3:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 10:15

26.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jihočeské derby překvapení nepřineslo, Písek přehrál Čížovou


Branky


18

Filip Řezáč se dvakrát trefil už v prvním dějství a předposlední celek žádnou odpověď nenašel. Písek tak potvrdil pozici třetího nejlepšího klubu jižních Čech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čížová se bránila

Derby je za námi. Očekávané střetnutí okresních sousedů Z Písku a Čížová zná svého vítěze. Žlutomodří odčinili podzimní penaltové zaváhání ze Strakonic i porážku ze Štěchovic z minulého týdne a potěšili domácí příznivce výhrou 3:0.

 

Čížovští nepřijeli s ambicí soupeře přehrávat přílišným útočným snažením. Tvořit hru a hledat skulinky v hostující obraně byl úkol svěřenců trenéra Rostislava Grossmanna, kteří to prostřednictvím střely Tomáše Froňka zkusili hned v 1. minutě.

 

Hostující blok byl v úvodu pevný, a tak se na další příležitosti muselo čekat. Jednu z těch výraznějších, si ale ve 12. minutě vypracovali hráči Čížové, když do šestnáctky poslal centrovaný míč Roman Zahrádka. Přesná nabídka přistála na hlavě Lukáše Dvořáka, jenže ten svůj pokus o kousek mezi tři tyče nevměstnal.

 

To na druhé straně bylo veseleji. V 18. minutě svůj první gól zaznamenal Filip Řezáč, který za záda brankáře Petra Kratochvíla usměrnil pas Tomáše Benetky - 1:0. Při druhé úspěšné akci, jež přišla po chudší pasáži hry až ve 42. minutě, si útočník s desítkou na zádech vyměnil míč s Martinem Heldem a připsal si další čárku do kolonky vstřelených branek - 2:0.

Trefil se další Filip

Pokud chtěla Čížová po změně stran pomýšlet na zdramatizování průběhu derby, musela začít vymýšlet i směrem dopředu, jenže to příliš nešlo. Fotbalového vzruchu přibylo na trávníku až čtvrt hodiny před koncem, kdy putoval balón po žlutomodré ose Hrachovec - Benetka - Froněk - Kočí a po tečované střele posledně jmenovaného skončil jen těsně nad břevnem.

 

V 80. minutě se o hlavičku ještě pokoušel kapitán Michal Rendla, ale pak už přišly chvíle střídajícího dorostence Filipa Blažka. V 86. minutě na přihrávku do vápna nedosáhl, jak by potřeboval, o dvě minuty později se však odhodlal ke střele a zápas uzavřel gólovou trefou na 3:0.

 

autor: Petr Brůha / fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér) pro fcpisek.cz: Předzápasové předpoklady se potvrdily. Byl to těžký zápas se soupeřem, kterému už o nic nejde. Čížová nás v prvním poločasu trochu trápila. My jsme byli trošičku nervózní. Myslím si, že nás uklidnil první a zejména pak druhý gól do šatny, po kterém jsme se zklidnili a začali jsme hrát druhou půlku to, co umíme. Jsem strašně rád, že jsme zápas zvládli hlavově. Myslím si, že tam z mého pohledu bylo pár zákroků na hraně a rozhodčí mohl občas maličko pískat víc. Trochu se to přiostřilo, ale jinak si myslím, že druhou půli už jsme měli pod kontrolou a vzhledem k vývoji už jsme žádné komplikace nepřipustili. Došli jsme si pro tři body a doufám, že jsme zahájili další bodovou sérii.

TJ Sokol Čížová
Petr Janda (hrající trenér) pro fcpisek.cz: Úvod z naší strany byl dobrý. Měli jsme tam dvě, tři situace, ze kterých jsme mohli dát gól. Bohužel, naše klasika, že nedáváme šance a pak relativně z první akce hned dostaneme. Provází nás to celou sezonou a proto jsme tam, kde jsme. Dostáváme laciné branky a góly nedáváme. Pro nás to byl typický zápas ČFL, kdy si vytvoříme šance, ale nedáme, dostaneme a pak to honíme. Písek je zkušené mužstvo a už si to pohlídalo. Zkusili jsme hrát na dva útočníky, nakopávat to, ale ve druhém poločasu jsme absolutně nesbírali odražené balóny a je vidět, že nemáme tak široký kádr. Ne všichni hráči mají na to, aby mohli hrát ČFL. Máme kvalitní hráče, ale není jich jedenáct. Písek splnil roli favorita a vyhrál. My jsme se snažili nějak prezentovat a myslím si, že to nebylo tak hrozné. Jsem rád, že to skončilo bez nějakých žlutých a červených karet. vyhecované to samozřejmě bylo, ale v rámci možností to proběhlo v klidu a gratuluji soupeři.



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] (71. A. Kočí [-] ) , T. Froněk [-] , M. Held [-] (67. V. Hrachovec [-] ) , Š. Holý [-] - T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - D. Pinc [-] (89. M. Voráček [-] ) , J. Held [-] (86. M. Grobár [-] ) , F. Řezáč [-] (80. F. Blažek [-] ) - A. Hanzlík [-]

TJ Sokol Čížová
P. Kratochvíl [-] - R. Zahrádka [-] , F. Vacovský [-] , M. Rozhoň [-] (46. L. Mudra [-] ) , D. Novák [-] , D. Pedro [-] - L. Bálek [-] (64. M. Polodna [-] ) , P. Janda [-] , L. Dvořák [-] (68. P. Vávra [-] ) , M. Kočí [-] (77. B. Havel [-] ) - M. Jirouš [-]

ŽK: 35. M. Held - 88. F. Vacovský .
Počet diváků: 737. Rozhodčí: VÁŇA Jan - ULRICH Tomáš, TRSKA Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: výhra domácích

Písek potvrdí svojí kvalitu a Čížovou jasně porazí. Tip: 4:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích