FOTO: Po hattricku Lukáše Matějky sahaly Domažlice po třech bodech, Vyšehrad však stihl vyrovnat a vybojovat dva body


18

Dopolední zápas na Vyšehradě nenudil. Domácí Slavoj se třikrát dostal do vedení, ale vždy dokázal odpovědět Lukáš Matějka a nakonec se hosté dostali i do vedení, které neudrželi, když se v závěru dokázal prosadil Heřman.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pět gólů během poločasu, tři v síti Domažlic

Již ve 3. min. D. Matějka vyvezl balon od vlastního vápna přes celé hřiště, přiťukl si ho s Drobílkem a zpoza vápna vypálil. Brankář Brych jeho střelu vyrazil, ale jen zvonu k D. Matějkovi, který míč zasekl doleva a Drobílek ho poslal do sítě: 1:0! Pět minuty nato ale hosté po autovém vhazování a centru do vápna vyrovnali L. Matějkou na 1:1. V 17. min. měl smůlu Hradecký. Parádní střelou bez přípravy zpoza vápna totiž napálil břevno. Minutu nato mohl poslat hosty do vedení Došlý, jeho nebezpečnou ránu ale Procházka vyrazil na roh. Ve 20. min. se přece jen Hradecký radoval z autorství gólu, kdy po Drobílkově centru z levé strany tentokrát mířil ze stejné palebné pozice o pár centimetrů níž a trefil pod břevno: 2:1!

 

Dvě minuty nato mohl pojistit náskok stoper Václavek, jeho střelu z otočky ale gólman Brych vyrazil na roh. Pak zase tahali za delší konec Chodové, několik jejich příležitostí domácí obrana v čele s Procházkou zneškodnila, jenomže přesně po půlhodině hry hosté přečíslili obranu Slavoje a L. Matějka vyrovnal na 2:2. Ve 34. min. ale Jakab zpětnou přihrávkou přiťukl míč Šleglovi, který ho posunul doprava na Drobílka. Ten prošel směrem k bráně před dva zadáky hostí jako nůž máslem a poslal skákavou střelu k přední tyči: 3:2!

Matějkův hattrick na výhru nestačil

Šest minut po změně stran přišel krásný průnik Haška z levé strany hřiště a centr, na který ovšem žádný ze spoluhráčů v modrém dresu nedosáhl. K odraženému míči se dostal Jakab, odcentroval do vápna a Čtvrtníčkovi chyběly jen milimetry, aby míč hlavou zasáhnul a zblízka ho doklepl do sítě. V 53. min. podnikli červenočerní rychlý brejk po levé straně hřiště a centr přetavil nabíhající L. Matějka nejen ve vyrovnávací gól na 3:3, ale i ve vlastní hattrick. Pět minut nato přišel další kontr hostí po levé straně hřiště, Bezdička střelou ze střední vzdálenosti trefil přesně ke vzdálenější tyči a poslal Chody do vedení: 3:4.

 

Ti tak byli hned dvojnásob odměněni za svoji vyšší aktivitu po návratu ze šaten. Slavoj připomínal ve druhé půli spíš tým, který hraje venku a sám vede o gól. Jenomže realita byla přesně opačná. Ke všemu po souboji s důrazným Bezdičkou zůstal otřesen ležet na zemi gólman Jan Procházka, ale po ošetření svým jmenovcem, fyzioterapeutem Davidem Procházkou, pokračoval dál. V 77. min. Domažlice znovu zahrozily ze své levé strany, Bezdička se snadno odpoutal od svého strážce v modrém dresu a hlavičkoval pod břevno, Procházka byl ale naštěstí ve střehu a míč vyrazil.

 

Náznak zlepšení ze strany domácího týmu přišel až v 82. min. se závarem před domažlickou bránou. Ale v 90. min. Procházka poslal dlouhý balon až k hranici opačného vápna, k odraženému míči se dostal Čtvrtníček a skákavou střelou ho nasměroval přesně k tyči. Gólman Brych ho sice bravurní robinzonádou dokázal vyrazit před sebe, ale jen do prostoru, kam si naběhl z pravé strany Heřman. A ten střelou k zadní tyči vyrovnal: 4:4!

