Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2018 17:00

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jelínek plnohodnotně nahradil Roušavého, odnesly to Slabce


Branky


20

Lišany - Do konce nejvyšší okresní soutěže zbývalo pět kol a Lišany po skvělé výhře na půdě prvních Lánů tentokrát hostili soupeře z opačného pólu tabulky, TJ Slabce. Ty v boji o záchranu potřebují nutně bodovat, aby se přiblížily předposlední Kroučové a mohly s ní v posledním kole svést přímý souboj o udržení, a tak se dal čekat tuhý odpor. Lišanům navíc se svalovým zraněním chyběl nejlepší střelec a jeden ze strůjců výhry v Lánech, Dan Roušavý.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jelínek dvakrát udeřil

Zraněného střelce Roušavého nahradil v lišanské sestavě o generaci zkušenější střelec Jelínek a domácí se mohli radovat už v 6. min. Centr L. Řepky vracel hlavou Jelínek na malé vápno k Haiflerovi, který zblízka propálil Hrbka a svým premiérovým gólem v dresu Lišan domácí tým uklidnil - 1:0. Lišanští se však uklidnili až příliš a následující půlhodinu produkovali spíše profesorský fotbal s pokusy narážečkami nebo prostrčeními míče překvapit domácí obranu, což se ale příliš nedařilo a pokud ano, jako v případě ideálně načasovaného prostrčení Medřického na Mutinského, ztroskotal pokus lišanského záložníka o přehození na gólmanu Hrbkovi. Domácí nicméně ponechávali i dost prostoru uprostřed hřiště hostům, kteří také dokázali dobře zakombinovat, ale své akce buď přehrávali, nebo se jejich pokusy mezi tyče nevešly.

 

 

Na další branku i tak namlsaní lišanští fanoušci museli počkat do 34. min., a stála za to. Mutinský se elegantně uvolnil na levé straně a od koncové lajny oslovil nadýchaným centrem Jelínka, který z plného běhu praštil do míče hlavou a překonal Hrbka podruhé - 2:0. O malou chvilku později to Mutinský zkusil z levé strany znovu. Tentokrát souběžně s koncovou čárou udělal beka i vybíhajícího gólmana, ale jeho přihrávku na nabíhajícího Jelínka s Pasekou na poslední chvíli zablokoval vracející se stoper. 40. min. a Mutinský zleva potřetí. Tentokrát přetáhl centr na zadní tyč, kde Jelínek zase v plném běhu ideálně trefil míč ze vzduchu čistým nártem a vymetl Hrbkovi levou šibenici - 3:0.

Slabce zaznamenaly alespoň čestný gól

Lišanští v půli prostřídali hned dva hráče, ale do druhého dějství vstoupili zase až příliš profesorsky. V 50. min. tak zahrávali hosté roh, a z něho, když si střídající Bagi ve vápně přidržel hostujícího hráče, rezultoval pokutový kop. Avšak penaltový specialista Z. Řepka ani zasahovat nemusel, neboť exekutor hostí poslal míč vedle jeho levé tyče. A tak se dostali ke slovu zase domácí. Po hodině hry utekl Jelínek a obešel i gólmana Hrbka. Ten však v posledním zlomku vteřiny skočil a míč mu konečky prstů vypíchl. Domácí forward si balón ještě doběhl, ale z už ostrého úhlu trefil jen boční síť. V 65. min. se Jelínek změnil v nahrávače, když balónem za beky poslal samotného na brankáře Bagiho. Rychlonohé domácí křídlo nicméně napoprvé vychytal vybíhající Hrbek a příliš slabou dorážku béčkovou nohou uklidil na brankové čáře do bezpečí vracející se obránce.

 

 

V 68. min. se změnil v nahrávače Bagi, a tentokrát už to vyšlo. Po lišanské kombinaci na pravé straně připravil přihrávkou za šestnáctku palebnou pozici pro Medřického, který pohotově z první trefil odkrytý kout Hrbkovy svatyně - 4:0. To už byl na hřišti i další kanonýr, Šutera, který se po zdravotních problémech v první polovině sezóny dostává do formy. V 80. min. obdržel kolmou nabídku od Medřického, zrychlil, ukázal záda slabecké obraně a kolem vybíhajícího Hrbka se také on zapsal do střelecké listiny - 5:0. To už se hrál divácky atraktivní fotbal nahoru – dolů, a ke cti hostům slouží, že zápas přes narůstající skóre nezabalili a stále se snažili alespoň o čestný úspěch, kterého nakonec v 81. min. dosáhli. Po rohovém kopu uvnitř šestnáctky nešťastně zasáhl domácí Ledvinka, když ve snaze odkopnout míč jej prakticky zpracoval pro střídajícího Vejtasu, který zblízka propálil Z. Řepku - 5:1.

 

 

 

Domácí příznivci si ještě přišli na své hned za dvě minuty po další pohledné akci, zrealizované dvěma hráči. Žalud nasadil k průniku z vlastní poloviny, kolmicí vysunul Jelínka a pokračoval ve sprintu k brance. Jelínek ve svém věku s míčem na noze přesprintoval celou domácí obranu a sám na Hrbka se mohl pokusit o hattrick. Místo toho nezištně posunul míč doprava na dobíhajícího Žaluda, který pohodlně uklízel do prázdné branky - 6:1.

 

 

Autor: Václav Švelch



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "V utkání jsme se museli obejít bez nejlepšího střelce Dana Roušavého, laborujícího se svalovým zraněním, kterého ale v sestavě i gólově adekvátně nahradil o generaci zkušenější Jirka Jelínek. Zápas neměl z naší strany takové tempo a zodpovědnost jako před týdnem v Lánech, ale na soupeře to stačilo. Hosté nicméně podali sympatický výkon a i když se nám povedlo duel třemi góly do půle prakticky rozhodnout, bojovali dál za jakéhokoli stavu alespoň o čestný úspěch, který si za svůj výkon zasloužili. Zahodili jsme ještě několik tutovek, slabečtí naproti tomu neproměnili pokutový kop, když netrefili branku."




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] (46. M. Bagi [-] ) - V. Mutinský [-] (61. M. Šutera [-] ) , M. Medřický [-] , J. Feher [-] (54. J. Karvai [-] ) , J. Paseka [-] , M. Chládek [-] (46. P. Ledvinka [-] ) - J. Jelínek [-]

TJ Slabce
T. Hrbek [-] - T. Macák [-] , M. Konopásek [-] , M. Benada [-] , J. Čiha [-] , J. Černý [-] (71. M. Švarc [-] ) , J. Gajdoš [-] , O. Cílek [-] , V. Schejbal [-] (71. P. Holý [-] ) , V. Melichar [-] , T. Fencl [-] (71. R. Vejtasa [-] )

ŽK: 88. M. Bagi - 56. T. Macák .
Hráči zápasu: J. Jelínek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: HUSÁK Jan - TÝČE Jiří, SEDLÁČEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - SK Lišany | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích