2:1
(1:1)
14. P. Langer (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.06.2018 17:00

30.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyšehrad se nevzchopil ani v dalším zápase, další těsnou prohru mu uštědřilo Ústí nad Orlicí


Branky


2. P. Falta , 54. Z. Vaňous - 14. P. Langer (vl.)
13

Fotbalistům Slavoje Vyšehrad se nedaří zlomit sérii špatných výsledků. Z anglického týdne s vloženou středou nevytěžili ani bod: Po domácích porážkách 1:2 s Benešovem i ve středu s Brozany prohráli týmž poměrem branek na stadionu nováčka ČFL v Ústí nad Orlicí. Svého soupeře sice šemíci jasně předčili po kombinační stránce, Jiskře ale vyšly nástupy do obou poločasů, a to jí nakonec také stačilo k plnému bodovému zisku.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do sestavy se vrátil Hradecký a v základní jedenáctce se objevil tentokrát i Junek, to vše s jistými změnami v rozestavení. Východočechům to však bylo jedno a hned ve 2. min., kdy se jim otevřel prostor v defenzivě Slavoje, udeřili. Součkovi sice v gólové šanci nesedla střela, míč se ale znovu dostal na kopačky domácích: první střelu ještě Procházka vyrazil, ale druhá už byla gólová a Falta otevřel skóre: 1:0. O minutu později mohl zvýšit J. Chleboun, jeho hlavičku ale odvrátili zadáci hostí na roh. Ve 24. min. Černý přihrál doleva Junkovi, ten odcentroval a Langer si srazil míč nechtěně do vlastní brány: 1:1!

 

O pět minut později přišlo sice zaváhání v defenzivní činnosti týmu Vyšehradu, které se mohlo dost nevyplatit, od té doby až do konce poločasu se už ale domácí nedostali doslova k ničemu. Tým v modrých dresech jasně ovládl mezihru, šance ale zrovna nepřicházely, Jiskra bránila pozorně. Po necelé půlhodině hry Černý reklamoval, že byl ve vápně faulován jedním z domácích hráčů, penalty se ale nedočkal.

 

Jiskra pak vsadila hodně na vstup do druhého poločasu, a to se jí vyplatilo, začala se dostávat do jedné šance za druhou. Se dvěma nebezpečnými střelami Smejkala si poradil Procházka, zatímco kapitán Jiskry Vaňous křížnou střelou minul jeho bránu a chytil se za hlavu. V 51. min. přišla vyložená šance také na druhé straně: Drobílek prošel po levé straně hřiště, odcentroval, ale Černý ve skluzu a bez přípravy trefil bohužel jen střed brány, kde stál její strážce Krátký. Nedáš – dostaneš a v 53. min. domácí podruhé udeřili. Smejkalovu střelu z levé strany Procházka vyrazil, ale na dorážku Vaňouse už nestačil: 2:1.

 

 

V polovině druhého poločasu si po rychle rozehraném rohu a Drobílkově centru naběhl do vyložené šance kapitán Matějka, ale minul domácí bránu. V 85. min. Junek rozehrál zprava trestný kop a Hradecký pohotovou střelou z hranice vápna jen těsně přestřelil. Ještě v nastaveném čase se dostal k zakončení Junek, ale Krátkého nezaskočil. Domácí tak uhájili výhru 2:1.

 

Zdroj: Oficiální webové stránky FC Slavoj Vyšehrad / Denis Poster



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Jan Skácel (vedoucí mužstva): Fotbalisté Jiskry zakončili „anglický“ týden dalším plným bodovým ziskem. Před slušně zaplněným hledištěm (350) začali domácí jako z partesu. Hned po úvodním hvizdu rozhodčího zatáhl míč po lajně Smejkal a po jeho centru se ve vápně děly věci. Nabíhající Souček trefil brankáře, vyražený míč poslal Vaňous do břevna a až třetí v řadě Falta poslal míč z 10m do sítě – 1:0. Po takto skvělém začátku pokračovali ústečtí v náporu, Vyšehrad ohrozil branku Krátkého až v 8. min., navíc nepovedeným centrem. Ve 12. min. si na roh Smejkala naběhl Souček, jeho krásný volej neméně dobře chytil gólman. Od 15. min. bylo ale všechno jinak, nenápadná akce Slavoje po levém křídle skončila centrem do vápna, který si nešťastně srazil do vlastní branky obránce Langer – 0:1. Od tohoto momentu se poměr sil na hřišti srovnal, míč putoval od vápna k vápnu bez větších ambicí. Výjimkou byla situace z 20. min., kdy po chybě gólmana mohl skórovat Smejkal, ale svoji šanci promarnil. Do 2. poločasu nastoupili domácí jako vyměnění, sevřeli soupeře do kleští a čekalo se na gól. V 48. min. hostující gólman skvěle vytáhl přízemní střelu Smejkala, po následném rohu hlavičkoval J.Chleboun těsně nad branku. V 50. min. po další pěkné akci nejlepšího domácího hráče Smejkala pálil těsně vedle z vápna Vaňous. Rozhodnutí přišlo v 54. min., kdy se po přihrávce Smejkala nadvakrát prosadil zblízka Vaňous – 2:1. V 58. min. vystřídal radost smutek, když po pádu na rameno musel do nemocnice ve výborné formě hrající stoper Patrik Chleboun, sezona pro něj skončila! Snad pod dojmem této nešťastné události domácí tlak opadl a ke slovu se několikrát dostali i hosté. Přesto mohl ještě v 62. min. navýšit skóre Nágl hlavičkující z 10m těsně nad výborný centr Smejkala. V závěru se hosté pokusili o závěrečný tlak, jemuž obrana Jiskry s přehledem odolala. Příznivci Jiskry odměnili po zápase své hráče uznalým potleskem. Dvě kola před koncem osmé místo v ČFL, to opravdu nečekali ani největší optimisté. V příštím kole však čeká na svěřence trenéra Chudého těžký soupeř. V neděli 10. 6. od 10.15 hod. začíná zápas v Převýšově.




Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - V. Habrman [-] (62. V. Pazdera [-] ) , M. Coufal [-] , L. Smejkal [-] (82. T. Pinkava [-] ) , Z. Vaňous [-] (86. J. Strnad [-] ) , A. Nágl [-] , J. Souček [-] , P. Langer [-] , P. Chleboun [-] (59. O. Skalický [-] ) , J. Chleboun [-] , P. Falta [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , P. Šlegl [-] (58. P. Vacík [-] ) , D. Hašek [-] (78. O. Kostorek [-] ) , D. Černý [-] (58. J. Heřman [-] ) , T. Junek [-] , T. Madej [-] (82. J. Macej [-] ) , D. Matějka [-] , V. Máče [-]

ŽK: 41. J. Chleboun - 35. D. Černý , 58. D. Hradecký , 80. V. Máče .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - ČECHLOVSKÝ Ondřej, BRYCHTA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Lukáš Bálek
Tip experta: remíza

Jako u většina zápasů už ani v tomto o nic nejde a proto si myslím, že skončí nerozhodně.

Tip: výhra domácích