Procházka se v bráně Slavoje činil

Penaltovou sérii zahájil perfektním panenkovským dloubákem Čtvrtníček, trefil se však i domažlický Mlynařík. Ve druhé sérii Jakabovu střelu brankář Šiman chytil, zatímco domažlický Bauer uklouzl a přestřelil. Ve třetí sérii Máče provedl penaltu stejně jako Jakab a Šiman ji rovněž vystihl. Ale také Hejdovu střelu vyrazil Procházka. Ve čtvrté sérii selhal i Černý, zamířil po zemi do středu brány a Šiman jeho pokus kryl. Naprázdno vyšel rovněž Chocholoušek, Procházka střelu opět lapil. Za sebou tak selhalo šest různých střelců! Rozhodnutí padlo v páté sérii. Drobílek klidnou a rozvážnou střelou po zemi k tyči proměnil, zatímco jeden z nejlepších střelců ČFL Došlý nedal, také on ztroskotal na Procházkovi! Šemíci tak vyhráli rozstřel 2:1 a získali i druhý bod.

 

Autor: Denis Postler / www.slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenér) pro www.slavojvysehrad.cz: „Zápas byl zajímavější spíš pro diváky než pro nás, jeho přímé aktéry. Bohužel znovu jsme i v tomto utkání tahali většinou za kratší konec, a to hlavně ve druhé půli. Domažlice byly fotbalovější, výborně jim zahrál centrhalv Mužík, zatímco my jsme byli naopak ve středu pole špatní. Nemluvě o tom, že děláme neuvěřitelné chyby v defenzivní činnosti. Mohli jsme přitom celý zápas rozhodnout hned v jeho úvodu, kdy jsme měli velký nástup, bylo tam i Hráďou nastřelené břevno. Druhá půle ale z naší strany dobrá nebyla, tedy až na ten závěr. Po nákopu Prochyho Dandy vyhrál osobní souboj, díky tomu jsme dostali balon před domažlickou bránu a vyrovnali na 4:4. Neproměnili jsme pak tři z pěti penalt, což je na můj vkus trochu moc, jenomže soupeř nedal čtyři. Bylo to určitě Prochyho utkání, který v zápase nezavinil ani jeden ze čtyř inkasovaných gólů, pak byl u zrodu vyrovnávací branky na 4:4 a nakonec ještě likvidoval jednu penaltu Domažlic za druhou. Jsme rádi za dva body, ale musíme si přiznat, že jsou tentokrát šťastné.“

TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér) pro www.slavojvysehrad.cz: „Dělba bodů je sice spravedlivá, z naší strany to ale rozhodně nebyl optimální výkon. Góly sice dáváme, máme však velké problémy v obranné fázi. Měli jsme velmi špatný vstup do zápasu, ale naopak za druhou půli zaslouží naši hráči pochvalu, za výkon v ní jsme si zasloužili vyhrát. Fotbal však někdy takhle krutý je, když jsme dostali vyrovnávací gól těsně před koncem. Potom jsme navíc neproměnili čtyři penalty, i to se může stát, penalty občas nepromění i lepší fotbalisté. Divákům se zápas musel líbit a pochvalu zaslouží i tým Vyšehradu, protože dal do utkání vše, aby mohl mít klidnější závěr sezony. Osobně mám na zdejší zápasy trochu sportovní smůly, protože v loňské sezoně jsem tady dostal pět gólů s Tachovem a teď čtyři s Domažlicemi.“



Počet diváků: 189. Rozhodčí: VAŇKÁT Zdeněk - KLUPÁK Petr, ŠIMEČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - VAŇKÁT Zdeněk: 5
Občerstvení - nápoje: 1
Občerstvení - jídlo: 5
Hrací plocha: 1
Zázemí: 5
Výkon domácích - FC Slavoj Vyšehrad: 5
Výkon hostů - TJ Jiskra Domažlice: 7
Hodnocení hráčů - hosté: Lukáš Brych - 10, Jakub Teršl - 8, Ondřej Chocholoušek - 8, Marek Bauer - 8, Petr Mužík - 8, Lukáš Pfeifer - 8, Milan Braun - 8, David Bezdička - 8, Jakub Blažek - 8, Marek Hejda - 8, Tomáš Hájovský - 5, Martin Hrubý - 8, Petr Došlý - 7, Michal Mlynařík - 7, Martin Buršík - 7, Lukáš Matějka - 10, Jakub Šiman - 10,

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Kunc

Expert: Patrik Růžek
Tip experta: výhra hostů

Vyšehrad nezvládne zápas a prohraje. Tip 1:3.