Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 10:15

29.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Essomba skóroval v poslední minutě obou poločasů a poslal tak tříbodovou zásilku do Benešova. Domácí dohrávali v devíti!


18

Benešov prohrál v devadesáti minutách jediné z posledních třinácti utkání a sílu ukázal i na vyšehradské umělce.  Fotbalisté Slavoje Vyšehrad utrpěli pátou domácí porážku v této sezoně. V utkání s Benešovem, jedním z nejlepších týmů jarní části ČFL, sice vedli díky bleskové trefě Josefa Čtvrtníčka 1:0, v úplném závěru obou poločasů ale inkasovali góly od Kamerunce Essomby, a tak nakonec prohráli 1:2. Druhou branku dostali šemíci až ve třetí minutě nastaveného času, kdy už hráli jen v devíti bez přísně vyloučených Dominika Hradeckého a Petra Václavka. V tabulce se vyšehradský tým propadl na 12. místo.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Oproti předchozímu vystoupení v Holešovicích došlo na čtyři změny ve vyšehradské základní sestavě: namísto brankáře Procházky, Kostorka, Jakaba a Heřmana se do ní vrátili Havránek, Šlegl, Václavek a Madej.

 

Vstup do zápasu byl přitom pro domácí tým velmi příznivý: již ve 2. min. chyboval benešovský bek Haitl, Madej mu sebral míč, odcentroval z levého rohu hřiště, Doležal na malém vápně ztlumil míč pro Čtvrtníčka a ten zády k bráně nůžkami přehodil brankáře Tetoura: 1:0! Byl to jeho už sedmnáctý gól v mistrovských zápasech této sezony, další náznaky šancí ze strany domácího týmu ale zůstaly v první půli nevyužity. Ve 13. min. po souboji s důrazným Laňkou ve vápně hostí reklamoval Doležal, že byl faulován, místo penalty si ale vykoledoval žlutou kartu.

 

Vyrovnat mohl po trestném kopu standardkáře Laňky Zákostelský, ale hlavičkoval vedle Havránkovy brány. Po necelé půlhodině hry pak hosté vyrobili po trestném kopu závar před bránou Vyšehradu, Kozel se také pokusil o zakončení nůžkami, ale domácí obrana nebezpečí zažehnala.

 

Na druhé straně ve 37. min. odcentroval z pravé strany Drobílek a Čtvrtníčkovu pohotovou střelu zblokoval Neuberg na roh. To byla šance na zvýšení skóre. To se také opravdu ještě před pauzou změnilo, bohužel ale podle představ soupeře. Ve 45. min. Engelmann vyhrál běžecký souboj na své pravé straně hřiště, odcentroval a nabíhající Essomba zblízka vyrovnal: 1:1.

 

 

Ve třetí minutě prodloužení přišlo rozhodnutí

Hned po změně stran a rohovém kopu mohl strhnout vedení na stranu hostí Kozel, z malého vápna ale minul hlavou domácí bránu. V ní se od začátku druhé půle objevil Procházka namísto zraněného Havránka. Kombinačně velmi zdatný Benešov si vynutil po obrátce územní převahu, do zakončení či šancí se ale moc často nedostával. Naopak po hodině hry prošel po pravé straně Drobílek, z úhlu vypálil, ale jeho střelu Tetour chytil.

 

V 73. min. měl druhý gól hostí na noze Engelmann, střela bez přípravy mu ale nesedla a minul. Pět minut nato po trestném kopu a centru zprava hlavičkoval vedle jeho spoluhráč Neuberg a ke střele z vápna se dostal v 81. min. i Laňka, ale také on minul.

 

V 84. min. jinak výborně hrající záložník hostí Brejcha na polovině hřiště ostře „přepálil“ Černého, viděl ale jen žlutou kartu. Na druhé straně v 87. min. viděl za protesty v rozmezí pouhých 37 vteřin dvě žluté karty za sebou Hradecký, výsledkem čehož byla červená karta: absurdní, bizarní až podivínské vyloučení.

 

V čase 91:35 min. Václavek fauloval Brejchu a protože už měl z první půle žlutou kartu, dostal i on červenou. Hurka rozehrál z pravé strany hřiště trestný kop a Essomba v čase 92:30 min. z malého vápna protlačil míč za Procházkova záda: 1:2.

 

AUTOR: DENIS POSTLER / slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro www.slavojvysehrad.cz): „Oba týmy jsou zachráněny, mohl to být proto hezký fotbal, ten ale předváděl jen Benešov. Hned v úvodu jsme sice dali krásný gól Čtvrtníčkem a byly tam i další situace, z nichž jsme mohli vytěžit druhý gól, postupně ale převzal otěže hry soupeř s velmi dobře organizovanou defenzivou v čele se stoperem Neubergem. Nejlepším hráčem na hřišti byl však podle mě levý bek hostí Laňka. Benešov byl na tom lépe kombinačně, my jsme hrozili spíš z brejků. Bohužel jsme inkasovali těsně před poločasem, což je po taktické stránce velká chyba. To se nesmí stávat, jenomže nám se to stává pravidelně. Benešovu hodně pomohlo, že se dostal brzy na hřiště Essomba, s nímž jsme měli obrovské problémy a který nám dal také nakonec oba góly. Sudí byl na nás mnohem přísnější než na hosty, ve sporných situacích se přiklonil vždy k nim, na což jsme doplatili v závěru utkání dvěma vyloučeními. Benešov byl sice ve druhé půli jednoznačně lepší, avšak pouze v poli, protože šance moc neměl. Nakonec mu pomohlo, že jsme dohrávali jen v devíti a po standardce a odraženém míči dal druhý gól. Nám všechno dlouho trvá, hrajeme pomalý fotbal. Potřebujeme tři doteky, než dostaneme balon pod kontrolu, takhle to ale nejde. Pokud mám někoho přece jen pochválit, tak Čtvrtníčka, protože zaměstnával hráče soupeře a sváděl s nimi spousty soubojů. Jenomže to je málo, a tak jsme po zásluze prohráli.“

SK Benešov
Roman Veselý (trenér): "Náš začátek byl hodně mizerný, prvních pětadvacet minut jsme si koledovali o to, abychom utkání prohráli. Naštěstí jsme pak začali hrát, na co jsme zvyklí, dostali jsme do hry naše rychlé hráče a ve druhé půli už jsme byli herně lepším týmem. Vítězství přišlo až v poslední minutě, ale myslím, že je zasloužené."



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] (46. J. Procházka [-] ) - P. Šlegl [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , P. Václavek [-] , D. Hašek [-] (80. D. Černý [-] ) , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (58. J. Heřman [-] ) , D. Matějka [-] , F. Drobílek [-] , V. Máče [-] (58. T. Junek [-] )

SK Benešov
D. Tetour [-] - J. Zákostelský [-] , D. Laňka [-] , P. Rys [-] - J. Neuberg [-] , D. Kozel [-] (80. M. Hurka [-] ) , O. Brejcha [-] , P. Čapek [-] , P. Haitl [-] (90. J. Vosáhlo [-] ) , V. Engelmann [-] - M. Turek [-] (16. . Essomba [-] )

ŽK: 14. J. Doležal , 29. P. Václavek , 75. F. Drobílek , 85. D. Hradecký - 65. P. Čapek , 83. O. Brejcha . ČK: 86. D. Hradecký , 90. P. Václavek .
Počet diváků: 182. Rozhodčí: Martínek Petr - MRKÁČEK Michal, ŘEHÁČEK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Kamil Hajdušek
Tip experta: remíza

Myslím si, že hosté by mohli ukončit sérii vyhraných penaltových rozstřelů Vyšehradu. Benešov se na jaře zvednul a mohl by na vyšehradské umělce urvat dva body.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích