Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.10.2018 10:15

12.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V derby vyhrály Poříčany ve Vykáni a vyhouply se do čela


10

Vykáň - Ve dvanáctém kole Ondrášovka KP bylo na programu derby dvou týmů, které od sebe nejsou vzdáleny ani deset kilometrů. Ve šlágru kola se utkala Vykáň s Poříčany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Třígólový náskok hostí

Úvod zápasu vyšel hostům na jedničku. Hned ve 4. minutě poslal míč po autovém vhazování a hlavičce do sítě Zdeňka - 0:1. Na druhé straně po kombinaci mezi Vobořilem a Šedivým místo střely přišla ještě přihrávka a míč byl následně odkopnut jedním ze stoperů na rohový kop. V 8. minutě se ve velké šanci ocitl Nádeníček, ale jeho zakončení vyrazil domácí brankář Janda. O dvě minuty později vyrazil domácí brankář i střelu Jandy a dorážku Nádeníčka vykopl jeden z bránících hráčů na roh. Domácí odpověděli střelu Šedivého, ale ta mířila doprostřed.

 

Poříčany hrozily i ze vzduchu, po standardních situacích, ale i po autovém vhazování. Po jednom takovém musel opět zasahovat brankář Janda. V 18. minutě ukázal svou kopací techniku Šmidrkal, ale jeho střílený centr prolétl těsně mimo tři tyče. Vzápětí hned na druhé straně musel zasahovat Janocsko po přihrávce Dalekoreje a zakočení Cimpla. Ve 23. minutě se do slibné příležitosti dostal Dalekorej, ale levačkou nezamířil přesně. Následně už se chystal jeden z domácích hráčů k zakočení po přihrávce pod sebe, ale na poslední chvíli zasáhla hostující obrana. Ve 27. minutě přišla fotbalové paráda hostujícího Šmidrkala. Za hranicí dvaceti metrů napřáhl pravou šajtlí a trefil nechytatelně horní roh branky - 0:2.

 

Snížit mohl Dalekorej, ale z úhlu šla jeho střela vedle. Ve 31. minutě vybojoval jeden z hostujících hráčů zhruba třicet metrů od brány míč, posunul jej kolmicí na Červeného, ten našel přesně z první Nádeníčka, na kterého zírala už jen odkrytá brána - 0:3. O pár chvil později měl domácí brankář plné ruce práce po hlavičce po autovém vhazování a s velkou námahou stačil míč vyrazit na břevno. Pět minut před koncem prvního dějství přiťukl Vobořil míč na Dalekoreje, ale ten prováhal moment k zakončení. Ve 42. minutě byl před vápném faulován domácí Kasík. David Jarolím chytře lobnul lehce míč přes zeď a tento signál zakončil Vobořil střelou do tyče.

Přes velké množství šancí padl už jen jeden gól

Druhý poločas začal hlavičkou Nádeníčka, která však mířila vedle. Poté Gajdasz posunul míč opět na Nádeníčka, ten míč pustil na Červeného, ale skvěle proti střele zasáhl Janda. V 50. minutě napřáhl z velké dálky domácí stoper Říha a svou bombou sestřelil jednoho z hostujících hráčů a míč se odrazil na roh. Ten zahrával Jarolím, pokusil se zakroutit míč do sítě, ale centr skončil na horní síti. V 53. minutě vyslal bombu Šedivý, ale Janocsko v pohodě míč vyboxoval daleko před sebe.

 

Vobořilova střela byla zblokována, následoval faul, ale Jarolím z dobré pozice trefil pouze zeď. O dvě minuty později vyhrál Nádeníček vzdušný souboj s domácím hráčem. Červený mu míč nádherně patou vrátil do gólové šance, kterou stačil Janda vytěsnit na tyč. Následoval rohový kop a Vykáňští museli odkopávat míč z brankové čáry. I nadále se hrálo ve vysokém tempu a přicházely další šance. Po hodině hry připravil Cimpl šanci pro Vobořila, ale blýskl se Janocsko. Po hodině hry poslal Šmidrkal míč za obranu, nebezpečně pálil O. Puk, ale domácí gólman vyrazil střelu na roh. Po rozehrání se položil pěkně do míče zcela volný Touš, ale mířil do boční sítě.

 

Domácí stoper Říha se odhodlal v 65. minutě k další své dalekonosné střele, ale tentokrát mířil hodně nepřesně. Pár centimetrů chybělo k zakončení Dalekorejovi po centru Šedivého. Na druhé straně musel zasahovat Janda po přesné střele Gajdasze. Poté přišla pěkná kombinační akce hostí. V 70. minutě šel míč po ose Červený, Nádeníček na Prejska, ale ten z malého vápna netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

 

Do další šance se po dlouhém míči dral Nádeníček, ale Říha mu míč upálil.  Snížení měl na kopačce v 77. minutě Cimpl, ale ve velké šanci mířil hodně mimo. V 80. minutě se snažili domácí snad čtyřikrát propálit hradbu tě před sebou a poslat míč do sítě, to se nepovedlo. V 87. minutě se přece jen gólu dočkala i Vykáň. Po dlouhém míči hlavičkoval jeden z bránících hostujících hráčů míč pryč, pro neštěstí pro něj trefil přímo hlavu Kasíka, od kterého se míč dostal až za Janocskova záda - 1:3. V poslední minutě pak ještě pálil nebezpečně Šedivý, ale hostující brankář přízemní střelu vyrazil na rohový kop.



Ohlasy k zápasu


FK Čechie Vykáň
Michael Kasík: "Ve středu zálohy nám chyběl David Jarolím, což bylo znát. Nedostávali jsme se do tolik do hry a nedrželi jsme balón. Soupeř hrozil hodně ze standardek a dlouhých autů, z kterého dal i první gól. Druhý gól trefil krásně, i když jsme měli občas náznaky, tak nás soupeř první půli přehrál. Druhá půle byla od nás lepší a dostávali jsme se více do hry. Soupeř hrozil často z brejků. Bohužel jsme gól dali až v 87. minutě. Myslím, že kdybychom vstřelili branku dříve, zápas mohl být ještě zajímavější."

SK Poříčany
Filip Stárek: "Na zápas jsme se dlouho všichni těšili a pořádně jsme se na něj připravili. Myslím, že to bylo od začátku vidět a na Vykáň jsme vlétli. V prvním poločase jsme dokázali dát tři góly. Upřímně jsem od Vykáňe čekal daleko víc. Velké poděkování patřím našim fanouškům, kteří nás přijeli podporovat ve velkém počtu a byli slyšet celý zápas."



Sestavy


FK Čechie Vykáň
A. Janda [-] - L. Šedivý [-] , J. Dalekorej [-] , M. Kasík [-] , V. Žampa [-] (90. T. Kruliš [-] ) , M. Cimpl [-] , T. Vobořil [-] , P. Vostárek [-] (68. D. Kramář [-] ) , L. Jarolím [-] , M. Lesyk [-] (46. M. Dlouhý [-] ) , F. Říha [-]

SK Poříčany
M. Janocsko [-] - J. Šmidrkal [-] (76. J. Puk [-] ) , D. Vild [-] (81. V. Mišák [-] ) , P. Zdeňka [-] , D. Červený [-] (72. O. Hamada [-] ) , B. Nádeníček [-] , O. Puk [-] , M. Gajdasz [-] , J. Prejsek [-] , P. Touš [-] , P. Janda [-] (91. L. Holler [-] )

ŽK: 45. M. Cimpl - 48. J. Šmidrkal , 66. O. Puk .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Mansour Jakub - SUCHÝ Aleš, NĚMEČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2018 09:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 14:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 16:59

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 18:00
Petr Huttr

Expert: Michael Kasík
Tip experta: výhra domácích

Doma si pohlídáme tři body, abychom se udrželi na dostřel Lhotě.

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 09:43

Tip: výhra domácích