Žiželice vykřesaly proti favoritovi naději


Branky


31

Šest kol před koncem soutěže se Žiželičtí dokázali přiblížit na dostřel šesti bodů, když jediným gólem z třiatřicáté minuty porazili rezervu Velimi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí běhali a bojovali na rozdíl od mátožných Velimských

autor reportáže: Jaroslav Češpiva, vedoucí Velimi

 

Nebudu komentovat problémy se sestavou. V pátek dopoledne bylo přihlášeno jen 10 hráčů. V pátek večer jsem obdržel od trenéra Jiřího Ptáčka nominaci a sestavu, kde se překvapivě objevilo 16 hráčů. Byly tam tři posily – neposily z áčka. Sestava se mi nezdála špatná.

 

V Žíželicích nás přivítalo slunečné počasí a nepříjemný vítr. Ten poměrně hodně ovlivňoval úroveň hry. Ale více to vadilo hostům. Domácí od začátku běhali, bojovali a důrazně napadali soupeřovu kombinaci. Míče nakopávali dopředu, kde měli dva rychlé útočníky. Hru jim tvořila osa, nákopy Konhefr - střed pole Apiján - rychlý průnik Novotný.

 

Velimáci se snažili o svoji tradiční kombinaci, ale tu jim ztěžoval vítr a rychlé napadání ze strany domácích. Ovšem první dvě příležitosti měli hosté. Nejdříve střílel asi z 20 m J. Nedbal, ale nad branku. Pak měla Velim standardku, L. Vlk posadil míč na hlavu A. Srpovi, ten měl 100% šanci, ale hlavou mířil vedle.

 

Pak podnikli domácí několik nebezpečných akcí. Jedna z nich byla 100% příležitost. Po chybě naší levé strany šel od půlky hráč domácích sám na brankaře. Zkušený T. Daněk vyběhl a šanci zneškodnil. Ve 33.min. došlo k závaru před velimskou brankou. Domácí Jakub Novotný byl důrazný a rozjásal příznivce domácích - 1:0. Branka však byla v rozporu s pravidly. Brankař měl míč na zemi pod kontrolou, útočník ho kopl do ruky a tím i míč do branky. Nemohl jsem to vidět, ale vycházím z vyjádření objektivního kluka, navíc mi ve Velimi ukázal zraněnou ruku. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Žíželice.

Marná snaha hostů, Žiželičtí byli stále lepší

Do druhého poločasu vyměnil J. Zajíce další útočník D. Kadlec. Domácí zahájili závarem a šancí. Znovu se vyznamenal velimský brankař T. Daněk, který zlikvidoval dvě střely zblízka za sebou.

 

Pak to vypadalo, že Velim převezme otěže zápasu. V šanci se objevil M. Kosina. Vzpomněl si, že někde v nohách má uloženou rychlost, unikl, ze strany běžel na brankáře, ale dal to do něj. Pak už nic nepředvedl.

 

Očekávali jsme, že domácím dojdou síly. Ale opak byl pravdou. Domácí začali hosty přehrávat a vytvořili si další šance. Velim měla v brance mnohými odepisovaného Tomáše Daňka. Ten už míč za svá záda nepustil. Hráči Velimi se ještě pokusili vyrovnat, ale nic nevymysleli. Asi zapomněli hrát fotbal.

 

Stačí, aby fouknul větřík a nevíme, co s míčem. Máme hrát po zemi, ale míče zvedáme. Přihrávky jsou nepřesné a dlouhé centry odfoukne vítr jinam. Nejsme v pohybu, přihráváme v tísni, protože rychlejší soupeř je hned u nás. Ale opačně, my k hráči tak rychle nepřistupujeme. Nemá cenu se vymlouvat. Žíželice vyhrály zaslouženě a protože víc chtěly.

 



Ohlasy k zápasu


SK Žiželice
Luděk Špaček, trenér: Dnes kluci předvedli dobrý a bojovný výkon, za který si zasloužili tři body. Škoda jen nevyužitých příležitostí. Mohl být výsledek ještě lepší. Jsem rád, že jsme potvrdili tři body z venku.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Byl to nejhorší výkon velimské rezervy v okresním přeboru 2017-18. Na podzim doma 10:0 a teď zasloužená porážka. Domácí běhali a bojovali, naši „borci“ chodili a vyklusávali. Vynikající brankař Daněk zabránil debaklu a mnohým zavřel ústa. Nejlepším hráčem zápasu byl velimský Petr Víšek, ale sám na to nestačil. Utkání řídil velmi dobře a zkušeně rozhodčí pan Miroslav Navara. A kazem zápasu bylo chování dvou funkcionářů na lavičce domácích. Analýzu současné hry si musí udělat trenér Jirka Ptáček. Asistenty nemá, tak sám. Byl jsem zklamán, vždyť na podzim naše mužstvo hrálo výborný kombinační fotbal a přezimovalo na 2.místě. Jsem matematik a tak si dělám rozbory, ale dnes už jen pro sebe. Nechci mít problémy. Tak aspoň pár podnětů pro možné úvahy. Béčko začíná pozdě, jak letní tak zimní přípravu? Nechybí fyzička? Jsou posily z áčka určitě posily?. Dorost vede I.A třídu, ale je ve Velimi dorostenec, který může být posilou v béčku? Měnila se sestava, ale bodovalo se. Byla kvalitnější než teď? Musím poznamenat, že přes zimu hodně hráčů skončilo nebo se zranili. V úterý hraje béčko dohrávku z prvního jarního kola v Nučicích. Nebude to lehké, ale kluci mohou složit reparát.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: NAVARA Miroslav - NOVOTNÝ-KUZMA Jakub (N), ČERVENKA Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 5
Rozhodčí - NAVARA Miroslav: 9
Občerstvení - nápoje: 8
Občerstvení - jídlo: 8
Zázemí: 6
Výkon domácích - SK Žiželice: 6
Výkon hostů - FC Velim B: 4
Hráč utkání - domácí: Jakub Novotný
Hráč utkání - hosté: Petr Víšek
Hodnocení hráčů - hosté: Tomáš Daněk - 9, Lukáš Vlk - 5, Jiří Jelínek - 5, Petr Víšek - 9, Marek Kosina - 4, Antonín Srp - 5, Jiří Nedbal - 5, Jakub Kasal - 5, Jan Zajíc - 4, Jiří Ceral - 3, Jiří Vlk - 5, Daniel Kadlec - 5,

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek, Vedení klubu - SK Dobřichov | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Komentář redakce: Teoreticky snadný soupeř pro Velim, který si v podzimní části odvezl potupnou desítku. Nakopne Žiželické výhra z minulého kola a vrátí hostům porážku?

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů