FOTO: Budišov napravil sobotní debakl a doma porazil Opavu


Branky


3

Všechny góly padly už v první půli. Budišov jich dal o dva více. Ve druhé části se už skóre nezměnilo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V dohrávaném zápase prvního jarního kola si ve středu odpoledne pozval už jasný postupující z Budišova nad Budišovkou na svůj trávník čtvrtou Opavu. Po sobotním výprasku od Stěbořic si určitě chtěla domácí družina napravit reputaci. Začátek zápasu patřil Budišovu, ale vedení se ujala po osmi minutách hry Opava, když špatnou rozehrávku domácích hráčů využil dorostenec barteska, který šel sám na brankáře Němečka a dokázal ho zkušeně pokořit - 0:1. Budišov ale byl nadále lepším týmem a zaslouženého vyrovnání se dočkal ve 27. minutě, když centr Skácela přistál na hlavě Metelky a ten míč umetl k tyči - 1:1. Po půlhodině hry Budišov skóre zvrátil, když naopak nedorozumění v hostující defenzivě využil Patrik Metelka a umístil balon do kasy - 2:1. Opava ale srovnala vzápětí, když byl její hráč faulován třicet metrů od branky, a zatím co se hráči Budišova dohadovali s rohodčím, tak hosté rychle rozehráli a Mužík zkušeně zavěsil - 2:2. Budišov ale opět o dvě minuty později na sebe strhl vedení, když centr Filipa Pražáka nasměroval do břevna Metelka, a míč který byl deset centimetrů před čarou doklepl do kasy kapitán Vondrouš - 3:2. Pět minut před odchodem do kabin našel Martin Pražák mezi obránci Skácela, jehož střílenou přihrávku dostal do sítě Metelka, který završil hattrick - 4:2.

 

Druhá půle už divákům branku nenabídla. Opava byla agresivnější, rychlejší, ale Budišov si vedení zkušeně hlídal. Navíc hosté se do mnoha šancí nedostali, protože je domácí chytře vystavovali ofsajd systému. Za zmínku stojí dvě šance Mužíka, kdy šel sám z půlky hřiště, a jednou vystrašil Němečka mladík Barteska. Budišov byl na šance nebezpečnější. Dvakrát neuspěl střídající Týn, jednou Metelka, Kuric, dokonce třikrát a jednou Filip Pražák. Zápas tak v parném podvečeru dospěl k výhře Budišova.   



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Budišov nad Budišovkou
Dušan Anděl (trenér): Do zápasu jsme vstoupili slušně, a prvních šest minut jsme na hřišti dominovali. Pak jsme jim ale nahráli na první gól. To nás ale paradoxně uklidnilo a začali jsme hrát svůj fotbal a v prvním poločase jsme to dokázali otočit. Ve druhém soupeř přidal, byl agresivnější a rychlejší, ale moc šancí si nevypracoval, a my jej šikovně vystavovali do ofsajd systému. Navíc my jsme ještě další šance neproměnili.

FK Slavia Opava
Petr Čelůstka (trenér): Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme měli vážné nedostatky, prohrávali jsme v osobních soubojích, a domácí zaslouženě vedli 4:2. Ve druhém poločase jsme se zvedli v osobních soubojích, byli jsme na míči, a měli i šance, které jsme nedali a stav 4:2 už vydržel.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: PRETSCH Adam - TOMEŠ Vítězslav, HUDEČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - PRETSCH Adam: 9
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - TJ Spartak Budišov nad Budišovkou: 9
Výkon hostů - FK Slavia Opava: 8
Hodnocení hráčů - domácí: Aleš Krása - 10, Patrik Metelka - 10, Jan Němeček - 10, Filip Pražák - 10, Daniel Siažík - 10, Vojtěch Hudeček - 10, Martin Pražák - 10, Miroslav Marek - 10, Lukáš Marek - 10, Miroslav Týn - 10, Jan Vondrouš - 10, Pavel Pizur - 10, Petr Modelský - 10, Tomáš Skácel - 10, Jan Kuric - 10, Matěj Němeček - 10, Roman Modelský - 10,
Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip experta: výhra domácích

Budišov bude i nadále potvrzovat svou dominanci.