Pečky vezou z Velimi dva body


Branky


26

Ideální počasí, atmosféra derby, krásný fotbal a dlouhá série závěrečných penalt. Co chtít více, diváci se museli bavit. I bez vyloučeného Jedličky dokázaly jít Pečky do vedení, ale do konce zápasu ho neudržely.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedlička oslabil svůj tým

autor reportáže: Jaroslav Češpiva

 

Velimský stratég,  Conte alias Fogy, trenér Jirka Ptáček to nemá jednoduché. Někteří hráči v zimě z různých důvodů skončili (ukončení kariéry, přestupy, studium) a k tomu přišla zranění. Posily z lavičky áčka se nekonaly. Trenér povolal na lavičku jednoho z vysloužilců, který už nehraje a tři dorostence, kteří hráli dopoledne mistrovské utkání. Konečná sestava se zformovala až těsně před utkáním. 

 

 

Pečečtí  přijeli s určitými obavami. Samozřejmě, že je nezveřejním. Ale, aspoň něco. Určitě si trenér pan Šafránek musel vzpomenout na podzimní souboj v Pečkách. V prvním poločase jsme byli lepší a dostali se dvakrát do vedení. Byly šance na zvýšení náskoku, ale nakonec jsme prohráli 2:3. Přidám obavy z Jevan, které měly jen čtyřbodovou ztrátu. Pečky potřebovaly bodovat.

 

 

Úvod utkání se vyznačoval důrazem,  obě strany bojovaly o každý míč a nedostávaly se do kombinační hry. Z naší strany stojí za zmínku 3.minuta., kdy se uvolnil J. Slavík, ale jeho střela šla nad branku. Pak přišla pro Velim nešťastná 11.minuta  Naši měli výhodu rohového kopu. Hosté měli na půlce  tři hráče, naši také tři (vždy tam mají obránci o jednoho hráče víc). Hostující obránce míč odvrátil a hráč Peček šel do brejku, z pravé strany přenesl míč na levou stranu, kde došlo k souboji obránce J. Jelínka se Štěpánem Růžičkou. Náš Jelen zaváhal (ala Kostelny z Arsenalu), Š. Růžička byl důraznější a rychlejší, Pečky šly do vedení 0:1.

 

 

Pak se hrál kvalitní, ale víc defenzivní fotbal, prakticky mezi oběma vápny.. Šance byly na obou stranách. Velim zvýšila důraz, měla pár dobrých kombinací a snažila se vyrovnat. To se podařilo ve 35.minutě. Zkušený  J. Slavík vysunul J. Vlka, ten se dostal na pravé straně do pokutového území a křížnou střelou po zemi s dotekem tyče vyrovnal 1:1.

 

 

Musím připomenout důležitý, možná klíčový okamžik zápasu. Byla to 43. minuta.  Byly to vlastně dva momenty. Jeden byl kladný, který si říká o Fair play.+ + Náš hráč J. Slavík se dostal za půlící čárou do brejku, byl tísněn, dostal se do pokutového území a byl zezadu sražen. Rozhodčí V. Lowe nezaváhal a nařídil pokutový kop. Hosté protestovali, nebudu komentovat.  Pak, po upozornění, si rozhodčí všiml, že náš dlouholetý asistent rozhodčího na lajně, drží nad hlavou praporek. Penalta se nekonala. Pochválil jsem našeho Petra Kubelku, protože ne každý to udělá. Mohl a byl by to možná náš  vedoucí gól. Příklad pro všechny.                                                                                                 

 

 

Bohužel, byl tam i jeden záporný moment. Rozhodčí vyloučil hostujícího T. Jedličku (21 let) za urážlivé výroky (nebudu je popisovat). Škoda, Tomáš je výborný hráč, nevím co ho k tomu vedlo, ale zbytečně oslabil svůj tým. Poločas skončil 1: 1.

Velim v početní výhodě pouze remizovala

Velim, hrající proti deseti, vycítila příležitost a začala útočit. Pečky se stáhly na vlastní polovinu. Hra domácích postrádala nápad, chyběl pohyb a zrychlení. Akce byly jednotvárné a většinou končily nákopem před a do pokutového území soupeře. V 59.minutě se Pečky dostaly zprava k centru před branku. Míč šel do rukou brankaře T. Daňka, ten ho neztlumil, míč mu vypadl a u tyče důrazný M. Modrovič dorazil míč do branky. 1:2 pro Pečky.

 

 

To byl pro naše hráče, doslova, direkt. Ale kluci to nevzdali a pokračovali v náporu. V 70.minutě, zleva před pokutovým územím Peček, po akci Srp – Slavík, dostal  míč J. Kasal, dal si ho doprava přes jednoho soupeře, pak přes druhého a střelou přes celou branku vyrovnal na 2:2.

 

 

Věřil jsem, že dáme vítěznou branku, chybělo ještě dvacet minut. Na obou stranách se začala projevovat únava. Po závěrečném hvizdu svítilo na světelné tabuli 2:2. 

Devět sérií penalt

Na řadu přišly penalty. Kopalo se jich 17. Pečky vyhrály na penalty 8:9. Utkání řídil zkušený Vilém Lowe, podle mne dobře. Hosté možná nesouhlasí, ale někdy zbytečně protestovali.



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Oba zápasy proti Pečkám jsme prohráli naprosto zbytečně. Ten dnešní jsme měli ve svých rukách-nohách. Obě branky jsme soupeři hrubými chybami darovali. Štěstí nám nepřeje, asi jsme si ho vybrali v některých zápasech na podzim. Pozitivní je, že i náhradníci se neztratili. Naše hra se po zápase v Kouřimi zlepšuje. Utkání mělo kvalitu, remíza byla nakonec spravedlivá. Pečkám přeji postup, ale musí přidat. Musím přiznat, že jsem se narodil asi 3 km od Peček, jsem tam i dnes poměrně často a mám tam dobré známé a kamarády. Např. Otu Kuchaře, Petra Plačka a další. Samozřejmě Pečkám, hlavně pak výbornému trenéru Petru Šafránkovi i vedoucímu Jardovi Hovorkovi přeji postup. Nejlepším momentem zápasu byla již zmiňovaná 43.minuta. Mužem zápasu vyhlašuji asistenta rozhodčího Petra Kubelku. A hráče? U Peček asi M. Modroviče, na straně Velimi J. Vlka. Další dva A. Srp a J. Kasal.

AFK Pečky
Petr Šafránek, trenér: Zajímavé derby, jelikož se do poslední minuty hrálo o vítězství. Myslím, že kvalita zápasu mohla být ještě lepší, ale domácí měli souběh s A mužstvem a my jsme bohužel hráli celý druhý poločas o deseti. Jinak v prvním poločase jsme šli zase velmi brzo do vedení a další šance následovaly. Ty jsme bohužel neproměnili a tak domácí srovnali a nutno říci, že mohli dát také branky, když dvakrát nastřelili tyč naší branky především po standardních situacích. Druhý poločas měli domácí samozřejmě herní převahu, ale my jsme využívali každou možnost útočit a ne jen bránit. Nakonec padla branka na obou stranách a snad spravedlivá remíza s tím, že nám J. Lindner vystřílel druhý bod v penaltách. Mužstvo chci pochválit, protože všichni bojovali a zvlášť druhý poločas byl velmi náročný v deseti, úmorné vedro, fyzicky vyčerpávající, ale hráči vše vydrželi. Samozřejmě jsem velmi nespokojen s tím, že jsme se nechali vyloučit. Před zápasem jsem upozornil, že nesmíme dát šanci rozhodčímu, aby někoho vyloučil, ale jsou situace, kdy je těžké se ovládnout. Tím nechci Jedličku nikterak hájit. Domácí tým nás chtěl určitě porazit, ale sportovně jsou tam totiž slušný lidi jako je Jarda Češpiva a další. Takže je těžké uhodnout, kdo měl zájem? Určitě to potěšilo mužstvo, které má každý tak rád, že s ním nikdo nechce hrát a kde jediný člověk tahá za ty správné nitky a tak odstraňuje pro své fotbalové žoldáky všechny překážky, které se objeví na cestě za prvenstvím, které již bere jako hotovou věc. Dost smutný na okres a nedivím se klukům, že jsou že všeho otrávení



Sestavy


FC Velim B
T. Daněk [-] - R. Čepelák [-] , J. Jelínek [-] , O. Kosina [-] (81. D. Kopecký [-] ) , L. Vlk [-] - A. Srp [-] , J. Kasal [-] , J. Vlk [-] - J. Nedbal [-] , M. Kosina [-] , J. Slavík [-]

AFK Pečky
T. Cihlář [-] - M. Novák [-] , T. Křivský [-] , T. Jedlička [-] , M. Materna [-] (56. V. Bubla [-] ) , O. Richter [-] , J. Lindner [-] , J. Králík [-] , Š. Růžička [-] (73. Š. Růžička [-] ) , M. Modrovič [-] , V. Lukáš [-]

ŽK: 38. J. Kasal , 44. M. Kosina - 41. T. Jedlička , 44. M. Novák , 71. M. Modrovič , 84. J. Králík . ČK: 43. T. Jedlička .
Hráči zápasu: A. Srp , J. Kasal , J. Vlk - M. Modrovič , T. Křivský .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: LÖWE Vilém - KUBELKA Petr (N), MACHÁČEK Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - LÖWE Vilém: 6
Občerstvení - nápoje: 7
Občerstvení - jídlo: 7
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FC Velim B: 8
Výkon hostů - AFK Pečky: 8
Hráč utkání - hosté: Jakub Králík - konstruktér gólových událostí :))
Hráč, Funkcionář, Trenér - Čechie Tuklaty | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Rostoklaty | Středočeský | Kolín

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Šlágr kola číslo jedna. Tradiční derby, které se hrávalo i ve vyšších soutěžích. Pokud AFK uspěje, má reálnou šanci navýšit náskok na čele. V opačném případě se smečka ještě více semkne. Na podzim vyhrály Pečky po boji 3:2.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích