F. Kreuz 70.
1:2p.
(0:1)
40. R. Janeček (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2018 16:00

25.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staňkov vyhrál v Postřekově až na penalty, postup má i tak ve svých rukou


Branky


70. F. Kreuz - 40. R. Janeček (vl.)
13

Postřekov před svými příznivci velmi potrápil vedoucí Staňkov, když soupeři, který je jednou nohou v A třídě, podlehl až na penalty. Po řádné hrací době duel skončil remízou 1:1 a oba góly paradoxně dávali domácí fotbalisté. Na konci prvního poločasu si totiž srazil míč do vlastní brány Janeček, ovšem dvacet minut před koncem srovnal krásnou střelou Kreuz.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení vlastním gólem

Staňkov si přijel do Postřekova pro výhru, která by znamenala, že v posledním kole bude mít postup ve vlastních rukou. Za tímto cílem také hosté vykročili důrazně a v první půli byli aktivnějším týmem. Postřekov však solidně bránil, soupeře příliš do šancí nepouštěl a sám se snažil hrozit z rychlých kontrů. V jednom z nich se ocitl Adam Polák, který vystihl nedůraznou malou domů Vrby, ale sám před brankářem Jánským skórovat nedokázal. Ve 40. minutě tak konečně přetavili svou aktivitu v gól Staňkovští. Centrovaný míč sice kanonýr Tlustý nedokázal zasáhnout, ale míč trefil do hlavy obránce Romana Janečka a od ní se odrazil do sítě.

Postřekov byl za dobrý výkon odměněn vyrovnáním, krásně se trefil Kreuz

Po změně stran domácí přidali a vyrovnali hru. Tu navíc hodně oživil rychlonohý Cibotaru, jenž přišel na trávník v 53. minutě. Ten dělal hostující obraně velké problémy a několikrát se dostal do zakončení, ovšem jeho střelám scházela větší přesnost. Dobrou příležitost měl také Karlík, ten zblízka hlavičkoval do náruče gólmana. Hosté se pak zlobili po situaci, kdy skončil v pokutovém území na zemi Tlustý. Penalta se ale nepískala a o chvíli později, konkrétně v 70. minutě, se Postřekovu podařilo vyrovnat. Kousek za šestnáctkou se opřel do míče Filip Kreuz a jeho rána zapadla přímo do horního rohu Jánského svatyně – 1:1. V závěru měl Staňkov i štěstí, když domácí hráč trefil po rohu hlavou dokonce tyč. Zápas ale nakonec přeci jen zaslouženě dospěl do penaltového rozstřelu.

Postřekov podruhé v řadě na penalty padl

V penaltové loterii si zajistili prémiový bod hosté. Zatímco na hostující straně se mýlil jen Kubina, tak za Postřekov neproměnili hned dva hráči, včetně gólmana Freie. Staňkovu nemusí ztracený bod moc vadit, k jistotě postupu mu tak, jako tak, stačí v posledním kole porazit na domácí půdě Kdyni.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirt (trenér): Hráli jsme s vedoucím týmem tabulky, tak jsme si před zápasem řekli, že nemáme co ztratit. Utkání jsme si chtěli užít, protože k nám přijel velmi fotbalový tým. Soupeř začal velmi aktivně, první čtvrthodinu jsme byli pod tlakem. Soupeř hrál hodně na Tlustého a Mifka. Na to jsme se připravili a podřídili tomu i rozestavení. Myslím, že se nám to podařilo právě těmto dvěma hráčům znepříjemnit. My se snažili hrozit z rychlých protiútoků, z nichž vzešly dvě nadějné příležitosti. Bohužel jsme si dali před přestávkou vlastní gól. V kabině jsme si připomněli, že nemáme co ztratit, a že i kdybychom měli s takovým týmem prohrát, tak ať je to alespoň se vztyčenou hlavou. To se nám dařilo. Soupeře jsme do žádné šance nepustili a sami si nějaké vytvořili. Navíc se nám podařila i střídání. Nejprve jsme poslali do útoku Vlada Cibotarua, který dělal obraně problémy svou rychlostí a poté šel na hřiště vysoký Honza Němec. Ten vyhrával hlavičky a sklepával míče pro Vlada. Dvacet minut před koncem Filip Kreuz srovnal krásnou střelou do horního růžku. Věděli jsme, že soupeř má velkou sílu dopředu a tak jsme se snažili hrát především důrazně a zodpovědně vzadu a doufali, že by nám mohly vyjít nějaké rychlé protiútoky, ze kterých bychom mohli rozhodnout. Nějaké akce tam opravdu byly, ale už nic, z čeho by se měnilo skóre. Ty penalty moc rád nemám, je to vabank. Kdybychom si rozdělili bod a rozešli se, tak by to bylo asi lepší. S výkonem jsem ale maximálně spokojen. V první půli byla hra trochu zmatená, protože jsme hráli v jiném rozestavení kvůli soupeři. Za druhý poločas už nemám co vytknout, za to patří celému týmu velká pochvala.

FK Staňkov
Ondřej Bauer (místopředseda klubu): Byl to velmi těžký zápas, který jsme očekávali. V Postřekově se nikdy nehraje dobře. Je tam takové specifické prostředí, bylo dost lidí, kteří hnali domácí dopředu. Začali jsme ale dobře. Myslím, že v první půli jsme byli lepší než soupeř a zaslouženě se ujali vedení. Domácí měli jednu stoprocentní šanci, kterou naštěstí neproměnili. Po přestávce nám byl Postřekov více než vyrovnaným soupeřem, v závěru možná byli i o něco lepší. Za stavu 1:0 nám nebyla odpískána jasná penalta za faul na střelce Tlustého. Po vyrovnání na 1:1 v 70. minutě domácí výrazně ožili a za ten zbytek zápasu si už rozhodně nezasloužili prohrát. V závěru jsme měli i štěstí, kdy jeden z domácích hráčů hlavičkoval po standardce do tyče. Vzhledem průběhu asi zasloužená remíza. Plusový bod navíc bereme, ale stejně už nic neřešil. Tak, jako tak, musíme v posledním kole porazit Kdyni



Sestavy


TJ Sokol Postřekov
L. Frei [-] - A. Polák [-] (69. J. Němec [-] ) , L. Klukan [-] (53. V. Cibotaru [-] ) , K. Kuželka [-] , L. Ledvina [-] , D. Vavřík [-] , D. Karlík [-] , J. Steinberger [-] , D. Steinberger [-] , F. Kreuz [-] , R. Janeček [-]

FK Staňkov
L. Jánský [-] - O. Hrdina [-] , T. Tlustý [-] , V. Záhoř [-] , J. Kubina [-] , V. Mifek [-] (69. T. Výrut [-] ) , J. Šimůnek [-] (89. L. Zahoř [-] ) , D. Drudík [-] , P. Gust [-] , F. Dolejš [-] , J. Vrba [-]

ŽK: 66. L. Ledvina - 82. D. Drudík , 88. J. Kubina .
Hráči zápasu: F. Kreuz .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: KLIK Jiří - ŠIMEK František, ŽÁK Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů