O. Rataj 78.
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2018 17:00

3.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad přesvědčivě zvítězil v Benešově, z výhry se radoval poprvé v sezóně


Branky


78. O. Rataj - 27. D. Čapek , 47. D. Čapek , 48. P. Rys
14

Domácí oproti tomu poprvé zažili porážku v základní hrací době. Hosté učinili přítrž už téměř nekonečné sérii bez vítězství, jež trvala od 21. dubna, tedy více než čtyři měsíce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čapek otevřel skóre

Oproti středečnímu utkání v Zápech učinili trenéři dvě změny v základní sestavě, kde namísto Šlegla s Junkem nastoupili Krejdl a Rataj. V jedenáctce Vyšehradu se objevilo šest fotbalistů, kteří ještě na jaře hráli za Benešov.

 

Již po pěti minutách hry si vypracovali domácí vyloženou gólovou šanci, kdy po rohovém kopu zblízka hlavičkoval Filip, ale Havránek reflexivním zákrokem tým Slavoje podržel a vytěsnil míč na další roh. Vzápětí se na druhé straně protlačil do zakončení ve skluzu kapitán Vyšehradu Neuberg, ale také v tomto případě byl úspěšnější brankář – benešovský Rotbauer.

 

Tým hostí brzy získal půdu pod nohama a začal stále častěji ohrožovat domácí bránu. Po dvaceti minutách hry odcentroval Laňka, míč srazil na roh Pedro a lavička hostí reklamovala, že přitom zahrál rukou.

 

Do zakončení se dostali M.Rataj, Kozel, Drobílek a znovu Kozel, jehož střelu zdálky pod břevno vyrazil Rotbauer na roh. Ten rozehrál z levé strany Drobílek, Neubergovu hlavičku Rotbauer vyrazil před sebe, kde D. Čapek nejprve zblízka trefil tyč. Od ní se míč odrazil k Šimkovi, vzápětí opět k D. Čapkovi a ten už z bezprostřední blízkosti na druhý pokus poslal ve 27. min. míč do sítě: 0:1! 

 

Další možnosti skórovat měli Neuberg, M. Rataj a Drobílek. Domácí kontrovali dvěma pokusy Hampla a dalekonosnou střelou Engelmanna v závěru první půle.

Domácí jen korigovali

Hned po návratu ze šaten tým v modrých dresech dvěma „slepenými“ góly potvrdil své vedení a nakonec i výhru. Ve 47. min. Laňka zpětnou přihrávkou na vlastní polovinu hřiště našel Šimka, jenž dlouhým nákopem poslal míč před benešovské vápno, kde se k němu prodral Rys a hlavou ho přiťukl D. Čapkovi. Ten neváhal a napálil balon do sítě: 0:2!

 

Trvalo jen 95 vteřin a přišla další změna skóre. D. Čapek posunul míč doleva na nabíhajícího M. Rataje a následovaly dvě zpětné přihrávky, nejprve k Brejchovi a od něj k nabíhajícímu Rysovi. Ten trefil přesně k zadní tyči: 0:3!

 

V 64. min. prověřil Havránkovu pozornost hodně nepříjemným lobem pod břevno benešovský bek Vosáhlo. Potom měl na druhé straně hřiště mezi 69. a 74. min. D. Čapek dvě příležitosti, aby zkompletoval hattrick, bohužel v obou případech minul.

 

V 79. min. si šel Havránek pro míč na hranici vápna, ale při střetu s atakujícím O. Ratajem mu vypadl z ruky a domácí hráč ho poslal do odkryté brány: 1:3.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu



FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér): „Zápasu jsme dominovali a kromě inkasované branky můžeme být s naším herním projevem spokojeni. Benešov měl sice první gólovou šanci, kterou neproměnil, ale pak už jsme začali mít navrch. Ve druhém poločase jsme utkání jasně ovládli, brzy šli do vedení 3:0 a zhostili se se ctí role favorita. Přispěl k tomu i fakt, že jsme dokázali eliminovat dvojici středových hráčů soupeře Engelmann – Pavel Čapek. Domácí tak čekali jen na brejky. Mrzí nás však zranění Dana Krejdla.“



Sestavy


SK Benešov
N. Rotbauer [-] - D. Filip [-] , J. Vosáhlo [-] (74. O. Rataj [-] ) , D. Pedro [-] , Z. Vrňák [-] (53. M. Turek [-] ) - P. Čapek [-] (89. P. Srb [-] ) , V. Engelmann [-] , L. Balata [-] (89. V. Balata [-] ) , O. Brokeš [-] - P. Hampl [-] , P. Švantner [-] -

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - J. Neuberg [-] , D. Šimek [-] , D. Kozel [-] , D. Krejdl [-] (46. T. Madej [-] ) , D. Laňka [-] , D. Čapek [-] (79. Š. Kacafírek [-] ) , F. Drobílek [-] (73. J. Doležal [-] ) , M. Rataj [-] (88. D. Hradecký [-] ) , O. Brejcha [-] , P. Rys [-]

ŽK: 9. Z. Vrňák , 16. J. Vosáhlo , 29. L. Balata , 76. P. Švantner - 55. D. Laňka , 71. M. Rataj .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Štuk Jaromír - NĚMEC Václav, URBAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Michal Rendla
Tip experta: výhra hostů

Vyšehrad v Benešově konečně výsledkově prokáže herní kvalitu a uspěje.