3:2p.
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2018 17:00

32.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Definitivní tečku sezony obstaralo Ústí nad Orlicí s Benátkami, ze dvou bodů se radovali domácí


Branky


12

Téměř po celý průběh zápasu dotahovali. Nepříznivé skóre sice srovnali, vyhrát se jim už ale nepodařilo. Benátečtí fotbalisté v posledním zápase této sezóny brali z horké orlickoústecké půdy bod za remízu 2:2. Následný penaltový rozstřel vyzněl lépe pro domácí tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé vedení Jiskry

První šanci tohoto utkání si vypracovali hosté. Z hranice vápna pálil ve 4. minutě Hakl, který ale o kousek minul domácí bránu. Domácí odpověděli Langerovým centrem, který ale dokázal Straka vyboxovat. Ve 14. minutě si východočeský brankář Truhlář přidělal starosti s rozehrávkou. Míče se chopil Hakl, jehož střílený centr skončil v ochranné síti. V 15. minutě domácí rychle vhodili aut, následnou tečovanou střelu dokázal ještě Straka vyrazit, důrazný Zdeněk Vaňous ale dostal dorážku za brankovou čáru – 1:0. O sedm minut později byl v pokutovém území na trávník poslán hostující Synek a hlavní rozhodčí Klupák odpískal pokutový kop. Míč si postavil Martin Borovička, střelu k levé tyči mu ale Truhlář dokázal zneškodnit.

 

Ještě hůře bylo s hosty ve 28. minutě, kdy Smejkal vysunul Vojtěcha Pazderu, který střelou podél vybíhajícího Straky zvýšil – 2:0. Hosté odpověděli Bočkem, jehož pokus ale zblokoval Chleboun. Zahřmělo také před Straku, kde Langerův centr usměrnil Souček nad bránu. Ve 31. minutě vznikl před Truhlářem závar. Farkašovu střelu dokázal ještě líznout hlavou Viktor Šimeček a Truhlář na míč nedosáhl – 2:1. Pěknou fotbalovou akci si připravili hosté také o čtyři minuty déle, kdy Synek přiťukl míč Haklovi, jehož střelu vytěsnil Truhlář na rohový kop. Po kratičkém nastavení hlavní rozhodčí první půli ukončil.

Synek vyrovnal v závěru

Do druhého poločasu hostující trenéři dvakrát vystřídali. Ve 49. minutě si za Hošťálkova záda naběhl Souček, jenž ale hlavou poslal míč mimo. Šanci si připravil také agilní Pazdera, který ale minul vzdálenější tyč. Blízko vyrovnání byl na druhé straně Boček, i jeho střela se ale do brankového prostoru nevešla. Neuspěl ani Kocourek se svojí tečovanou střelou. V 63. minutě domácí kapitán Vaňous chytře vyčíhal vhodný okamžik ke střele, tu ale poslal o malý kousek mimo. Přesně nezacílil po Maříkově rohovém kopu Borovička, jehož hlavičkující pokus skončil nad břevnem.

 

S přibývajícími minutami hosté začínali pomalu otevírat hru a hnát se za vyrovnáním. Potrestat benátecký tým mohl střídající Pinkava po přihrávce Součka, mířil ale o kousek vedle vzdálenější tyče. Pět minut před koncem zůstali před Strakou zcela osamoceni dva domácí hráči. Zodpovědnost vzal na sebe Souček, který ale orazítkoval jen levou tyčku. Jak moc to domácí muselo mrzet, ukázala 90. minuta, kdy vyrobil obrovskou chybu brankář Truhlář, který se vydal na Šimečkův pas daleko od svého pokutového území. U míče byl ale dříve Jakub Synek, který pohodlně kolem Truhláře dostal míč do opuštěné brány – 2:2. Překlopit vedení na benáteckou stranu mohl ve čtvrté nastavené minutě Boček, který ale z vápna mířil nad břevno.

Mařík jako jediný zaváhal

Adam Nágl si vybral opačnou stranu, než kam skákal Straka a proměnil – 1:0. Úspěšný byl se svojí tvrdou střelou také Viktor Šimeček – 1:1. Petr Falta vymetl chirurgicky přesně pravou šibenici a nedal Strakovi šanci zasáhnout – 2:1. František Hakl se s ničím nepáral a tvrdou střelou trefil prostředek brány – 2:2. Tamtéž zamířil i Josef Strnad a taktéž proměnil – 3:2. Jakub Zörkler střílel podobně jako v první sérii domácí Nágl a na první neproměněnou penaltu v rozstřelu se tak stále čekalo – 3:3. Přesný byl také Tomáš Pinkava se střelou na opačnou stranu, než kam skákal Straka – 4:3. Stanislav Mařík zaváhal a Truhlář mu jeho pokus vyrazil. Rozhodnout mohl Patrik Langer, který poslal míč k levé tyči, kam se Straka natahoval marně – 5:3. V této dovednostní soutěži tak brali o bod více domácí.

 

Zdroj: Oficiální webové stránky klubu SK Benátky nad Jizerou



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsme byli blízko vítězství 2:1 a zisku tří bodů. Bohužel, šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili, a tak přišel zákonitý trest. Z mé strany trošku převládá s jedním bodem po devadesáti minutách zklamání. Druhý plusový bod jsme získali v penaltách, za což jsem rád. Myslím si, že dnešní utkání jsme odmakali. Hráli jsme to, na co jsme měli. Máme zúžený kádr, hráli jsme prakticky v jedenácti lidech. Nemohli jsme dělat příliš střídání, protože jsme na to neměli hráče. Tím, že jsme sezónu zakončili vítězně, jsem spokojen.

SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnešní utkání mělo parametry. Naše taktika byla založená na tom, že se budeme snažit v prvním poločase nedostat gól. Na lavičce jsme měli čtyři ofenzivní hráče s tím, že posléze otevřeme hru a půjdeme do rizika, protože remíza ani penaltový rozstřel nic neřešil. Potřebovali jsme vyhrát, proto jsme, jak jsem již řekl, měli na tomhle založenou taktiku. Bohužel jsme opět inkasovali dva hloupé góly, pak musíme výsledek honit. Kdybychom proměnili penaltu a v závěru Jan Boček vstřelil gól z jasné brankové příležitosti, tak jsme tu mohli získat tři body. Dnes hráčům nelze nic vytknout, protože takto by se mělo hrát. To, že jsme tam, kde jsme, rozhodly úplně jiné zápasy, ne ten dnešní.



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Truhlář [-] - L. Smejkal [-] (78. T. Pinkava [-] ) , V. Pazdera [-] (88. M. Fikejz [-] ) , O. Skalický [-] , M. Coufal [-] , Z. Vaňous [-] (85. M. Krátký [-] ) , A. Nágl [-] , J. Souček [-] (91. J. Strnad [-] ) , P. Langer [-] , J. Chleboun [-] , P. Falta [-]

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Hošťálek [-] , D. Farkaš [-] (55. S. Mařík [-] ) , M. Borovička [-] , J. Sudek [-] (78. J. Zorkler [-] ) , J. Synek [-] , J. Boček [-] , S. Munzar [-] (46. J. Kocourek [-] ) , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] (46. J. Mižič [-] ) , F. Hakl [-]

ŽK: 75. L. Smejkal - 45. D. Skuhravý , 75. F. Hakl .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Klupák Petr - TEUBER Ivan, KRUPKA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza