M. Kraus 69.
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 10:30

26.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Cábelíci přemohli šemíky, Králův Dvůr se dočkal výhry


Branky


69. M. Kraus
18

Stadion v Králově Dvoře je pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad nejspíš dlouhodobě zakletý. Ani na další pokus se zde nepodařilo šemíkům bodovat a po prohře 0:1 zůstali na osmé příčce v ČFL. Naopak vítězní „cábelíci“ měli pádný důvod k oslavě, neboť se jim podařilo poprvé na jaře, tedy až na devátý pokus, vyhrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance byly, góly už ne

Již v 7. min. se po přiťuknutí od Čtvrtníčka a Doležala dostal do gólové šance Černý, ale neproměnil ji, minul bránu. Ještě větší příležitost měl na druhé straně v 11. min. domácí M. Procházka, střelou z úhlu na zadní tyč ale těsně minul bránu. V 19. min. rozehrál Drobílek zleva rohový kop a na jeho centr si naběhl na přední tyči Matějka, jenž si v tomto utkání navlékl kapitánskou pásku, hlavičkoval ale mimo tři tyče. To byla už druhá zajímavá příležitost. Ve 26. min. to zkusil zpoza vápna Madej, ale přestřelil.

 

O deset minut později se dostal do šance znovu domácí M. Procházka, ale i on přestřelil. Královu Dvoru se ani tentokrát herně nedařilo, šemíkům ale bohužel také moc ne. Výjimkou byla akce ze 38. min., kdy po Drobílkově centru Hradecký orazítkoval hlavičkou břevno domácí brány. Vzápětí byl beztak odmáván ofsajd. Vůbec největší šanci první půle měl však domácí forvard Kraus, jenž z bezprostřední blízkosti netrefil hlavou míč a ten mu utekl do zámezí.

První střela na bránu byla vítězná

Velmi podobnou, tudíž také vyloženou šanci, propásl pět minut po změně stran také M. Procházka. Další se naskytla v 61. min. Matasovi, který rovněž přestřelil. Defenziva hostujícího týmu moc nefungovala, ale cábelíci toho dlouho nedokázali využít. Až v 69. minutě, kdy M. Procházka na pravé straně hřiště prošel postupně mezi čtyřmi hráči Slavoje, odcentroval na zadní tyč a Kraus poslal balon zblízka do odkryté části brány Vyšehradu - 1:0. Tím také rozhodl o osudu celého střetnutí. Byla to přitom vůbec první králodvorská střela mezi tři tyče.

 

Vzápětí zahrozil na druhé straně Madej, jeho střelu však gólman Krček vyrazil na roh. Po něm se dostal opět k zakončení Madej, balon srazili domácí hráči do zámezí. V 78. min. po centru Šlapáka hlavičkující Kraus z malého vápna trefil břevno vyšehradské brány. V čase 90:40 min. po Matějkově centru domácí zadák Bohánek stáhl ve vápně k zemi Haška a měla se kopat penalta ve prospěch Vyšehradu, k té se ale rozhodčí neodhodlal, a místo toho vzápětí duel ukončil.

 

Zdroj: Denis Postler / www.slavojvysehrad.cz

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu



FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra) pro www.slavojvysehrad.cz: „Navzdory porážce je pro mě těžké, abych podrobil naše hráče nějaké kritice, protože se rozhodně nedá říct, že by nechtěli a ne-bojovali. Nastoupili jsme s velkým odhodláním a odehráli solidní první poločas, co je nám však platné, když je držení míče tak še-desát až sedmdesát procent v náš prospěch, když jsme potom ab-solutně neproduktivní. Technický dojem z fotbalu, který produku-jeme, není sice špatný, ale hrajeme jen po vápno a tam končíme. Takže výsledkem je nakonec zase náš zmar. Naším nejlepším hráčem byl brankář Procházka, spolehlivý výkon podal znovu Václavek, dobře zahráli i Matějka a Čtvrtníček v první půli. To je ale málo. Naše původní předsezonní představy, že budeme hrát o špičku tabulky ČFL, vzaly za své, místo toho si musíme teď spíš hlídat situaci pod sebou.“



Sestavy


FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - J. Bouček [-] , M. Šlapák [-] (88. T. Břížďala [-] ) , T. Bohánek [-] , J. Balšánek [-] (78. J. Ježdík [-] ) , T. Šebek [-] , J. Matas [-] , M. Kraus [-] , D. Zelenka [-] , M. Hell [-] , M. Procházka [-] (83. R. Novák [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , O. Kostorek [-] , D. Černý [-] (66. D. Hašek [-] ) , T. Madej [-] , J. Jakab [-] (55. V. Máče [-] ) , J. Doležal [-] , D. Matějka [-] , F. Drobílek [-] , P. Václavek [-]

ŽK: 30. J. Matas , 48. T. Bohánek , 60. J. Bouček , 91. J. Ježdík - 18. D. Hradecký .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Cihlář František - ŠTRINCL Pavel, SZIKSZAY Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Michal Kunc

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: výhra domácích

Myslím, že to bude vyrovnané utkání, ve kterém bude hrát roli domácí prostředí. Tip: 1:0.

Tip: výhra hostů