J. Jůna 70.
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 17:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V Ohnivec aréně rozhodl vyrovnaný zápas sporný gól


Branky


25

Městečko - V minulém zápase utrpěli Ohnivci v domácím zápase porážku s Kněževsí, což chtěli nyní odčinit. Proti nim stála ale Olešná, která jistě nepřijela body odevzdat. To se také ukázalo a z remízového zápasu nakonec vyšla jako vítěz, i když rozhodující gól pár minut před koncem byl hodně diskutabilní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Loder v brance nezklamal

Městečko muselo řešit nepříjemnou situaci už během rozcvičky, kdy se zranil Abrahám a do branky tak musel Loder. Již 5. min. nabídla špatný výkop Fiedlera, Šnídl však střelu poslal vedle. Ve 24. min. našel Grill přesnou přihrávkou Urbana, ale ve slibné pozici byla jeho střela zblokována na rohový kop. Pár minut poté byl k vidění závar před Loderem, ale hosté ho nedokázali překonat.

 

Uběhla půl hodina hry a hostující defenziva překazila Urbanovu finální přihrávku a z následného protiútoku potrestal nedorozumění domácí obrany střelou na zadní Sejpka - 0:1. Ve 38. min. měl k dispozici Šnídl přímý kop z nadějné pozice, ale mířil vysoko nad. O minutu později si to namířil do vápna Prokop, ale míč se mu zamotal pod nohy. Hra se ihned přenesla na druhou stranu, kde se prezentoval R. Polášek střelou těsně vedle. Téhož hráče vychytal těsně před odchodem do kabin Loder, odražený míč se odrazil k M. Vodrážkovi, ale i jeho dorážku výborným zákrokem vytěsnil nohami a podržel tak své spoluhráče.

Rozhodla sporná situace v samém závěru

Jen co byl druhý poločas rozehrán, tak zahrozil další střelou R. Polášek, ale ta opět mířila vedle. V 53. min. poslal nepříjemný míč do vápna Šnídl, ten ale jen prolétl vápnem. Stejně dopadl i centr Hajného. V 72. min. se ve vápně otočil Jůna a tvrdým zakončením vyrovnal - 1:1. Krátce poté zahrával slibný přímý kop T. Vodrážka, jehož pokus šel mimo tři tyče.

 

V 84. min. nastal klíčový okamžik utkání. Postranní sudí odmával hlavnímu rozhodčímu ofsajd, ten ale jeho signalizaci negoval a když všichni přítomní přestali kvůli zdviženému praporku hrát, přihrávku na zadní tyči uklízel M. Polášek, který se následně hodně emotivně radoval - 1:2. Zápas tak skončil těsnou výhrou Olešné.

 

Nově přidána galerie!



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: "Komplikace nastala již před zápasem, kdy se nám o rozcvičku zranil brankář Abrahám a do branky musel jít Honza Loder, který se toho zhostil velmi dobře. V první půli byla Olešná lepší, ve druhé jsme byli lepší zase my. Byl to remízový zápas, ale pět minut před koncem rozhodl gól z jasného ofsajdu."

FC Olešná
Miloslav Doležal, trenér: "První poločas patřil minimálně co se šancí týká nám. Měli jsme 4 tutovky, bohužel jsme využili jen jednu. Domácí neměli v první půli nic. Ve druhém poločase nás sice "Ohnivci" zatlačili, ale bez vyložených šancí. Ani vyrovnávací branka nepadla z nijak velké šance. Vítězný gól jsme vstřelili hodně diskutabilní, ale kdo dokáže posoudit, zda regulérní? Domácí i my si budeme stát za svým. Rozhodčí rozhodl v náš prospěch, a tak jsme vyhráli."



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Loder [-] - J. Křikava [-] (46. J. Jůna [-] ) , J. Kučera [-] , T. Heger [-] , D. Jun [-] - V. Prokop [-] , J. Hadrava [-] , J. Urban [-] , J. Grill [-] - P. Šnídl [-] , M. Hajný [-]

FC Olešná
V. Fiedler [-] - J. Procházka [-] , L. Helebrant [-] , T. Sejpka [-] (43. M. Vodrážka [-] ) , M. Polášek [-] , T. Vodrážka [-] , A. Hlavsa [-] , M. Ličman [-] , R. Polášek [-] , L. Majba [-] (78. K. Ivančík [-] ) , J. Karas [-]

ŽK: 90. J. Grill - 36. R. Polášek .
Hráči zápasu: J. Loder , J. Urban - A. Hlavsa .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: TÝČE Jiří - HAMOUZ Jiří (N), TÝČE Vladimír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 5. 2018 00:48
Vážený autore článku, každý týden čtu příspěvky Vaší redakce z fotbalového prostředí, a jelikož Vaši práci respektuji, vždy se dokáži nad různými překlepy, záměnami postů, jmen atd. které se tu často objevují, povznést, pousmát a najít pro ně pochopení. Tentokrát si ale dovolím reagovat na Vaše "objektivní" hodnocení utkání, resp. vyjádření o jasném ofsajdovém postavení ze kterého Olešná vstřelila neregulérní vítězný gól. Dokážu pochopit že funkcionář či fanoušek domácích není nadšen když jeho tým obdrží 5 min. před koncem velmi vyrovnaného zápasu gól ze sporné situace, ale asi Vám, i všem kdo byli na opačné straně hřiště a tvrdí cosi o jasném několikametrovém ofsajdovém postavení, uniklo, že ne vždy když AR zvedne praporek, se jedná o postavení mimo hru. Také pokud byl autor článku přítomen, tak jasné situaci jak v článku uvádíte, musel také vidět, že hráč domácích chtěl v tomto příp. aktivně hrát míč, který sice směřoval do jakési ofsajdové pozice, ale v skrumáži jej netrefil jak chtěl, změnil tím i jeho směr a posunul tak míč k Vámi uvedenému hodně emotivně slavícímu střelci (btw, umím se radovat i o dost víc), který situaci instinktivně dohrál, aniž by věděl jestli AR signalizuje ofsajdové postavení nebo ne. A zda-li někdo ze "všech přítomných" jak uvádíte přestal hrát nebo ne, není vůbec relevantní, neboť pokud to neví(te) tak v jakékoliv situaci hra stále pokračuje dokud HR hru nepřeruší a nezapíská. Pro Vaši informaci, jedná se o pravidlo ofsajdu schválené mezinárodní komisí z roku 2013:

https://fotbal.idnes.cz/zmeny-fotbalovych-pravidel-ofsajd-d5w-/fotbal.aspx?c=A130716_125008_fotbal_pes
7. 5. 2018 12:35
Dodatečně se omlouvám za anonym, myslel jsem že u mého komentáře jako přihlášeného uživatele bude jméno uvedeno, proto nyní doplňuji. S přátelským pozdravem Martin Polášek
7. 5. 2018 17:16
Redakce Rakovník
Dobrý den, pane Polášku. Jsem velice rád, že čtete a sledujete náš portál. A také děkuji za námitku a pochybení, ke kterému dle Vás došlo. Za občasné překlepy se omlouvám, přeci jen jsme jen lidé. Ale zpět k tématu. Na zápase jsem z důvodu současně hraného svého zápasu nebyl, tudíž jsem to neviděl z mé strany, ale z prstu jsem si to také nevycucal. Pokud mi funkcionář poškozeného týmu řekne, že mu po zápase přiznal i jeden z protivníků, že se jednalo o ofsajdové postavení, tak mi to přijde vcelku důvěryhodné. A info o Vaši oslavě gólu mám taktéž od někoho jiného, proto jsem to takhle napsal. Pokud jsem Vás nějak poškodil, tak se omlouvám, ale takto mi to bylo podané. Pokud bych měl informace např. od více aktérů utkání, vypadalo by to asi jinak, měl bych to podané z obou stran především. Bohužel se tak nestalo, a tak jsem naložil s tím, co mám. Zjistím si více informací a pokud bude potvrzeno mé pochybení, omluva Vás nemine. Děkuji za pochopení a přeji hezký zbytek dne. Za redakci Rakovník, Tomáš Pešek.
7. 5. 2018 17:28
Funkcionář, Trenér, Zpravodaj - FC Olešná | Středočeský | Rakovník
Dobrý den , bylo Vám jednostranně podáno,jak emotivně se náš hráč radoval z branky.Škoda,že nebylo také podáno,jak emotivně a vulgárně reagovali někteří domácí hráči,či borci z lavičky.Ale zase na jejich obranu,více než pravděpodobně bych reagoval stejně. S pozdravem Miloslav Doležal
7. 5. 2018 22:33
Redakce Rakovník
Dobrý večer. Informace z tohoto zápasu jsem měl sice z jedné strany, ale o emotivní oslavu branky mě informoval až poté jeden z přítomných diváků, tudíž nešlo o postřeh z domácí strany. A o nadávkách či vyjádření nespokojenosti na Vaše hráče jsem se nedoslechl. Kdyby ano, bylo by to také zmíněno, ale bohužel. Zatím jsem to konzultoval se dvěma lidmi, kteří označili branku jako regulérní. Nemám problém uznat chybu a souhlasím i s Vámi oběma, že situace byla hodně neobjektivní vůči Olešné. Přijměte, prosím, mou omluvu. Gratuluji k výhře a ať se daří i v dalších zápasech. S pozdravem za redakci Rakovník Tomáš Pešek
Funkcionář, Trenér, Zpravodaj - FC Olešná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Adéla Brabcová
Tip experta: výhra domácích

Opět velice těžký zápas na tipování. Věřím ale domácím, kteří v Ohnivec Aréně Olešnou uvaří.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Zde vsadím na domácí Městečko, ovšem zápas to bude nesmírně vyrovnaný.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích