0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 15:00

16.kolo, Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baška loupila v Návsí


Branky


0

Report...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Druhý jarní start, druhý venkovní zápas, podruhé umělá tráva. Jediná větší a potěšující změna je v počasí. Po větrných a zmrzlých galejích předchozího víkendu na fotbalisty čekalo sluníčko a luxusních 13 stupňů. Doufám, že bašťanským mladíkům s postarším vedením v zadních řadách, se tímto rozproudí krev a od prvních minut domácím znepříjemní domácím život na hřišti. Někteří diváci teprve přijížděli, hráči se ještě rozkoukávali a hned po úvodním hvizdu přichází diskutabilní situace. Adam Šponiar nachází v mezihře šikovnou uličkou Nováka v útoku. Ten přebírá míč pár metrů od pokutového území a rozeběhne se mezi obránce. Jen ruka domácích, která ho stáhne k zemi, zastaví obrovskou šanci. Ku podivu všech rozhodčí tasí jen žlutou kartu. Tohle prostě nezaujatý divák nechápe. Následný přímý kop trefuje zlehka zeď a kulatý nesmysl si to obloukem pádí do branky. Golman domácích však rychle změnil směr a stačil vyrazit na roh. Takže začátek výborný. Bašťané se zakousli do domácích borců. Jenže na tomhle malém hřišti se může v mžiku vše obrátit. O pár minut později to domácí předvedou při pohledné kombinaci na hostující polovině. Následná střela z 20m proškolí i bašťanského golmana. Ten se vrhne k tyči a tak tak vyráží na roh. V 15.minutě již ale bašťané udeří. Aut v blízkosti šestnáctky domácích. Novák si zpracovává, obtočí se kolem obránce, centrem zamíří do pokutového území. Meisner, leč bráněn, si dokáže najít prostor a hlavou posílá míč do protipohybu brankáře. 0:1! Hráči z Návsí mají jednu obrovskou zbraň. Autové vhazování. V 30.minutě z jednoho takového dlouhého autu do našeho pokutového území vzniká trma vrma. Hráči Bašky nedokáží odkopnout. Z jednoho bloku se míč odráží k útočníkovi a ten trestuhodně střílí vedle. Další možnost měli hráči Bašky, když se efektivně z obrany po pár narážečkách dokážou dostat až do útoku. Lehce nakopnutý míč za obranu dohání Podžorný, který je rychlejší i než vyběhnutý golman. Jen špičkou ho obhazuje. Bohužel střela měla slabou razanci a šla i vedle tyčky, takže obránce v klidu kontroluje míč do zámezí. První půle vyšla lépe bašťanům a nad nepříjemným soupeřem vede 1:0.

 

Druhá půle začíná lehkou nervozitou na straně hostí. Dlouhé minuty se nedaří balón zpracovat a už vůbec něco kloudného vymyslet. Snad jen velmi rychlý povrch několikrát zabránil, aby se domácí dostali do nějaké vyložené tutovky. Ale nakonec se povedlo. V 57. minutě konečně mezihra pro oči fotbalového fandy. Konečně bašťasští předvedli sérii přihrávek uprostřed hřiště. Šponiar Honza ml. vybízí útočníka Podžorného ke spolupráci. Podžorný ač tísněn, dostává přihrávku. Elegantně se otočí i s míčem a z hranice pokutového území se snaží vystřelit. Pohotovým zákrokem, jednoho z obránců, sestřeluje nohy i už vyslanou střelu. Míč končí mimo branku, ale je pískán faul. Balón stojí skoro na čáře pokutového území. Adam Šponiar, který zahrává většinu těchto situací, propaluje asi šesti metrovou zeť. Někdo ve zdi však střelu tečuje a kulatý nesmysl mění směr od padajícího brankáře. Až po delší debatě se přiznává k teči Pavel Novák. První zápas, první gól. Baška vede 2:0 . V 66 minutě předvedou pěknou spolupráci bratři Šponiaři. Standardní situace ze 20m. Využívají trochu zmatků v obraně a po krátké rozehře Honza ranou již z nebezpečné vzdálenosti prověřuje hbitost brankáře z Návsí. O chvíli později mohlo být definitivně rozhodnuto. Škarabela dlouhým výkopem nasadí brouka do hlavy celé obraně. Do skákajícího míče se rozeběhne i domácí brankář. Cca 4 nebo 5 hráčů se srazí a míč propadne k volnému Podžornému. Bohužel otočen k brance zády, si neuvědomil, že je domácí svatyně prázdná. Škoda. Ale i když hráči Návsí ještě vrhli do útoku, kromě nebezpečné hlavičky po rohu kousek od šibenice, se jim nic jiného nepodařilo vymyslet a tak musejí skousnout porážku od Bašky 2:0!

Jistěže byly pasáže, které se zrovna nelíbily ani jednomu divákovi, ale na tak malém a rychlém hřišti to prostě někdy takhle je. Hráči Bašky se s tím poprali a ač byl závěr lehce nervózní(domácím už jde o hodně) a někdy to i bolelo, 3 body putují do naší kapsy. Za týden se jede do Bukovce a tak věřím, že fotbalová bojovnost na malém hřišti se přenese i tam a hráči budou bojovat tak jako dnes.

 

Zdroj: http://www.fotbalbaska.cz



Sestavy


SK Návsí
L. Svatoš [-] - L. Kubiatko [-] , R. Suszka [-] (46. D. Cieslar [-] ) , M. Pyszko [-] , R. Pyszko [-] , L. Kantor [-] , R. Stachura [-] , M. Krzyžanek [-] , J. Mrmus [-] , R. Jakus [-] , L. Chrascina [-] (82. O. Lasota [-] )

TJ Sokol Baška
P. Škarabela [-] - J. Šponiar [-] , P. Novák [-] , L. Meisner [-] , J. Michálek [-] (69. D. Gara [-] ) , A. Šponiar [-] , L. Vavřík [-] , T. Podžorný [-] , M. Pokluda [-] , M. Baran [-] , D. Baran [-]

ŽK: 1. R. Jakus , 40. R. Pyszko - 2. T. Podžorný , 80. A. Šponiar , 86. L. Vavřík .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: TUROŇ Lukáš - KARCH Otakar, POLOK Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.