2:3p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2018 17:00

29.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ztráta Vltavínu na Chrudim po utkání v Benátkách o bod narostla


Branky


19

Už před samotným zápasem měli benátečtí fotbalisté jistotu záchrany. Loko Vltavín naopak stále bojuje o co nejlepší umístění na špičce třetiligové tabulky.  Benátky vedly, pak otočil skóre Maione, ale nakonec rozhodovovaly penalty... Na zápase fotila Katka Straková!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Maione měl nabito

První dvacetiminutovka patřila domácímu týmu, hosté působili poněkud zakřiknutě a mohli být rádi, že po této části hry prohrávali pouze nejtěsnějším rozdílem. První střela tohoto zápasu přišla po rohovém kopu Bulíře, který byl prodloužen Knoblochem k Haklovi, ten ale mířil vysoko nad bránu. Hosté odpověděli Růžičkovou střelou z uctivé vzdálenosti, kterou nadvakrát zneškodnil Straka. V 7. minutě vybojoval Šimeček míč ve středu hřiště, doleva vysunul Bulíře, na jehož centr scházel skluzujícímu Maříkovi snad jen pověstný krůček. Poté se míč po Bulířově centru odrazil od Knoblocha do moci brankáře Koblence. Tato varování zřejmě nebyla pro hosty dostatečně důrazná. V 10. minutě rozjel akci Hakl, Mařík pěknou přihrávkou našel Bočka, který předložil míč nabíhajícímu Tomáši Bulířovi, jenž měl poměrně jednoduchou úlohu – 1:0.

 

Na druhé straně se za obranu Benátek dostával Pejša, byl mu ale odmáván ofsajd. Po Maříkově přistrčení následně mířil do ochranné sítě Hakl. V 19. minutě utíkal Boček zkušenému Radovi, všiml si, že Koblenc není přikován na brankové čáře, od pravé postranní lajny se jej snažil přelobovat, hostující brankář ale vyškrábl míč na rohový kop. Ten rozehrál Bulíř na Maříka, jehož razantní střela byla hosty zblokována. To bylo ale na dlouhé minuty, co se útočné fáze týče, od domácích hráčů vše. Naopak poprvé zahrozil rychlý Maione, jenž byl ale nachytán v ofsajdu. O chvíli déle hosté zahrávali přímý kop, který hlavičkoval Tichý a činit se také musel Straka, jenž dokázal vyrazit míč na rohový kop.

 

Střelu si připsal také Maione, ta sice v síti skončila, ke smůle hostů ale jen v té boční. Zahrozil též jeho útočný kolega Pejša, který se sice dostal za Borovičku, na míč ale těsně nedosáhl. Možná bujnější účes scházel Růžičkovi, aby před Strakou hlavou dosáhl na míč, který proletěl jen nad ním. Neúspěšná byla také Pejšova hlavička, pro kterou si Straka došel. Hosté byli v těchto minutách jednoznačně lepším týmem. Vyrovnat mohli ve 34. minutě. Maione se dokázal odpoutat od svých strážců, poslal míč podél vybíhajícího Straky vstříc opuštěné brance, tomu ale v cestě za brakovou čáru zabránil spoluhráč italského útočníka Pejša, jehož Maionova střela nešťastně trefila do nohou. Své malé pochybení napravil Pejša o dvě minuty déle, kdy obral o míč Hakla, odcentroval do pokutového území na Carla Mariu Maiona a ten se ve skluzu trefil přesně pod břevno – 1:1.

 

Hostům vyrovnávací branka nalila novou krev do žil. Pejša hlavou na míč jen těsně nedosáhl, Růžička svoji pohlednou akci příliš překombinoval. Ve 40. minutě se chopil míče opět Carlo Maria Maione, tři bránící domácí hráči jej nedokázali zastavit a hostující útočník poslal míč přesně kolem skluzujícího Skuhravého a brankáře Straky k pravé tyči – 1:2. Domácí se snažili odpovědět po Haklově přihrávce Knoblochem, který ale mířil nad bránu. Do kabin tak odcházeli spokojeněji hosté, kteří ovládli druhou část první půle a o jednu branku vedli.

 

Šimeček vyrovnal za pomoci břevna

Vstup do druhého poločasu byl znovu ve znamení mírného tlaku hráčů z Holešovic. Maione vybojoval rohový kop, který zahrával Císařovský přímo do brány, kde ale zasáhl pozorný Straka. Zakončovat mohl také agilní Pejša, který ale svoji šanci prováhal, a tak o ni přišel. Po velmi pěkné kombinaci se míč od Růžičky a Maiona dostal k Pozníčkovi, jehož nepříliš razantní střelu lapil Straka. Domácí mohli odpovědět trestným kopem Maříka, který ale skončil pouze na zdi.

 

V 54. minutě byl v souboji jeden na jednoho úspěšnější Pejša proti Sudkovi, Straku ale nepřelstil. Tentýž hráč neuspěl ani o pět minut déle, kdy sice zasekl míč, ten mu ale utekl k benáteckým hráčům. Poté se hra trochu uklidnila a také domácí se dokázali osmělit. Mařík prostrčil míč na Knoblocha, ten ale pálil nad bránu. Na druhé straně nenachytal Pejša Straku z poměrně ostrého úhlu. Následně nepřesně hlavičkoval střídající Hovorka. V 74. minutě zatáhl Hakl míč po pravé straně, přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Viktora Šimečka, který střelou o břevno dokázal vyrovnat – 2:2.

 

Hosté přidali na aktivitě, jejich tlak ale nevedl k vyloženým šancím. Několik centrů posbíral zkušený Straka. Při střele Hovorky domácí brankář kontroloval, kterak míč skončil v boční síti. Po rohovém kopu poté hlavičkoval nad břevno kapitán Valíček. Z vcelku nadějně vypadajícího přímého kopu se hosté do koncovky nedostali. V poslední minutě zakončoval zpoza vápna nepřesně Rada. Ve druhé minutě zahrávali domácí rohový kop. Centr Bulíře vracel do ohně Hakl, míč z jeho hlavy proletěl souběžně s brankovou čárou do zámezí. Poslední střelu tohoto zápasu si připsal hostující Růžička, který byl ale velmi nepřesný. O majiteli druhého bodu tak musely rozhodnout následné penalty.

 

Vltavín urval bonusový bodík

Domácí Miroslav Hošťálek poslal Koblence na druhou stranu a Benátky vedly – 1:0. Střídající Vojtěch Kostka nekopl penaltu vůbec dobře a Straka mu ji dokázal zneškodnit. Neúspěšný byl ale také domácí František Hakl, Koblenc si taktéž připsal velmi dobrý zákrok. Jan Růžička zvolil střelu k levé tyči a vyrovnal – 1:1. Martin Borovička si také věděl rady, Koblenc směr jeho střely nevystihl – 2:1. Ondřej Šípek střílel tamtéž a také proměnil – 2:2.

 

Stanislav Mařík střílel do horní poloviny brány, tu ale minul a hosté mohli jít do vedení. Andrej Todorovič si musel neskutečně oddychnout, když poslal míč mezi Strakovy nohy a ten doklopýtal za brankovou čáru – 2:3. Jan Boček musel proměnit a svým jistým pokusem také byl úspěšný – 3:3. Rozhodnout tak mohl Tomáš Rada, který poslal Straku na opačnou stranu a přisoudil tak druhý bod svému týmu – 3:4.

 

ZDROJ: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér) pro kopanabenatky.cz: Úvod zápasu byl z naší strany dobrý. Ze dvou brankových příležitostí jsme dali jednu branku. Bohužel poté jsme ale přestali hrát. Od 25. minuty jsme si v podstatě koledovali o góly, které také přišly. Hosté dokázali do poločasu skóre otočit. O poločasové přestávce jsem hráče nabádal, aby byli trpěliví a kombinovali. Z naší strany bylo opět spousta zbytečných ztrát míče. Přesto se nám ve druhém poločase podařilo udělat několik kombinačních akcí, z nichž se nám po jedné z nich povedla vstřelit vyrovnávací branka. Výsledek je pro nás dobrý, ve hře ale stále vidím rezervy.

FK Loko Vltavín
Martin Frýdek (trenér) pro kopanabenatky.cz: Neměli jsme dobrý začátek utkání. Delší dobu jsme se rozhýbávali. Probudila nás až inkasovaná branka, o které bych neřekl, že byla zasloužená, ale prostě jsme ji dostali. Do konce prvního poločasu jsme byli lepším týmem a skóre zaslouženě otočili. Škoda druhého poločasu. Zdálo se mi, že domácí odcházeli fyzicky. Měli jsme čtyři nebo pět šancí, ze kterých alespoň jednu musíme proměnit. To se nám ale nepovedlo a snad po jediném protiútoku jsme trošku zaspali a domácí srovnali. Penalty jsou už loterií. Zaplaťpánbůh za plusový bod, ale myslím si, že jsme tu měli vyhrát po devadesáti minutách.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - J. Zorkler [-] (65. J. Kocourek [-] ) , M. Borovička [-] , S. Mařík [-] , F. Hakl [-] , J. Boček [-] , T. Bulíř [-] , J. Knobloch [-] (85. M. Hošťálek [-] ) , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] , J. Sudek [-]

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Tichý [-] (72. M. Hovorka [-] ) , F. Císařovský [-] , C. Maione [-] (87. A. Todorovič [-] ) , D. Pozníček [-] , L. Láncz [-] (68. R. Macháč [-] ) , T. Rada [-] , O. Šípek [-] , P. Pejša [-] (85. V. Kostka [-] ) , J. Růžička [-] , V. Valíček [-] (85. M. Schindler [-] )

ŽK: 23. J. Zorkler , 80. S. Mařík - 16. D. Tichý , 31. V. Valíček , 86. R. Macháč .
Počet diváků: 258. Rozhodčí: PATÁK Michal - KOŠAN Martin, SZIKSZAY Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Michal Kunc

Expert: Kamil Hajdušek
Tip experta: výhra hostů

Přál bych si, aby Vltavín zaváhal, ale očekávám, že vyhraje. My jsme v Benátkách hráli většinu zápasu o deseti, a přesto jsme zvítězili. Pokud to Vltavín nepodcení, tak nepochybuji o výhře hostů.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů