil síť. Bethel ale přiznal, že hrál rukou, a tak se po uctihodném sportovním gestu pokračovalo dále za nerozhodného stavu. V poslední desetiminutovce musel podržet i Fiedler, který výborně zneškondil dvě střely Slámy. I Machovský mohl rozhodnout, ale branka mu byla malá. Sudí Švácha nejen závěr zápasu nezvládl, když byl k vidění faul hostí, který jako nedovolený nevyhodnotil a po strkanici zápas ukončil a šlo se na penalty.

Plusový bod pro Hředle

Za Hředle byl úspěšný Sláma, Minařík, Rendl, Machovský, T. Vitner, Bethel a jediným, kdo nedal, byl Hladký. Za Olešnou byl úspěšný T. Vodrážka, Blecha, Černý, Polášek, Hlavsa a neprosadil se Křivánek a M. Vodrážka.

 

Zdroj: oficiální webové stránky FK Hředle, upraveno redaktorem. Galerie od Šárky Krejčové!



Ohlasy k zápasu


FK Hředle
Jan Sklenář, vedoucí týmu: "První poločas byla Olešná jasně lepší. My jsme se k ním dvakrát dostali a dali jsme z toho dva góly. Olešná byla více v pohybu, chtěla hrát, my jsme naopak chybovali a dovolili soupeři laciné góly. V závěru první půle nás držel Malinovský a poločasový výsledek je pro nás výhrou. Ve druhém poločase jsme už měli navrch. Nutno dodat, že sudí Švácha sice výsledek neovlivnil, ale to, co předváděl, bylo všem přítomným pro smích. Je to smutné, že na to zápas tak trochu doplatil."

FC Olešná
Miloslav Doležal, vedoucí týmu: "Sobotní utkání ve Hředlích přineslo všechno. Pěkné akce, pěkné branky, velké emoce, skvělé gesto fair- play. Bohužel mělo i svoje chyby. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, dostali se do vedení, ale domácí potrestali naše dvě zaváhání a skóre otočili. Ještě do půle Sejpka krásným gólem vyrovnal a v závěru jsme domácí branku ostřelovali, leč bez gólového efektu. Ve druhé půli byli lepší domácí a po naší další chybě se opět dostali do vedení. My jsme stihli vyrovnat. Bohužel úroveň zápasu šla dolů a to hlavně zásluhou sudího Šváchy, který od cca 35. minuty utkání vůbec nezvládl. Vymýšlel nesmysly a ty pak kompenzoval. Hráči, střídačky i diváci mu jasně dávali najevo, co si o jeho rozhodování myslí. Závěrem chci za celý tým Olešné velice poděkovat Bethelu Amauwahovi za nevídané gesto fair-play, když se v cca 80. minutě poté, co vstřelil branku na 4:3 přiznal sudímu k tomu, že si míč zpracoval rukou!!! V penaltách byli šťastnější domácí. Bod ze Hředel bereme."



Sestavy


FK Hředle
V. Malinovský [-] - D. Šmíd [-] , D. Rais [-] , B. Amauwah [-] , M. Somol [-] , V. Hladký [-] , J. Sláma [-] , F. Machovský [-] , D. Minařík [-] , J. Skoupý [-] (66. T. Vitner [-] ) , T. Rendl [-]

FC Olešná
V. Fiedler [-] - T. Sejpka [-] (87. P. Ivanov [-] ) , R. Polášek [-] , M. Křivánek [-] , J. Procházka [-] , J. Černý [-] , F. Blecha [-] , A. Hlavsa [-] , K. Ivančík [-] , T. Vodrážka [-] , M. Vodrážka [-]

ŽK: 49. J. Skoupý - 7. A. Hlavsa , 23. F. Blecha , 65. J. Procházka . ČK: 74. J. Procházka .
Hráči zápasu: B. Amauwah , J. Sláma - J. Černý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠVÁCHA Josef - MINAŘÍK Hanuš (N), JIRÁSEK Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - SK Mšecké Žehrovice | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Šlágr kola skončí remízou, na penalty vyhrají domácí

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza