Rezerva Velimi ukončila sezónu výhrou


Branky


11. A. Srp , 14. M. Jansta , 22. M. Jansta , 75. A. Srp , 88. M. Jansta - 52. F. Krejčí , 72. M. Potůček
24

Velimský "B" tým si jako nováček soutěže vedl v sezóně 2017-2018 velmi dobře a v posledním zápase se odměnil divákům výhrou nad celkem Dobrého Pole. Před posledním zápasem byla Velim na 5.místě, ale hrála ještě až o 3.místo, soupeř Dobré Pole byl na 9.místě. V podzimním utkání na půdě Dobrého Pole vedlo velimské béčko 0:2, ale v závěru uhájilo vítězství 1:2 jen silou vůle. Tentokrát bylo velimské mužstvo po většinu zápasu lepší. Nikoho nenechalo na pochybách, až na malý výpadek ve druhém poločase, kdo je favorit. Vyhrálo zaslouženě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ovládla suverénně velimská rezerva

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva (VEL)

 

Béčko nastoupilo v poměrně silné sestavě  Áčko totiž hrálo dopoledne a dorost také. Velimskou rezervu posílil Jansta M. ze soupisky áčka, z kádru áčka ještě Kadlec D. a Ceral J., dále pak dva dorostenci Kuchař J. a Krejčí D. Do branky se opět postavil univerzál a srdcař Miha Michal Hrabal. 

 

Velimské áčko mělo rozlučku, ale i tak si našli, jak zápas ukázal, tři kvalitní jejich hráči cestu na podvečerní nádherný velimský pažit. Proto „Velimobé  Conte“, trenér Jirka Fogy Ptáček mohl postavit sestavu, která dýchala kvalitou. 

 

Velimští začali sebevědomě a hráli svoji kombinační hru, do které se zapojovali všichni hráči. Hosté začali defenzivně, bránili v podstatě od poloviny hřiště. Už v 1.min. předvedli domácí pěknou akci. Na jejím konci se v pokutovém území ocitl v šanci aktivní D. Kadlec, ale trefil před brankou stojícího hráče hostí. 

 

Tlak domácích vyvrcholil už v 11.min. Po pěkné kombinaci ve středu pole se míč dostal na levou stranu k J. Ceralovi, ten posadil míč před branku na hlavu  A. Srpa a Velim se dostala do vedení 1:0. 

 

Ve 14.min. zvyšují domácí na 2:0. Zkušený stoper J. Vlk vyhrál na své polovině hlavičkový souboj, míč získal ve formě hrající dorostenec J. Ceral, ten českou uličkou vysunul M. Janstu. Jansta běžel sám na brankáře a rozjásal velimské příznivce. Tlak Velimi vyústil sérií rohových kopů. 

 

Ve 22.min. unikl, ženich čekatel, J. Kasal, našel rychlého M. Janstu, který zvýšil na 3:0 pro Velim B. Potom domácí zvolnili a hosty tím dostali do hry. Zbývající část poločasu se vyznačovala vyrovnanou hrou. Hosté se také dostali do několika nadějných akcí. Závěr poločasu patřil, jako začátek,  D. Kadlecovi, který měl 100% šanci. Byl sám před brankářem, zvolil technickou střelu, ale vytočil ji vedle tyče mimo branku.

Druhý poločas můžeme rozdělit na dvě části

Ta první patřila hostům. Velimští polevili, tím se hra vyrovnala a hosté se častěji dostávali před pokutové území a branku domácích. Měli i šance. Udeřili již v 52.min. F. Krejčí využil chyby domácí obrany a snížil na 3:1. Dobropolští vycítili příležitost. 

 

Podařilo se jim to za dvacet minut. V 72.min. dal hostující M. Potůček kontaktní gól. Stav 3:2 pro Velim. 

 

Domácí se přece jenom probudili a ukázali, že oni jsou pány na svém hřišti. Už v 75.min. se dostal k míči střídající J. Slavík, nacentroval před branku a A. Srp hlavou zvýšil na 4:2 pro Velim. Tím upravil tepovou frekvenci našich příznivců do normálního stavu. Tato branka rozhodla o výsledku. 

 

V 88.min. se rozpomněl sprintér M. Kosina na své přednosti, unikl a naservíroval míč před nabíhajícího M. Janstu. Ten zakončil svůj hatrick a upravil skóre na konečných 5:2.



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Naši kluci odehráli dobrý zápas. Odpustíme jim dvacetiminutovku, kdy si vybrali ve druhém poločase oddechový čas. V tomto zápase patří všem pochvala. Ale vyberu ty, co mě extra zaujali. Mají u mne pochvalu s hvězdičkou. Autor hattricku Martin Jansta, super střelec. Tonda Srp, stále funkční motor mužstva. Jirka Ceral, ještě dorostenec, udělal mi radost, jen tak dál, budoucí tvůrce hry a střelec, velká naděje velimského fotbalu. Jirka Vlk, u mne vynikající stoper. Pak všichni ostatní. A ještě něco. Několik trenérů (vedoucích) soupeřů mi v průběhu jara řeklo: „Vaši kluci hrají nejlepší fotbal“. A to se cení. A pochvala na závěr. Utkání řídil velmi dobře, s citem pro hru a pro tvrdost rozhodčí Klobása Michael.

Sokol Dobré Pole
Ondřej Štefančík, hráč: Jako již několikrát v sezóně jsme nechytili začátek zápasu a ve 14 min. jsme prohrávali už 2:0. Ve druhém poločase jsme dokázali snížit na přijatelných 3:2 ale víc sil měli domácí a i po našich chybách jsme dostali další góly. Zasloužená výhra Velimi.



Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - KLOBÁSA Michael: 9
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FC Velim B: 8
Výkon hostů - Sokol Dobré Pole: 5
Hráč utkání - domácí: Martin Jansta
Hráč utkání - hosté: Ondřej Štefančík
Hodnocení hráčů - domácí: Michal Hrabal - 7, Lukáš Vlk - 7, Ondřej Kosina - 8, Marek Kosina - 7, Antonín Srp - 9, Jiří Nedbal - 8, Jakub Kasal - 7, Jaroslav Slavík - 6, Martin Jansta - 10, Jiří Vlk - 8, Daniel Kadlec - 8, Jiří Ceral - 8,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Pořád je lepší říkat, že jste skončil do první pětky, než být šestí.:))

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích