4:3p.
(3:2)
24. D. Sovka
33. T. Malý (p.)
68. T. Malý
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2018 17:00

18.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Planá dotáhla v Meclově dvougólové manko a padla až na penalty


Branky


19. M. Kubica , 22. M. Obdržálek , 30. M. Obdržálek - 24. D. Sovka , 33. T. Malý (p.) , 68. T. Malý
15

V 18. kole I. B třídy se ve skupině A představilo na půdě druhého celku ZD Meclov aktuálně 5. mužstvo tabulky – FK Planá. Čtrnáctibodový rozdíl mezi oběma soupeři stavěl domácí do role jasného favorita, ale dva zbytečné fauly domácího brankáře Regendy, znamenající dva góly v síti Meclova a jeho vyloučení 25 minut před koncem, přivedlo zápas do penaltového rozstřelu, ve kterém domácí přece jen nakonec zaslouženě vybojovali druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V gólově bohaté první půli Planá jen dotahovala

První se k ohrožení soupeřovy branky dostali hosté, ale nic z toho nebylo, a tak domácí kontrovali ve 2. minutě, kdy Čižikov našel Obdržálka, ten posunul míč na Strouhla který pronikl do šestnáctky Plané, ale místo střely z 10 metrů volil nepřesnou přihrávku. Poté si hosté postupně poradili s centry Malíka a Čižikova a na druhé straně musel po Brožíčkově rohovém kopu boxovat míč do pole Regenda. Ten o chvíli později zneškodnil i další centr hostujícího Slámy. Ve vyrovnaném úvodu zápasu si pak domácí brankář poradil s tr. kopem z poloviny hřiště a ve 14. minutě rozehrál rovněž z poloviny hřiště tr. kop domácí Obdržálek na hlavu Strouhala, který však míč nasměroval těsně vedle levé Švarcbekovy tyče. Domácí se postupně ujímali iniciativy, ale hosté se nenechávali zatlačit před svou branku, a využívali každou možnost k protiútoku. Dva centry plánských stačili domácí zadáci zblokovat, ale poprvé se radovali medlovští. Běžela 19. minuta, když rozehrál rohový kop zleva domácí Nidl, přetažený míč vrátil hlavou do ohně Strouhal a Kubicova hlavička z 9 metrů byla pro Švarcbeka velkým soustem – 1:0. O dvě minuty později stačil pádem pod nohy pronikajícího Malého zneškodnit šanci domácí gólman Regenda a když ve 22. minutě předvedl po nákopu z vlastní půle parádní průnik ozdobený kličkami dvěma obráncům a zakončený střelou ze 14 metrů k tyči, znamenající vedení 2:0 domácí Milan Ondržálek, zdálo se, že zápas nabral očekávaný směr a vítězství domácích visí ve vzduchu. Jenže o dvě minuty později se po lobu hostujícího Kopči dostal za domácí obranu Dominik Sovka a střelou ze 14 metrů k pravé Regendově tyči snížil na 2:1. Střelecké hody pokračovaly i po půlhodině hry, kdy Malík vyslal dopředu po pravé straně Obdržálka, ten obešel dotírajícího obránce a střelou ze 14 metrů trefil bližší tyč plánské branky, ale míč se od zad padajícího brankáře odrazil do sítě – 3:1. O pouhou minutu později už to bylo opět pouze o gól, když brankář Regenda zbytečně vyběhl podél brankové čáry až na roh velkého vápna, kde při snaze vyboxovat míč fauloval za žlutou kartu hostujícího Malého a ten z nařízeného pokutového kopu snížil na 3:2. Domácí měli více ze hry, ale Strouhalův volej po Obdržálkově rohu byl nepřesný a po Čižikově centru sebral míč těsně před nabíhajícím Obdržálkem hostující brankář Švarcbek. Nezahřmělo ani po Obdržálkově rohovém kopu, či dalekonosné střele Kafky, která o chlup minula soupeřovu branku. V závěru poločasu se dostal ke střele otočkou hostující Suchý, ale zpoza šestnáctky Regendovu branku minul.

Planá srovnala, Meclov byl i o deseti blíže vítězství

I úvod druhé půle patři domácím, ale Nidlův rohový kop hosté odvrátili a rodící se šanci domácích zastavil odpískaný ofsajd. Ve 49. minutě vypadl po Strouhalově centru Švarcbekovi míč z rukou, ale hostující obrana jej odpálila do pole. O minutu později zatáhl míč po levé straně Strouhal, centrem našel Kubicu, ale tomu volej z 9 metrů vůbec nesedl a skončil daleko vedle vzdálenější tyče plánské branky. V 54. minutě se po Kubicově centru dostal do zakončení Obdržálek, ale z 11 metrů trefil jen tělo bránícího soupeře. O čtyři minuty později fauloval hostující Suchý pronikajícího Kubicu, ale ten z nařízeného tr. kopu z 18 metrů minul plánskou branku.  Když si se dvěma pokusy domácích poradil plánský gólman, přišel další zbytečný zákrok Regendy daleko od branky a domácí gólman viděl druhou žlutou kartu. Do branky se postavil Kubica, ale na tr. kop Malého ze 17 metrů, směřují k pravé tyči byl krátký – 3:3. Pak se hrálo nahoru a dolů, obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale hlavička domácího Obdržálka, či centr téhož hráče skončily v rukavicích Švarcbeka. Domácí byli v ofenzívě nebezpečnější, ale Kafkův tr. kop z 25 metrů se odrazil od břevna plánské branky a se slabou Obdržálkovou střelou zpoza šestnáctky si Švarcbek poradil. Domácím trochu zatrnulo při vyběhnutí brankáře Kubici, kdy mimo pokutové území špatně trefil míč, ale bojovností jej opět získal a vynutil si nakonec faul hostů. Když nerozhodla střela Vogeltanze, Obdržálkův rohový kop, ani Čižikova střela z úhlu, kterou Švarcbek vyrazil, rozehrál v nastaveném čase tr. kop domácí brankář Kubica, ale míč skončil v náručí hostujícího gólmana. Závěrečný hvizd rozhodčího Orlíka poslal zápas do Berbrovy rulety.

Berbrovu ruletu zvládli lépe domácí

Za domácí proměnili postupně pokutové kopy Nidl, Kafka, Kubica a Suchý, za hosty pouze Sláma, když Suchému Kubica míč vyrazil a Brožíček mířil vysoko.

 

Autor: Vojtěch Kotlan (www.fotbal.domazlice.cz)



Ohlasy k zápasu



FK Planá
Petr Slivoně (trenér): Meclov je na špici, hraje o postup. Věděli jsme, že mají v týmu fotbalisty, kteří hráli vyšší soutěže. Například Jevgenij Čižikov z Vyšehradu, ten nás hodně větral. Nebo Obdržálek, také výborný hráč. Je to mužstvo podobné tomu našemu. Jsou mladí, běhaví, fotbaloví. Na zápas jsme se těšili, protože proti takovému soupeři se nám hraje lépe než proti týmu, který jen kope míče dopředu. Na začátku zápasu byla naše obrana hodně přetížená a tak nám tam nasypali dva góly. Pak se nám probrali útočníci a vstřelili jsme kontaktní gól. Poté si s naší obranou pohrál Obdržálek, ale i za stavu 1:3 jsme chtěli hrát, i když soupeř byl kvalitní. Ještě do přestávky jsme snížili a věřili, že můžeme hrát o body. Navíc pomohl jejich gólman, který chytil míč dva metry za vápnem, dostal druhou žlutou a byl vyloučen. Z trestňáku se trefil k tyči Tadeáš Malý a my si mysleli, že to byl zlomový moment. Poté jsme ale, byť hrál soupeř v deseti a bez gólmana, nepředvedli vůbec nic. Nechali jsme se naopak zatlačit na vlastní vápno, kde se odehrálo posledních 30 minut druhého poločasu. To se nám podařilo zázrakem přežít, protože ten tlak byl opravdu neskutečný. Nebyli jsme chopní vzít míč a trošku hru uklidnit. Když to shrnu, tak bod z Meclova je dobrý. Jsem za něj rád. Penalty už jsou loterie. Naši kluci nechali na hřišti fotbalové srdíčko, i v teplém počasí dřeli a chtěli body udělat. Jsem navíc rád, že mladí hráči jako Dominik Vrzal a Roman Miklas sbírali cenné zkušenosti proti kvalitním fotbalistům jako Ondržálek nebo Čižikov. Hráčům bych chtěl za přístup poděkovat. Mimo zápasu se Stráží si na jaře držíme vysoký herní standard.



Sestavy


TJ ZD Meclov
M. Regenda [-] - Z. Strouhal [-] (85. J. Suchý [-] ) , M. Kubica [-] , J. Klíma [-] , J. Čižikov [-] , M. Obdržálek [-] , M. Nidl [-] , V. Kafka [-] , J. Malík [-] , P. Vogeltanz [-] , R. Kopperberg [-]

FK Planá
R. Švarcbek [-] - D. Vrzal [-] (85. J. Veselý [-] ) , P. Brožíček [-] , T. Malý [-] , M. Danko [-] , D. Sovka [-] , P. Sláma [-] , R. Miklas [-] , D. Sovka [-] , J. Kopča [-] , O. Suchý [-]

ŽK: 32. M. Regenda , 56. M. Obdržálek , 85. R. Kopperberg - 42. M. Danko , 58. O. Suchý , 70. T. Malý , 87. P. Sláma , 90. J. Kopča . ČK: 65. M. Regenda .
Hráči zápasu: J. Čižikov , M. Obdržálek - T. Malý .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Orlík Vladimír - HAMOUZ Jakub, ŠTĚPÁN Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip experta: remíza

Planá postupuje tabulkou vzhůru a Meclov nečeká rozhodně nic lehkého. Očekávám remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Fotograf - TJ Sokol Kozolupy | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích