T. Hynek 35.
T. Labík 45. (p.)
2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2018 10:15

22.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Převýšov doma vyzrál nad Vyšehradem


Branky


35. T. Hynek , 45. T. Labík (p.)
21

Domácím barvám pomohl i penaltový gól do šatny...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se zlobili na rozhodčí

Počtvrté za sebou, včetně závěru podzimní části ČFL, vyšli fotbalisté Slavoje Vyšehrad venku naprázdno. Pokaždé se tak stalo vinou porážky 0:2. Nejinak tomu bylo v neděli 8. dubna 2018 v Převýšově a šemíci proto klesli na osmé místo tabulky. Také proto, že na hřištích soupeřů neskórovali už 487 minut.

 

Černá série mohla vzít v Převýšově brzy za své, protože už po necelých deseti minutách hry měli kopat šemíci penaltu. Drobílek rozehrál balon ze středu hřiště na Kostorka a ten pronikl zleva do vápna, kde ho sestřelil obránce Veselka. Místo pokutového kopu se ale Kostorek dočkal žluté karty.

 

Po čtvrthodině hry naopak zahrozili dvakrát za sebou domácí. Hynek utekl po levé straně hřiště a odcentroval na nabíhajícího Živného, který se dokázal natlačit před Václavka a trefil zblízka tyč. Minutu nato Bastin odstrčil ve vápně Máčeho a z jeho zpětné přihrávky Živný ranou z hranice vápna jen těsně přestřelil břevno.

 

Po půlhodině hry Drobílek vypálil zpoza vápna k tyči, brankář Petr míč vyrazil jen ke Čtvrtníčkovi, ten však nedostal možnost zakončit. Byl mu totiž odmáván ofsajd, po němž se hostující tým hodně zlobil. Chvíli nato předvedl krásnou individuální akci Drobílek, zakončil ji přihrávkou do vápna na Čtvrtníčka, obrana domácích ale stihla nebezpečí odvrátit. Ve 34. min. Drobílek rozehrál ze středového kruhu standardku a míč vletěl do vápna. Zde došlo k další problematické situaci, kdy všichni hráči hostí reklamovali ruku jednoho z bránících domácích hráčů, leč marně.

 

Hrálo se však dál, a byl to naopak Převýšov, kdo se ujal vedení. Ve 35. min. zachytil výkop Havránka ve středovém kruhu Bastin, od něj šel míč k Živnému a doleva na Hynka. Ten zasekl balon doprava k rohu vápna a mezi Matějkou a Drobílkem vypálil přesně k tyči: 1:0. Byl to laciný gól, protože tuto situaci šlo rozhodně ubránit.

 

Na druhé straně šemíci dvakrát zahrozili po centrech Kostorka, jeho spoluhráči se ale přes pozornou obranu Východočechů k zakončení nedostali.

 

 

Ve 45. min. Veselka dlouhým křížným nákopem našel na levé straně nabíhajícího Hynka, ten se zasekávačkou uvolnil a vypálil. Havránek vyrazil jeho střelu před sebe a k míči se drali současně tři hráči: Matějka, Máče a Živný. Situaci vyhodnotil sudí jako nedovolený zákrok Matějky na útočníka domácích a kopala se penalta, již proměnil v nastaveném čase první půle Labík: 2:0. Havránek sice střelu vystihl, ale i tak propadla do sítě.

Už bez branek

Do druhé půle nastoupil za zraněného Máčeho Hašek, a došlo tak k částečnému přeskupení sestavy Vyšehradu.

 

Krátce po změně stran se po akci Drobílka s Madejem dostal k míči ve vápně domácích Doležal, ale obránci byli rychlejší a ukopli mu ho. Slavoj měl po technické a kombinační stránce jasně navrch, nicméně nestačilo to.

 

V 54. min. odcentroval zprava až z rohu hřiště Doležal a nabíhající Hašek trefil střelou bez přípravy brankáře Petra. To byla téměř gólová situace, která ale gólem neskončila. V 64. min. měl naopak velkou šanci po rohu Živný, halfvolej mu ale nesedl a minul Havránkovu bránu.

 

Další zajímavou příležitost Vyšehradu měl v 65. min. po přiťuknutí od Černého Doležal, jeho střele k tyči ale chyběla razance, a tak ji Petr bez potíží kryl.

 

V 71. min. utekl po levé straně autor první branky Hynek a jeho střela lízla spojnici břevna a tyče Havránkovy brány.

 

 

O šest minut později po Drobílkově rohu Černý hlavičkoval ve velmi dobré pozici mimo domácí bránu. To byla už čtvrtá šance Slavoje ve druhé půli. Ani z ní tedy nic nebylo a šemíci již podeváté v této sezoně nedokázali v mistrovském utkání skórovat.

 

Zdroj: www.slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


SK Převýšov
Tomáš Hrabík (trenér): "Utkání jsme vzhledem k tabulce chtěli zvládnout za co nejvíce bodů. Myslím, že v prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, vytvořili si několik šancí a dvě z nich proměnili. Po změně stran se hra vyrovnala, ale my jsme si svůj náskok do konce zápasu pohlídali. Je to pro nás důležité vítězství."

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro slavojvysehrad.cz): „V poli jsme odehráli dobré utkání, venku jsme však bohužel zcela neproduktivní. Mohlo tomu být jinak, pokud by byla už v deváté minutě zápasu odpískána penalta po více než jasném nedovoleném zákroku na Kostorka ve vápně. Místo toho viděl náš faulovaný hráč absurdní žlutou kartu za údajné simulování. Tohle bylo natolik evidentní a křiklavé, nemluvě o dalších sporných situacích, že sami domácí fanoušci se tomu smáli. Vcelku podle očekávání jsme byli techničtější, zatímco domácí silovější. Bohužel po individuálních chybách jsme v závěru poločasu dvakrát inkasovali a ve druhé půli jsme naopak svoje šance nevyužili.“



Sestavy


SK Převýšov
R. Petr [-] - P. Veselka [-] , J. Černý [-] , L. Vyšehrad [-] , J. Špidlen [-] - T. Hynek [-] , T. Labík [-] (88. J. Vobejda [-] ) , T. Sedláček [-] - T. Bastin [-] (90. J. Věchet [-] ) , D. Živný [-] (87. D. Bareš [-] ) , M. Zezula [-] (69. R. Doležal [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - D. Matějka [-] , J. Čtvrtníček [-] , P. Václavek [-] , V. Máče [-] (46. D. Hašek [-] ) , O. Kostorek [-] , D. Černý [-] , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (69. J. Heřman [-] ) , F. Drobílek [-] , D. Hradecký [-]

ŽK: 33. T. Labík - 9. O. Kostorek , 81. D. Černý .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: VÁŇA Jan - MUSIL Jiří, ŠAFRÁNKOVÁ Nikola.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: David Skuhravý
Tip experta: výhra domácích

V tomto utkání bude pro Převýšov výhodou domácí prostředí a zvítězí.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Trenér, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - FK Rudná | Středočeský | Praha - západ

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích