2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2018 10:15

1.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby ovládla jednoznačně rezerva SKR!


Branky


24. P. Kýzl , 40. Š. Spal
9

Derby rakovnických rezervních týmů nabídlo jednostranný zápas, ve kterém měli navrch domácí, kteří již v prvé půli rozhodli o svém vítězství. Povedená premiéra to byla pro trenéra Weise, který dříve trénoval právě tatranskou rezervu a nyní se z lesa přesunul k potoku na SK.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly ze standardek

Začátek utkání nabídl obrovské šance M. Krupičky a Nováčka, ale ani jeden nedokázal samostatný nájezd na Kabeleho ideálně zakončit. Po úvodních příležitostech nastala chvilková pauza se šancemi, kterou ukončil až Kýzl. Ten se postavil k přímému kopu za vápnem a střelou přes zeď poslal SKR do vedení – 1:0. Jeho branka rozpoutala i představení domácího minikotle, který vypustil modrožluté dýmovnice. Následovala 31. minuta a minimálně hraniční zákrok Nováčka ve vápně na J. Beneše, který rozhodčí ponechal bez povšimnutí.

 

Uběhla půl hodina hry a na hřiště přišel M. Tvrz, který ihned vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře střelou zpoza vápna, ze které byl rohový kop. Tatran si nedokázal vypracovat brankovou příležitost a jeho nepříliš povedeného výkonu využilo domácí SK další brankou. Přímý kop z podobně vzdálenosti jako ten první rozehrál Kýzl posunutím na Spala, který z první mířil přesně přízemní střelou na bližší tyč – 2:0. Více se v prvním poločase neudálo, a tak šli domácí do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Festival neproměněných šancí

Druhé dějství bylo ve znamení neproměněných šancí rakovnického SK. Ve 49. min. pálil nadějně M. Krupička za hranicí šestnáctky, ale jeho střela trefila tyč. Další obrovskou šanci započal M. Tvrz, který zpoza vápna donutil Kabeleho střelu vyrazit do strany na Hamoune, ten ale také ztroskotal na hostujícím brankáři, který opět střelu vyrážel. Po menším závaru mířil nepřesně Nováček a následně se k hlavičce dostal Mates, který tak neúspěšně zakončil obrovskou gólovku.

 

Blízko ke gólu byl M. Krupička, to když Mates na polovině hřiště vysunul Tvrze, který pádil směrem k brance a hledal pod sebou lépe postaveného M. Krupičku, ale ten situaci nevyřešil ideálně a mířil jen do Kabeleho. O chvíli později podobná akce se stejným průběhem a tentokrát M. Krupička síť rozvlnil, ale bohužel pro domácí z ofsajdového postavení. Tatran si vypracoval pouze náznaky šancí, které ale nebyly ve většině případech zakončené.

 

I Nováček měl na kopačce gól, když ho vysunul M. Tvrz. Malý rychlonohý fotbalista po přihrávce mířil sám na branku, udělal kličku brankáři, avšak míč se mu zadrhl pod nohami, a tak jeho následné zakončení dokázal z branky vyhlavičkovat Weit. Blížil se konec a s ním další šance. 87. min. nabídla roh Matese, který našel na přední tyči J. Krupičku, jehož hlava skončila těsně nad. Poslední minuty nabídly slabou střelu Tauše do středu branky a standardní situaci kousek za vápnem, ke které se postavil tatranský Vrána. Jeho pokus byl nadějný, ale míč skončil těsně vedle. Tento moment ukončil derby, které ovládli jednoznačně domácí.

 

Galerie v podání Davida Svobody, jehož foto si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník B
Marek Tvrz, útočník: "Zasloužená výhra. Přiznám se, že jsem nečekal takový průběh utkání, protože jsme měli za celé utkání sedm tutových šancí a nakonec skórovali jen po přímých kopech. Jak branka Kýzla, tak Spala byla ovšem velmi hezká. Myslím, že pro diváky to bylo hezké derby. Pro nás to byl důležitý vstup do nové sezony, ve které chceme hrát v horní polovině tabulky."

TJ Tatran Rakovník B
Václav Eck, trenér: "Soupeři musím pogratulovat k vítězství. My jsme prospali první poločas, kdy jsme doplatili na to, že jsme prohrávali osobní souboje. Domácí byli agresivnější a tím si vytvořili převahu. Bohužel oba góly padly po situacích, které vůbec nastat nemusely. Po přestávce už byl náš výkon lepší. Z výsledku nedělám vědu. Jsme na nějaké cestě a mladí hráči musí dostat pod kůži dospělý fotbal, který je jiný, než dorostenecký. Takových zápasů potřebujeme víc. Nechci se vymlouvat na nějaké situace na hřišti. O tom jsme věděli a měli jsme být připraveni. V prvním poločasu jsme se ale více věnovali rozhodčímu, než sami sobě. To když jsme po přestávce odstranili, tak byl náš výkon úplně jiný. Derby se hrají tzv. na krev a to my jsme v prvním poločasu nezvládli, což rozhodlo."



Sestavy


SK Rakovník B
P. Šíma [-] - Š. Spal [-] (78. Z. Žihla [-] ) , J. Krupička [-] , P. Nováček [-] (85. J. Plaček [-] ) , T. Mates [-] , M. Jirásek [-] (32. M. Tvrz [-] ) , R. Hamouz [-] , P. Kýzl [-] (88. J. Hamouz [-] ) , M. Krupička [-] , D. Titlbach [-] , J. Gregor [-]

TJ Tatran Rakovník B
P. Kabele [-] - L. Šika [-] , L. Skoupý [-] , A. Vrána [-] , L. Vait [-] , M. Kučera [-] (84. O. Vávra [-] ) , M. Tauš [-] , J. Jiřík [-] , M. Hájek [-] , M. Čermák [-] , J. Beneš [-]

ŽK: 58. M. Tvrz , 73. Š. Spal , 84. P. Kýzl , 90. Z. Žihla - 23. L. Šika , 40. M. Čermák , 90. J. Jiřík .
Hráči zápasu: Š. Spal , P. Kýzl .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BOČEK Michal - DRÁBEK Tomáš, BUDAŘ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Derby bývá o posilách z A-týmu, což si myslím bude i v tomto případě. Bude to velmi vyrovnaný souboj, ale více věřím domácímu prostředí.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů