1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2018 16:30

16.kolo, Středočeský | Nymburk | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jelínkova životní střela zajistila Kovanicím výhru nad Seleticemi


Branky


15

Kovanicím se na jaře daří. Ve třech utkáních neinkasovaly jediný gól a díky výhře nad favorizovanými Seleticemi se již dokonce odpoutaly ze sestupových pozic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kovanická obrana na jaře funguje skvěle

Kovanice před utkáním jistě nebyly žádnými favority, však šlo o souboj předposledního týmu s mužstvem z první poloviny tabulky.

Svěřenci Lukáš Kouta však do zápasu vstoupili dobře a soupeřovou papírovou kvalitou se nenechali nijak zastrašit. Pouštěli se naplno do všech soubojů a dokázali se i dostávat do šancí. Hosté sice byli o něco málo lepší, ale četné centry, standardní situace a rohové kopy neústily do vyložených šancí. Ke střelám ze hry se seletičtí útočníci díky skvěle fungující kovanické obraně, která na jaře ještě neinkasovala, takřka nedostávali.

Největší šanci prvního poločasu tak představoval samostatný únik domácího útočníka, s nímž si však poradil brankář Jan Sobota. Utkání sice muselo příchozích osmdesát diváků jistě bavit, ale nezdálo se, že by se měl bezgólový stav po přestávce jen tak změnit.

Jelínek poslal míč za Sobotova záda od břevna a tyče

O poločasové přestávce možnosti střídání nevyužil ani jeden z trenérů. I díky tomu se obraz hry po změně stran příliš nezměnil. Kovanice se sice dostaly do hry o něoc více a dokázaly již déle podržet míč, ale ani s přibývajícím uplynulým časem si vyložené šance nevypracovávaly.

Jejich hráči to tak museli zkoušt z dálky a v polovině druhého dějství to vyšlo. Josef Jelínek napálil z 35 metrů balón do břevna kovanické brány. Balón se následně odrazil do země a až od ní putoval za brankovou čáru. Pro 34 letého záložníka šlo jednoznačně o životní trefu, na níž bude dlouho vzpomínat. Jelínkovi však k tomuto gólu pravděpodobně pomohlo i zranění brankáře Soboty, kterého musel v bráně nahradit Vlasák. Právě hráč s nulovými brankářskými zkušenostmi takto inkasoval po pěti minutách na hřišti.

Hosté se ještě snažili s výsledkem něc udělat, ale domácí obrana dohrála zápas v nastaveném vysokém standardu a dopomohla Vítu Lorencovi udržet čisté konto.

Kovanice se díky výhře dostaly v tabulce před Opočnici, čímž se odpoutaly ze sestupových pozic.



Ohlasy k zápasu


FK Kovanice
Lukáš Kout: Již potřetí v řadě jsme neinkasovali, což mě moc těší. Naše obrana konečně funguje, jak by měla. V první půli byly lepší Seletice, ale měly spíše standardní situace než šance ze hry. Po změně stran se nám dařilo lépe a nakonec jsme urvali vítězství. Přiznávám však, že na šance to bylo spíše remízové utkání. Každopádně musím kluky pochválit za bojovnost. Smutnou částí zápasu je pro mě samozřejmě mé zranění kolene. Zatím netuším, na jak dlouho to bude.




Sestavy


FK Kovanice
V. Lorenc [-] - A. Hobort [-] (73. P. Kopecký [-] ) , P. Zdobinský [-] , O. Kubina [-] (81. R. Bulíř [-] ) , D. Trégl [-] , D. Poklop [-] , M. Vagenknecht [-] (84. J. Černý [-] ) , J. Jelínek [-] , M. Stránský [-] , T. Mataj [-] , T. Černý [-]

Seletice
J. Sobota [-] (60. P. Vlasák [-] ) - M. Najman [-] - L. Kulhánek [-] , J. Kulhánek [-] , O. Kraus [-] , M. Brtek [-] , L. Poupa [-] (80. S. Šikal [-] ) , V. Klepač [-] , D. Vrchota [-] , J. Čepek [-] , Z. Vlach [-] (66. M. Horák [-] )

ŽK: 48. P. Zdobinský , 78. M. Stránský - 54. L. Poupa .
Hráči zápasu: V. Lorenc , J. Jelínek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ČEMUS Daniel - ČERNÝ Martin, BLÁHA Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 4. 2018 09:46
Zdravím,
v článku je menší nesrovnalost a to, že branka padla až v době, kdy byl brankář Sobota již ve sprše, jelikož byl střídán kvůli zranění.
10. 4. 2018 09:26
redakce fotbalunas.cz
Díky za upozornění!

Tip: výhra hostů

Jan Klaus

Expert: Jan Sobota
Tip experta: výhra hostů

Po úvodní jarní facce si chceme spravit chuť a určitě nebereme nic jiného než 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Davam remizu, i kdyz kvalitnejsi tym maji Seletice, kterym by vsak nemuselo sedet rozestaveni Kovanic 9-0-1. Proto remiza.

Tip: výhra hostů

Tady si troufnu říci, že výhra hostujícího týmu je také jistota. Kovanice sice ve dvou zápasech na jaře gól nedostali, ale směrem dopředu neukázali mnoho. Seletice mají výborný útok a v Kovanicich daji minimálně 3 branky - 0:3.