FOTO: Olešná byla při chuti, Kroučová to odnesla šesti góly


Branky


0

Kroučová - Za aprílového počasí nastoupily oba celky k prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu. Ideální nebylo jak počasí, tak terén. Přesto to ale byla pro oko fotbalového fanouška pěkná podívaná. Góly padaly, šancí bylo více než dost a výsledkem je šestigólová výhra Olešné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Premiérová trefa Jakuba Černého

První velkou šanci zápasu si v 6. min. vytvořili domácí, ale Fiedler předvedl výborný zákrok a hlavičku jednoho z kroučovských hráčů vytěsnil na roh. Ihned z protiútoku střílel z voleje M. Polášek, ale míč skončil o pár centimentrů mimo pravou tyč. V 11. min. unikl po pravém křídle Majba, ale z ostrého úhlu nastřelil jen boční síť. Krátce poté přistál míč na hranici šestnáctky na noze M. Poláška, ten svoji pohotovou střelou orazítkoval břevno domácí branky.

 

V 18. min. již přišla gólová radost. Nejprve Tomeš vyrazil dělovku R. Poláška, aby po následujícím rohu zasáhl i proti hlavičce Hlavsy. Míč se však dostal k levé tyči a první u něho byl Majba, jemuž nečinillo nejmenší problém doklepnout jej do sítě - 0:1. Další šance v podání hostí na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 23. min. našel Ivančík přesným centrem R. Poláška, ten ovšem hlavou mířil mimo levou tyč.

 

Ve 27. min. podnikla Olešná rychlý protiútok po pravé straně, R.Polášek v situaci 4 na 1 nahrál pod sebe Majbovi, ale jeho střelu zblokoval jediný navrátivší se domácí hráč. Po půl hodině hry přišla gólová pojistka. T. Vodrážka poslal trestný kop na zadní tyč, kde se srazil Tomeš se spoluhráčem a J. Černý měl s doklepnutím míče do prázdné branky snadnou práci - 0:2.

 

Premiérová trefa v olešenském dresu nezůstala dlouho osamocena, protože stejný hráč si ve 35. min. naběhl na přihrávku Majby a křížnou střelou z hranice šestnáctky navýšil vedení - 0:3. Až poté se připomněli také domácí. Středem hřiště pronikl nejlepší domácí hráč Machovský až do vyložené šance, ale Fiedler jeho střelu vyrazil na roh. Ve 38. min. vyprášil povedenou ranou rukavice domácímu brankáři R. Polášek a ve 42. min. jej zkoušel napodobit i mladší bratr Martin. Střela však postrádala razanci, a tak se šlo do kabin za tříbrankového vedení Olešné.

Čisté konto a klidná výhra

Druhý poločas začal snahou domácích o zkorigování výsledku, ale střelecký pokus skončil nad Fiedlerovo brankou. Pro domácí to byl také na dlouho pokus poslední. Ve 49. min. dostal míč do uličky R. Polášek, obešel i gólmana a vše nasvědčovalo navýšení skóre. Radost ovšem překazil jeden z domácích obránců, který se zničehonic ocitl u kanonýra Olešné a míč mu v poslední chvíli ukopl do zámezí. O minutu později našel přesným pasem Ivančík Majbu, ale ten z 10 metrů branku přestřelil.

 

V 55. min. byla k vidění krásná branka, u které muselo zaplesat srdce všech fotbalových příznivců. Míče se zmocnil Sejpka, 30 metrů od branky napřáhl a trefil levý horní roh domácí branky s milimetrovou přesností, když se míč od břevna odrazil za čáru - 0:4. V 57. min. hlavičkovali po standartce domácí, ale Fiedler si na slabém zakončení doslova pochutnal. V 62. min. měl na noze hattrick J. Černý, zbrklým zakončením však minul prázdnou branku. Střelecký pokus předvedl také Karas, Tomešovi míč vypadl a podél pravé tyče se dokutálel do zámezí.

 

V 70. min. našel M. Polášek krásnou přihrávkou ve vápně zcela volného R. Poláška, jeho volej ovšem minul pravou tyč. V další šanci R. Polášek potvrdil pověst kanonýra, když po přesné přihrávce J. Procházky běžel sám na Tomeše a a poslal míč přesně k pravé tyči - 0:5. Olešná pokračovala ve velmi dobrém výkonu a hnala se i nadále do útoku. V 75. min. předvedl pěknou individuální akci M. Polášek, jen zakončení chyběla přesnost, když míč skončil těsně nad brankou. V 78. min. vyslal z 15m dělovku P. Telvák, domácí gólman si ale poradil a míč vyrazil.

 

V 81. min. mohli domácí zmírnit debakl, ale Fiedler byl proti a výborným zákrokem udržel nulu na svém kontě. Při šestém gólu se dostal míč k Majbovi, který přešel snad přes čtyři domácí hráče a ocitl se sám proti gólmanovi. V této situaci si věděl rady a poslal míč přesně k levé tyči - 0:6. V 86. min. střílel těsně vedle R. Polášek a stejný hráč minutu poté zakončil slabou střelou situaci 5 na 1. Dvě minuty před koncem unikl po narážečce s Majbou po pravé straně Kohler, ale jeho křížná střela minula o centimetry pravou tyč. Poslední střelecký pokus předvedl J. Černý, jehož bombu z 20m s vypětím všech sil Tomeš vyrazil.

 

Autor: Miloslav Doležal, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



FC Olešná
Miloslav Doležal, trenér: "Do Kroučové jsme po nepříliš povedené zimní přípravě a zvěstem o kvalitě místního hřiště jeli s mírnými obavami. Náš výkon však předčil veškerá očekávání. Zápas se nám po všech stránkách povedl, byli jsme po celé utkání jasně lepší a naprosto zaslouženě vezeme vysokou výhru. A to si myslím, že vzhledem k počtu šancí, je pro domácí porážka ještě milosrdná. Dnes byla radost sledovat výkon našich hráčů."



Počet diváků: 80. Rozhodčí: TICHÝ Martin - ŠKUTHAN Tomáš (N), ZADÁK Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.