2:1p.
(0:1)
17. L. Batka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 10:30

28.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ani Litoměřicko nedokázalo v základní hrací době porazit Štěchovice, vybojovalo ale důležitý bod v penaltách


Branky


25

Sérii čtrnácti zápasů bez prohry vyrazili svěřenci trenéra Zbyňka Busty úspěšně prodloužit do Litoměřic, kde na ně čekal výběr trenéra Jaroslava Veselého. Do vedení se dokázali dostat hosté, když se v 17. minutě prosadil tradiční střelec Batka. Těsně před odchodem do kabin po jednom ze soubojů upadl Švejda, hlavou narazil do železné tyče a na hřiště musela dorazit sanitka. Bez kapitána hosté přišli o své vedení a mohou děkovat gólmanovi Štěpanovskému, který v závěru vychytal Surmaje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Souhra Sulíka s Batkou

Na první velkou šanci se čekalo šest minut, než Novák našel Batku a Plachý musel vytáhnout pohotový zákrok. O jedenáct minut později unikl po pravé straně Sulík a vyslal velmi přesný centr, který tvrdým zakončením Batka uklidil za záda Plachého – 0:1. Snaha nechyběla ani hráčům Litoměřicka, kteří několikrát doplatili na špatnou koncovku a střelecké pokusy Husenského, Maršálka (bývalého hráče Štěchovic) či Štancla nedonutily Štěpanovského k zákroku.

 

Ve 27. minutě Šustr zaváhal při rozehrávce, balonu se zmocnil Batka a hledal Volešáka, který šanci zakončil nepřesnou tečovanou střelou. V závěrečných pěti minutách domácí potvrdili své trápení slabšími pokusy Trýzny či Zdržálka. Hrozivý moment nastal ve 44. minutě, když Švejda svedl souboj ve vápně soupeře a po souboji s Valentou upadl hlavou přímo do železné tyče a následně musel být po hrozivě vypadajícím momentu dlouhou ošetřován, než dorazila sanitka.

Střídající Kafacírek vyrovnal

Do druhého poločasu vyrazili domácí aktivně a s Kacafírkem, který nejprve střelou z otočky neuspěl, ale chvíli poté v 51. minutě dostal možnost opakování a uspěl pokusem k tyči – 1:1. Se ztrátou vedení se hosté smířit nechtěli, ale na jejich stranu ho Novák, Sulík či Volešák vrátit nezvládli.  V 73. minutě našel Štědronský centrem z levé strany hlavu Batky, kterému chybělo pár centimetrů k úspěchu. Závěrečná čtvrthodina patřila Litoměřicku a hrdinou se stal zejména gólman Štěpanovský. Nejprve kryl dva pokusy Surmaje a své dílo korunoval v nastaveném čase, když Surmaj vyplaval zcela sám před ním, ale na jeho zákroku ztroskotal. Štěchovický gólman udržel koncentraci i v poledních vteřinách, když dvakrát pohotově vyrazil balon.

Novák trefil tyč

Nerozhodný výslede dopřál divákům ještě penaltový souboj. Domácí v něm byli stoprocentní, trefili se postupně Kacafírek, Surmaj, Štancl, Týzna i Dvořák. Z mužstva Štěchovic uspěli Batka, Sulík, Košata a Jakobovský, ale Novák trefil pouze tyč a druhý bod tak putoval na účet Litoměřicka.

 

Autor: Michal Kunc / www.fotbalstechovice.cz



Ohlasy k zápasu



Povltavská Fotbalová Akademie
Michal Kunc (klubový redaktor): „Proti soupeři, který má v případě sestupu českého druholigového týmu na krku boje o udržení, z Litoměřic jsem očekával těžký zápas. Po trefě Batky jsme se dostali do vedení a to jsme bez větších problémů udrželi do poločasu. Bohužel přišlo zranění kapitána Švejdy, které vypadalo opravdu děsivě. Ve druhém poločase se domácí zlepšili a v závěru málem i otočili. Naštěstí vždy zakročil Štěpanovský, který byl z mého pohledu nejlepším hráčem zápasu. Co se týká domácích, volil bych zřejmě útočníka Kacafírka, který nastoupil do druhého poločasu, jako jediní z domácích dokázal vstřelit gól a podílel se na výhře i v penaltových soubojích.“



Sestavy


FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - R. Dvořák [-] , M. Štancl [-] , D. Surmaj [-] , P. Valenta [-] , N. Husenský [-] (34. D. Zdržálek [-] ) , L. Maršálek [-] , P. Výborný [-] (46. Š. Kacafírek [-] ) , J. Trýzna [-] , J. Šimkovský [-] , D. Šustr [-]

Povltavská Fotbalová Akademie
M. Štěpanovský [-] - M. Švejda [-] (45. P. Příhoda [-] ) , M. Sulík [-] , L. Jakobovský [-] , L. Novák [-] , F. Busta [-] , L. Batka [-] , L. Volešák [-] , T. Pavlík [-] , J. Košata [-] , P. Hovorka [-] (70. M. Štědronský [-] )

ŽK: 27. L. Maršálek - 20. F. Busta , 67. L. Novák .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Janoch Marek - KOŠAN Martin, DUDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Martin Štěpanovský
Tip experta: výhra hostů

Věřím, že navážeme na naše poslední výsledky a tenhle zápas zvládneme za tři body.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích