O výhře Příbrami v Poděbradech rozhodla jediná trefa


Branky


12

Poděbrady - Po nezvládnutých zápasech s Hvozdnicí a Klíčany poděbradský celek nestačil na domácí půdě ani na Spartak Příbram. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól Prokeše se ukázal jako vítězný

Hosté využili hned svou první gólovou příležitost. V 7. minutě se po nepovedeném Rulcově rohovém kopu snažil udržet míč ve hře Šusta, nechtěně však svým počínáním namazal míč soupeři do rychlého protiútoku, nabíhající Prokeš si s nájezdem poradil zkušeně, když křížnou střelou nedal Václavíkovi šanci - 0:1. Další obdobné pokusy po chybách hráčů Bohemie zůstaly po nepřesných pasech za obranu nevyužity. Naopak na dlouhou dobu jedinými příležitostmi domácích se staly nadvakrát zblokované střely Hrušky po rohovém kopu a Šustův pokus z přímého kopu, který však mířil nad bránu.

 

V závěru úvodní půlhodiny se opět dvakrát připomněli hosté. Červeňák však po sklepnutí Bábíčka mířil vysoko nad a o několik minut později si z ostrého úhu proti Václavíkovi neúspěšně počínal i samotný útočník Spartaku. Až poté se o pozornost výrazněji přihlásili také ofenzivní hráči Poděbrad. Jako první to byl Novák, jenž se dokázal probít do pokutového území a jeho pokus o centr před Solnařovu bránu se ve zlomku vteřiny proměnil v oblouček mířící ke vzdálenější tyči příbramské brány, brankář Spartaku však dokázal zareagovat a míč lapil. O chvíli později pálil nebezpečně Javorek, ale Solnař i jeho pokus pohotově zneškodnil.

 

Těsně před koncem prvního poločasu pak už domácí příznivci pomalu zvedali ruce nad hlavu, když se do míče na hranici šestnáctky opřel Rulc, jeho střela však jen těsně minula horní růžek příbramské brány.

Brankáři nedovolili žádný gól

Hosté se ve druhém poločase začali ještě důsledněji soustředit na defenzivní část a domácí převzali iniciativu. Když už se dokázali domácí přece jenom probít k zakončení, tak jejich pokusy mířily do míst, kde se nacházel připravený Solnař, jenž míč bez větších starostí zpacifikoval, nebo vyrazil do bezpečí. Stále nebezpečnější naopak byly rychlé protiútoky Spartaku, jako například zhruba v 60. minutě utkání, kdy hosté postupovali ve čtyřech na osamoceného Hrušku, ale akci ukončil Guehi špatnou přihrávkou.

 

Nejednou se však při podobných příležitostech musel blýsknout pohotovými zákroky i brankář Václavík a také jeho zásluhou zůstávalo skóre utkání nadále beze změny. Čtvrthodiny před koncem utkání pálil z hranice pokutového území Křelina, jeho podařený pokus však Solnař skvělým zákrokem vytěsnil na rohový kop. V závěrečné desetiminutovce pak měli domácí výhodu přímého kopu, o jehož exekuci se postaral Rulc, s jeho střelou přes zeď ale brankář Spartaku počítal a bez problému ji lapil do svých rukavic.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Tomáš Šusta: "První poločas nebyl od nás ideální, kdy jsme hned od začátku kazili hodně balonů. Z toho vzešla i jediná branka zápasu, kdy po mé chybě následoval brejk, který Příbramští proměnili v branku. Po obdrženém gólu přišlo zlepšení, ale ne dostatečné, abychom si vypracovali šanci. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji, soupeře jsme zatlačili. Přišla moje šance a střela Libora Křeliny, kde se blýskl gólman hostí. Celkově bych řekl, že tým má kvalitu na tuto soutěž. Jen musíme přestat dělat žákovské chyby, které nás sráží."




Počet diváků: 130. Rozhodčí: Vlk Miroslav - TVAROH Petr, ROTH Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z hodnocení     22. 10. 2018 19:47
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - Vlk Miroslav: 9
Hrací plocha: 1
Zázemí: 3
Výkon domácích - FK Bohemia Poděbrady: 5
Výkon hostů - Spartak Příbram: 7
Hráč utkání - domácí: Tomáš Šusta
Hráč utkání - hosté: Tomáš Prokeš
Hodnocení hráčů - hosté: Martin Solnař - 10, Antonín Rampa - 7, Lukáš Schöbel - 8, Hamed Sako - 1, Zobaud Wilfried Junior Guehi - 7, Martin Vašek - 9, Aleš Bábíček - 6, Viktor Šmucler - 7, Tomáš Prokeš - 10, Vojtěch Machač - 8, David Hančár - 7, Ondřej Matějka - 8, Patrik Červeňák - 8, Ondřej Šváb - 7,
Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2018 16:07

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 20:57
Petr Huttr

Expert: Štěpán Vošta
Tip experta: výhra hostů

Příbram je o něco fotbalovější a vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 07:47

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 08:03

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 06:13
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích