2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2018 18:00

16.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápy ukázaly svou sílu i proti Vyšehradu


Branky


24. P. Putz , 35. V. Svoboda
20

Fotbalisté Slavoje Vyšehrad stále čekají na premiérové vítězství v nové sezoně. Ve středu 22. srpna v rámci vloženého 16. kola ČFL podlehli v Zápech domácímu týmu 0:2. Utkání však mělo velmi dobrou úroveň a úspěch tentokrát slavilo silové pojetí hry nad technickým a kombinačním projevem. Zápy aktuálně vedou tabulku s plným počtem devíti bodů, šemíci jsou se třemi body třináctí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Počátkem týdne došlo v kádru k jedné změně: do divizního Českého Brodu odešel záložník Josef Jakab a naopak přišel krajní obránce Daniel Krejdl ze Slavie, který působil naposledy ve Viktorii Žižkov. K jedné změně – oproti předchozímu utkání – došlo i v základní sestavě, kde se namísto Rataje objevil Kozel.

 

Úvodní čtvrthodina přinesla ze strany hostujícího týmu několik zajímavých situací nebo alespoň náznaků. Brejchovu střelu zblokovali zápští zadáci, stejně jako Drobílkův pokus z trestného kopu. Po přihrávce od Brejchy Laňka pohotovou střelou prověřil gólmana Frydrycha. Nejpohlednější akce celého prvního poločasu, byť bez gólového vyústění, přišla v 17. min., kdy po rychlé kombinaci s Laňkou a Rysem zakončoval Junek, ale i jeho střela byla v poslední chvíli zblokována obráncem červenobílých.

 

Ve 24. min. na druhé polovině hřiště Hašek rozehrál trestný kop a ten odvrátil Šlegl na roh. Rozehrál ho znovu Hašek a domácí natřikrát zblízka protlačili míč za Havránkova záda. Autorem gólu byl Putz: 1:0.

 

Zápy byly v tu chvíli na koni a vypracovaly si rychle další šance: dvě měl Svoboda, jednu Matějka a při všech třech se vyznamenal Havránek, zatímco kapitán domácích M. Jelínek po rohu hlavičkoval zblízka vedle jeho brány.

 

Ve 35. min. ale Zápy zaútočily po levé straně hřiště a ve dvou se prosadily proti čtyřem bránícím hráčem Vyšehradu. Střelou z úhlu zakončoval Svoboda: 2:0. Ještě do poločasu měli domácí další dvě příležitosti, ale třetí gól už nedali.

 

Po změně stran přišel na hřiště v modrém dresu Krejdl a brzy po něm i Kacafírek. Vyšehrad získával stále víc půdy po nohama, ale šanci měly přesto po standardce znovu Zápy, jmenovitě Putz: Havránek vyrazil na roh.

 

V 63. min. při Drobílkově rohu byl v domácím vápně sestřelen Čapek, penalty se však Slavoj nedočkal, hrálo se dál. Krátce nato se po Čapkově průniku dostal do zakončení Rys, jeho střela byla zblokována. Ani Drobílek neuspěl, Frydrych proti němu včas vyběhl a šanci zneškodnil. Čtvrt hodiny před koncem utkání měl smůlu Rys, když parádní křížnou ranou z rohu vápna trefil břevno domácí brány. Hned nato skončil v domácí šestnáctce po souboji o míč na zemi Drobílek, ale ani on se nedočkal penalty. Zápy již uhájily výsledek 2:0.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


SK Zápy
Michal Mašek (trenér pro slavojvysehrad.cz): „Zvládli jsme zápas s nejlepším týmem Vyšehradu, proti jakému jsme kdy hráli. V první půli nás také tento tým, složený z rychlostních i kombinačně vyspělých fotbalistů, na patnáct minut roztočil, ale jinak jsme ji měli pod kontrolou. Naše pojetí hry je založené spíš na bojovnosti a individuálních výkonech. Vypracovali jsme si už do poločasu pět gólových situací a dvě z nich jsme proměnili. Čekali jsme na třetí gól, ale nedali jsme ho a ke konci zápasu nám už docházely síly. Ale současný Vyšehrad se musí alespoň v některých fázích utkání prosadit, nastřelil břevno a dvakrát nás podržel Frydrych. I ve druhé půli jsme měli tři až čtyři brejkové situace, nicméně pod tíhou únavy jsme je už řešili špatně. Vyhráli jsme však 2:0 zaslouženě, zvládli jsme to nakonec na morál. Navíc mě těší, že jsme uhájili čisté konto proti zřejmě nejofenzivnějšímu týmu ČFL. A to se cení.“

FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér pro slavojvysehrad.cz): „Na hřišti se odehrávalo, co jsme v pojetí Záp očekávali: silové pojetí hry a standardky, kdy nás přetlačili v pokutovém území a dali gól. Pak jsme ještě po chybě inkasovali podruhé, a to nás trochu vyhodilo z rytmu. Zaplatili jsme tak za to, že jsme prospali první poločas. Na krásu se fotbal nehraje a až po změně stran, kdy jsme přeskupili řady, jsme si vytvořili drtivý tlak, jenomže naše finální zakončení bylo slabé. Za výkon ve druhé půli ale i tak musím před kluky smeknout, protože šli nadoraz a soupeře jsme jasně přehráli tím, co jsme chtěli hrát: maximálním pohybem, rychlými přihrávkami i častými sprintovými náběhy. Vynikající výkon podal domácí brankář Frydrych, který měl místy zázračné zákroky. Zápy, které se za stavu 2:0 už nikam nehnaly, udržel nad vodou. Musím jim pogratulovat k vítězství, již tradičně zvládly utkání svojí silovostí.“



Sestavy


SK Zápy
L. Frydrych [-] - T. Matějka [-] (77. M. Macek [-] ) , V. Svoboda [-] , J. Jelínek [-] , P. Putz [-] (71. R. Jukl [-] ) , M. Jelínek [-] (88. M. Pávek [-] ) , V. Hron [-] (66. J. Eliáš [-] ) , T. Jablonský [-] , J. Duben [-] , P. Růžek [-] , P. Hašek [-] (84. M. Novák [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - P. Šlegl [-] (46. D. Krejdl [-] ) , D. Šimek [-] , J. Neuberg [-] , D. Kozel [-] (49. Š. Kacafírek [-] ) , P. Rys [-] , T. Junek [-] , D. Laňka [-] , F. Drobílek [-] , O. Brejcha [-] , D. Čapek [-]

ŽK: 44. P. Putz , 54. P. Růžek - 69. O. Brejcha .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Zadinová Olga - HOCEK Petr, VÁŇA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza