0:1
(0:0)
56. M. Wolf
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 17:00

2.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kutnohorští dokázali vyhrát v Poděbradech


Branky


56. M. Wolf
10

Poděbrady - Bohemia Poděbrady má za sebou své první utkání v azylu na hřišti Slovanu, kde přivítala kutnohorskou Spartu. Útulné prostředí fotbalového areálu v Oboře jí však příliš štěstí nepřineslo a Bohemia si tak připsala druhou porážku v sezóně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Malý podržel Kutnou Horu

Poděbradský celek znovu předvedl vlažný vstup do utkání, čehož soupeř mohl využít hned po několika vteřinách hry. Hradílek se ocitl za obranou Bohemie a postupoval osamocen na brankáře Krcha, křížnou střelou však bránu domácího celku k úlevě příznivců Bohemie minul. Kutná Hora i v dalších minutách pokračovala v aktivním výkonu a zaměstnávala pozornost poděbradské defenzivy. Nebezpečí přinášely především standardní situace v podání kutnohorského středopolaře Wolfa, skóre utkání se však ani po jedné z nich neměnilo.

 

Zhruba deset minut hráčům domácího celku trvalo, než se dokázali adaptovat na nadiktované tempo utkání a postupně srovnali se svým soupeřem krok. A za zvýšenou aktivitu jim záhy byla odměnou první velká příležitost ke skórování. Jeden z hráčů Kutné Hory nezvládl na hranici pokutového území složitý odkop a míč se obloukem vrátil zpět do pokutového území. U něj byl Peterka dříve než brankář Malý, ale jeho střelu dokázal kutnohorský brankář skvěle reflexivně vyrazit.

 

Snahy domácího celku o vytvoření souvislejšího tlaku často brzdily laciné chyby v jejich souhře a nebezpečí pro soupeřovu bránu, tak opět představovali především standardní situace zahrávané Nedorostem. Po jedné z nich se v další slibné příležitosti ocitl Peterka, hlavou však tentokrát bránu přestřelil a o chvíli později se při další standardní situaci vyznamenal dobrým zákrokem brankář Malý. A když se v závěru prvního poločasu nedokázal s dobrou střeleckou příležitostí popasovat ani Suchánek, kterého míč proniknuvší hloučkem hráčů před ním očividně zaskočil a své nepříliš dobře zkoordinované zakončení nasměroval vysoko nad, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Poděbrady byly od vyrovnání daleko

Místo toho, aby hráči domácího celku ve druhém poločase pokračovali v aktivnějším výkonu, nabídli několika fatálními chybami další možnosti ke skórování svému soupeři. První z nich, konkrétně v 53. minutě v podobě laciné ztráty Nedorosta ještě na hranici pokutového území zastavil za cenu žluté karty Hruška a nařízený přímý kop hosté zužitkovat nedokázali. Za další tři minuty však přišlo Uherovo nepřesné autové vhazování, po následné spolupráci s Kulhánkem se před brankářem Krchem ocitl osamocený Wolf a střelou k tyči vsítil první branku utkání - 0:1.

 

Poděbradští hráči v dalších minutách hledali proti soustředěnému soupeři odpověď jen s obtížemi. V průběhu druhého poločasu si dokázali vypracovat snad pouze dvě slibné příležitosti k vyrovnání. Nedorostova střela však rozvlnila síť kutnohorské brány pouze ze strany a Peterka ve vyložené pozici pálil razantně, ale nepřesně.

 

V závěru už domácí celek vsadil vše na jednu kartu, byli to však hráči Kutné Hory, kdo mohl po chybách soupeře dále rozšířit střelecký účet utkání. Brankou však neskončilo ani přečíslení po nepodařeném Piknerově pasu, kdy dokázal Krch vykrýt nejprve střelu jednoho z kutnohorských hráčů z ostrého úhlu a pohotově byl i u následné dorážky dalšího z dobíhajících hráčů soupeře.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Oldřich Abrhám: "Veškeré odhodlání a vůli po vítězství jsme nechali v šatně. Již v prvních vteřinách utkaní jsme svým špatným postavením vytvořili soupeři gólovou příležitost, což byla do obdržené branky jediná šance soupeře. Začátek byl z naší strany špatný. Nedařilo se nic. Přesto jsme hru postupně vyrovnali a přišli naše příležitosti. Bohužel bez efektu. Ve druhé půli se jasné ukázalo, jak rozdílovým hráčem soupeře je Wolf. Nejenže pro něho není problém obejít naše hráče, dát dobrou přihrávku, ale i rozhodnout utkání gólem. Veškerá naše aktivita směrem k soupeřově brance vyústila jen v další jeho gólové šance."

Sparta Kutná Hora
Radek Kulhánek, trenér: "Myslím si, že jsme zápas měli pod kontrolou, i jsme měli více šancí ke skórování. Hned v první minutě šel Hradílek sám na bránu, ale neproměnil. Ve dvacáté minutě jsme po špatném odkopu nabídli největší šanci domácím. Peterka byl sám před brankářem, ale Malý jej vychytal. Druhý poločas jsme začali aktivněji. Po krásné akci ze strany přes Kulhánka na Wolfa, který se na vápně uvolnil, vystřelil podél brankáře a brankou nás poslal do vedení. Od té doby jsme na deset minut vypadli z tempa. Domácí zjednodušili hry díky nakopávaným balónům na Peterku. Nám se jej podařilo uhlídat. V poslední dvacetiminutovce jsme zahodili tři přečíslení, která jsme neproměnili. Zápas jsme ale zvládli s nulou vzadu. Vyhráli jsme jedna nula. Po dvou kolech máme šest bodů a neobdrženou branku, takže jsme spokojení."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
V. Krch [-] - M. Peterka [-] , K. Pikner [-] , O. Hněvsa [-] , L. Hruška [-] , T. Javorek [-] , T. Kubánek [-] , J. Nedorost [-] , Š. Šendera [-] (68. P. Stibor [-] ) , J. Suchánek [-] , V. Uher [-]

Sparta Kutná Hora
P. Malý [-] - L. Marek [-] (72. S. Rosendorf [-] ) , J. Hradílek [-] , V. Semrád [-] , M. Wolf [-] , O. Matoušek [-] , D. Cimr [-] (79. J. Nekvinda [-] ) , J. Kulhánek [-] (85. M. Kracík [-] ) , O. Filipec [-] , B. Franc [-] , P. Bílek [-]

ŽK: 53. L. Hruška , 81. T. Kubánek .
Počet diváků: 258. Rozhodčí: Vyhnal Karel - HES Filip, STRÁNSKÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Tomáš Jurčík
Tip experta: výhra domácích

Očekávám nejtěsnější výhru domácích.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích