1:1
(0:1)
5. T. Matějek (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2018 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Minerva se protrápila k bodu


Branky


17

V dnešním utkání jsme se nejspíše postarali o největší překvapení kola. A to sice, když jsme doslova do posledních kapek sil vydřeli remízu na hřišti ambiciózní a na titul pomýšlející Slavie Opava. Šli jsme velmi brzo do vedení a takřka po celý zbytek zápasu jsme odolávali nájezdům domacích. Vyrovnání bohužel přišlo patnáct minut před koncem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a to i přesto, že pokyny trenerů byly jasné - hrát ze zajištěné obrany. Hned ve druhé minutě našel Rathouský krásnou přihrávkou za obranu Chromečku, ten ale v jasné brankové příležitosti selhal a levačkou z úrovně penalty mířil vedle (Tak jsem kokot no - zase). Smutnit jsme ale dlouho nemuseli, neboť v páté minutě se na levou stranu dostal polo-invalida Voves, který odcentroval do velkého vápna a domácí obránce Matějek velmi nešikovně tečoval míč, jež přeloboval brankáře - 0:1. Od této chvíle nás domácí doslova zamkli na naší polovině a hrozili z mnoha šancí. Jednu z nich neproměnil Mařádek, když jeho střelu vykryl skvělým a všemi nečekaným zákrokem dobroslavický Vajda. Slavia do nás bušila takřka celý zbytek poločasu, jejich šance ale nebyly zcela vyložené. V nich se zjevoval nejčastěji právě zmíněný Mařádek. O větší rozruch se domácí postarali po rohovém kopu, kdy se míče dotkl snad každý hráč, tato šance ale zůstala našimi borci ubráněná. Občas se nám ale také podařilo z brejkových situací našeho soupeře potrápit. Po dlouhém miči se dostal do šance Chromečka, ten byl ale jasně přidržen domácím obráncem - nepískalo se a z akce nic nebylo. O chvíli později se k dobre střele z voleje dostal Voves, jeho střela jen těsně minula domácí kasu. Poločas pro nás tedy skončil vítězně a do šatny jsme si nesli nejtěsnější možné vedení.

 

Druhá půle se nesla v jasném duchu. Domáci drželi míč takřka nepřetržitě na svých kopačkách a snažili se překonat naší zeď, jež čítala 11 mužů. Slavia sice dominovala na míči, ale v začátku druhé půle si nedokázala vytvořit takřka větší šanci. Náš autobus zaparkovaný před velkým vápnem byl nepropustný a velmi kompaktní. Čas utíkal, ale síly ubývaly - i proto se přece jen domácí dostávali do většího tlaku. Velkou šanci měl domácí útočník Mařádek, ten ale z deseti metrů tváří tvář Vajdovi mířil vedle. Další závar před naší brankou jsme také ustáli a to sice, když se po odražené střele dostal opět Mařádek a střelou z voleje mířil těsně nad. Do velmi nepříjemné situace jsme se dostali v 75. minutě, když za zakopnutí míče viděl druhou žlutou kartu v zápase dobroslavický zabijáček Jakub Klekner a musel předčasně pod sprchy. Domácí na sebe nenechal dlouho čekat a o minuty později, tedy v 76. minutě vyrovnali. Míč se dostal k dobře hrajícímu Postřimovskému,ten z hranice velkého vápna střílel do davu hráčů, míč poskakoval a možná byl ještě lehce tečován a skončil za zády Vajdy, který ale nutno podotnknout podal v zápase nadstandardní výkon. Naši hráči ještě protestovali u pomezního rozhodčíhi, neboť se domnívali, že domácí hráč stínil našemu brankáři ve výhledy a byl v postavení mimo hru, branka odvolána nebyla - 1:1. I když jsme hráli pozbytek zápasu oslabení, tak se naší hráči semkli a rvali jeden za druhého. Na hřišti v tu chvíli běhalo 10 lvů, kteří byli ochotni na hřišti nechat život. Utkání jsme dovedli s vypětím všech sil do remízové stavu a do šaten jsme odcházeli s velmi dobrým pocitem - důvodem bylo i to, že Jakub Klener při čekání na své spoluhráče v šatně nechal odtéct studenou vodu ve sprchách.

 

zdroj: http://www.dobro-fotbal.cz



Ohlasy k zápasu


FK Slavia Opava
Petr Čelůstka (trenér): Po hrubce jsme hned na začátku dostali vlastní branku. Pak jsme celý poločas diktovali tempo, ale s koncovkou a finální fázi jsme byli hodně na štíru. I ve druhé půli jsme měli převahu, ale ta se postupně měnila v křeč. Po vyloučení jejich hráče jsme vyrovnali, ale pak už naše snaha vyšla vniveč. Někdy se prostě stane, že snaha je, ale góly nepřicházejí.

TJ Sokol Dobroslavice
klubový web: Je třeba podotknout, že celý tým bojoval na krev a táhl za jedno lano. Každý hráč se maximálně vydall a odměnou byl velmi přívětivý výsledek z venkovního hřiště. Marek Vajda v bráně předvedl několik úžasných zákroků a svůj tým podržel. Stoper Krejčí byl dnes takřka nepropustný, vedle něho hrající kapitán Vujtík šel svou bojovností příkladem a vedl svou smečku zodpovědně, levý bek Pavelek má nejspíše hlavu z oceli a jako vždy chodil do soubojů nebojácně, na druhé straně hrající bek Čaja také podal výkon hodný pochvaly - nutno podotknout, že mu v druhém poločase takřke Siamským způsobem vypomáhal alibista Chromečka, u kterého není zvykem, že se v zápase objeví na obranné polovině a už vůbec není zvykem, že vyhraje halvičkový souboj. Dalším pilířem byl Rathouský, který před oběma stopery čistil prostor a bojovným výkonem přispěl k úspěchu. Střeďák Stupka musel sice za sebou od dvacáté minuty tahat těžké sloupy, ale svou hlavu přepnul do režimu MORÁL a jel do vyčerpání, vedle něho hrající Voves se staral také o čištění prostoru a jako jeden z mála se nebál podpořit útok, limitovalo jej ale zejména ve druhém poločase zranění, zápas ale skvěle dohrál. Na pravém křídle velmi překvapil Patrik Tůma, který poprvé v sezóně nastoupil v základní sestavě,trenéry ale svým zodpovědným výkonem potěšil a přidal i pár pěkných útočných akcí. Útočník Klekner to dnes na hrotu neměl vůbec jednoduché, musel podstoupit mnoho souboj s tvrdými stopery a nebyl dobře podporován svými spoluhráči, jedinou kaňkou je jen jeho zbytečné vyloučení - fotbal je ale sport a v tom jsou emoce vždy přítomny. Suma sumárum si celý tým, včetně lavičky, která své spoluhráče zdatně celý zápas podporovala, zaslouží jednu velkou pochvalu za přístup. Pokud si tento přístup k zápasu zachováme, čekají náš celek lepší zítřky. Za dnešní výkon už stačí říct snad jen: Děkuji !



Sestavy


FK Slavia Opava
B. Lorenz [-] - F. Mužík [-] , A. Džemla [-] , V. Šimeček [-] (53. J. Vrána [-] ) , J. Kretek [-] , L. Mařádek [-] , K. Postřimovský [-] , R. Škrobánek [-] , D. Maisel [-] , A. Kreisl [-] , T. Matějek [-]

TJ Sokol Dobroslavice
M. Vajda [-] - J. Klekner [-] , T. Voves [-] , D. Rathouský [-] , V. Chromečka [-] , J. Stupka [-] , D. Pavelek [-] , P. Čaja [-] , D. Vujtík [-] , P. Tůma [-] (78. J. Mroviec [-] ) , T. Krejčí [-]

ŽK: 66. J. Kretek , 90. J. Vrána - 26. D. Pavelek , 61. J. Klekner , 76. D. Vujtík , 79. J. Jaskula . ČK: 75. J. Klekner .
Hráči zápasu: M. Vajda .
Počet diváků: 106. Rozhodčí: MIGOTA Tomáš - JAKUBEC Josef, ŠUSTEK Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Holata

Expert: Radoslav Urban
Tip experta: výhra domácích

Ačkoliv nerad, ale tipuji výhru Opavy. Hodilo by se nám klopýtnutí, ale moc tomu nevěřím. Domácí si dojdou pro vítězství.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip: výhra domácích

Minerva si vykročila na nemohoucí Hněvošice a potvrdí tuto výhru taky nad Dobroslavicemi

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

9. 4. 2018 09:22
1