3:2p.
(2:1)
13. D. Čapek
48. D. Čapek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2018 15:00

1.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Čapek slavil dvě trefy, dva body ale brali domácí


Branky


2. D. Brabec , 22. P. Došlý - 13. D. Čapek , 48. D. Čapek (p.)
16

Chodské slavnosti přilákaly do chodské metropole desetitisíce návštěvníků, a to se projevilo i na stadionu Jiskry, na který do 15. hodiny dorazilo na 800 diváků. Ti byli svědky poměrně vyrovnaného souboje dvou mužstev, která v letní přestávce výrazně obměnila své kádry. Slavoj Vyšehrad se představil jako velmi kvalitní celek, jehož hráči jsou dobře technicky a pohybově vybavení. Domácí celek chvílemi trochu zaostával v pohybu, hráči měli velký odstup od soupeře, který tím měl dostatek času na zpracování míčů a rozehrávku, což Pražané chvílemi využívali a získávali herní převahu. Celkově téměř vyrovnaný duel skončil nakonec smírně a v penaltové ruletě se nakonec štěstí přiklonilo k domácím, kteří tak brali druhý bod.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý start

Kdo se jen trošku při příchodu zpozdil, přišel o pěkný první gól, protože padl z prvního domácího útoku hned na začátku 2. minuty. Po Brychově výkopu vystihl na polovině hřiště hlavičku hostů domácí Vais, zatáhl míč k šestnáctce, prostrčil jej vlevo na nabíhajícího Došlého, jehož centr od brankové čáry našel u vzdálenější tyče dobíhajícího Brabce a ten jej hlavou ze 2 metrů poslal do sítě – 1:0. Hosté odpověděli akcí Čapka a střelou Ryse, ale domácí míč srazili na roh. Neujala se o chvíli později ani střela Čapka z hranice šestnáctky. Domácí zahrozili opět v 8. minutě, ale Vais po Brabcově centru zprava volejem ze 14 metrů Havránkovu branku přestřelil. Hosté začali být nebezpeční a pravá strana domácí obrany hořela při rychlých akcích Laňky, či Ryse.

 

Nejprve si sice Brych lehce poradil se zakončením Ryse z 20 metrů, ale v 10. minutě už to měl mnohem složitější, protože se Laňka probil po levé straně, dostal se ke střele z úhlu ze 14 metrů, ale trefil jen tělo dobře vybíhajícího domažlického gólmana. Domácí defenzíva si z toho ponaučení nevzala a neprobudila ji ani další zblokovaná střela soupeře. Domácí byli několik minut uzamčeni před svou šestnáctkou a svým nedůrazem si doslova říkali o problém. Ten na sebe nenechal dlouho čekat. Přesně do 13. minuty, kdy dostal hostující Junek míč do běhu, zatáhl jej po levé straně, zpětnou přihrávkou našel na penaltě nehlídaného Čapka, který měl čas si míč ideálně připravit a střelou pod víko srovnal na 1:1.

 

Hosté byli při chuti, ale po rohovém kopu si hlavičkou soupeře domácí brankář Brych poradil. Domácí se do vedení dostali ve 22. minutě, kdy Mužík z poloviny hřiště našel Došlého, ten zatáhl míč do šestnáctky, dostal se mezi dva obránce, ale odražený míč z otočky z 8 metrů zleva poslal přesně ke vzdálenější tyči – 2:1. Hosty obdržená branka „nakopla“ a převzali iniciativu. Nejprve zakončil svou akci Laňka pouze střelou do Čihákova těla a ve 32. minutě Brych výborně vyběhl do rohu velkého vápna, vyboxoval míč před sprintujícím Čapkem a vzápětí vyrazil střelu téhož hráče do pole.

 

O tři minuty později se domácí zlobili na nepřesného rozhodčího Musila, který nereagoval, když střílejícímu Mužíkovi zblokoval pokus skluzem proti noze jeden z hostujících zadáků. Vzápětí stačil Brych odkopnout míč těsně před nabíhajícím vyšehradským Čapkem. Když pak Rysův volej zpoza šestnáctky stačili domácí zblokovat a hlavičku Dvořáka po Došlého centru srazili hosté na roh, přišel faulem zavánějící zákrok hostů před malým vápnem ve svém pokutovém území na pronikajícího Vaise, ale ani teď se píšťalka sudího neozvala. V závěru ještě mohli hosté srovnat, ale Drobílek svoji nebezpečnou akci zakončil střelou ze 12 metrů, kterou Brych výtečně reflexivně nohou vyrazil a odražený míč poslal Rys volejem z 8 metrů, pomocí teče padajícího Hájovského, nad domácí branku.

 

Prosadil se už jen Benešov

Hosté vkročili do druhého poločasu rozhodně a hned ve 48. minutě se dočkali srovnání skóre. Brabec při špatné kličce ztratil míč, ten získal Junek, pronikl do šestnáctky, kde jej prostrčil na Laňku, který při obcházení Hájovského zahrál parádní divadélko, které mu rozhodčí Musil ochotně spolkl a byla na světě penalta, kterou proměnil Čapek – 2:2.

 

Obě mužstva se poté snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale z domácích neuspěli Došlý, Vais ani Brabec stejně, jako hostující Čapek, či Rataj. V 61. minutě nejprve hosté zblokovali Došlého centr na roh a na druhé straně zprava z těžkého úhlu střílel Rataj jen podél branky. Pak měl po Šleglově centru možnost Junek, ale volejem z otočky domažlickou branku přestřelil. Na druhé straně se zleva dostal na hranici šestnáctky domácí Rychnovský, ale jeho střelu vyrazil vybíhající brankář Havránek, k Míči se dostal Dvořák, ale i jeho střelu zleva z hranice malého vápna Havránek výtečně vyrazil.

 

Hosté odpověděli v 71. minutě, kdy se po Drobílkově rohovém kopu odrazil míč k Laňkovi, ale jeho volej zleva z 12 metrů výborně vytlačil Brych na břevno. Z domácích se pak neprosadil Vilček, jehož střelu hosté zblokovali na roh, ani z otočky Vais, který ze 14 metrů minul Havránkovu branku. Deset minut před koncem byl poslán k zemi v pokutovém území hostů pronikající Rychnovský, ale podle tradice zůstala píšťalka rozhodčího Musila němá, což vzhledem k tomu, že předtím neodpískal ani jasnou ruku hostů před pokutovým územím, kterou neviděl snad jen on, už nikoho nepřekvapilo. Obě mužstva se do konce zápasu snažila strhnout výhru na svou stranu, ale nikomu to nebylo dáno, proto se šlo na penalty a v těch se nakonec štěstí zaslouženě přiklonilo na stranu domácích.

 

AUTOR: VOJTĚCH KOTLAN/FOTBAL.DOMAZLICE.CZ



Ohlasy k zápasu



FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér): „Byli jsme v tomto utkání lepším a fotbalovějším týmem, měli blíž k vítězství, takže jsme rozhodně spíš dva body ztratili než jeden získali. Častěji jsme byli na míči než domácí, bohužel jsme ale neproměnili některé vyložené šance. Čapek mohl dosáhnout hattricku, ale za stavu 2:2 nevyužil svůj sólový únik na brankáře Brycha.“



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - T. Hájovský [-] , F. Dvořák [-] , J. Teršl [-] , D. Brabec [-] (71. T. Vilček [-] ) , J. Vais [-] (84. M. Buršík [-] ) , P. Mužík [-] , M. Hrubý [-] , M. Rychnovský [-] , F. Čihák [-] , P. Došlý [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , D. Šimek [-] , M. Rataj [-] (76. Š. Kacafírek [-] ) , O. Brejcha [-] , D. Hradecký [-] (46. P. Šlegl [-] ) , D. Čapek [-] , P. Rys [-] , T. Junek [-] , D. Laňka [-] (90. J. Doležal [-] ) , J. Neuberg [-]

ŽK: 64. P. Mužík , 90. M. Hrubý - 88. D. Šimek .
Počet diváků: 794. Rozhodčí: Musil Jiří - HURYCH Jan, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Trenér, Zpravodaj, Fotograf - FC Chotíkov 1932 | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza