D. Kocourek 86. (p.)
1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2018 16:30

21.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Velké překvapení v Jirnech! Štěchovický Batka dvěma góly řídil výhru Štěchovic


Branky


86. D. Kocourek (p.) - 61. L. Batka , 90. L. Batka
0

Velikonoční zápas v Jirnech, to měli na programu svěřenci trenéra Zbyňka Busty ze Štěchovic. Ve větrných podmínkách na ně číhal dvojnásobný vítěz ČFL vedený trenérem Václavem Hradeckým. První poločas toho moc nenabídl, silný vítr kazil několik centrů a na góly se čekalo až do druhého poločasu. Když už to vypadalo, že si Štěchovice užijí třetího penaltového souboje v řadě, udeřil Batka šestnáctým gólem v sezoně, zařídil výhru za tři body a zároveň se posunul do čela tabulky střelců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Silný vítr fotbalu nepřál

Hra byla v prvním poločase narušená silnějším větrem a celkově se odehrával nepříliš pohledný fotbal. Po pěti minutách získaly Jirny výhodu přímého kopu z ideální pozice a Vašák musel být pozorný při pokusu Křečka. Nebezpečně vypadala akce o tři minuty později, když Kocourek přihrával před bránu, ale našel pouze Kučeru, který akci zachránil odkopem ve skluzu. Do třetice to zkusili domácí po rohovém kopu Vondráčka, jenže hlavičkový pokus Hrušky mířil mimo.

 

Poté se dostali do zakončení i Štěchovice a Busta prověřil z blízkosti pozornost Kafky. Nadějnější pokus vyslal v osmnácté minutě Sulík a balon skončil těsně nad břevnem. Několik minut poté museli Novák s Vašákem bránit pokus Jiren po rohovém kopu a na druhé straně hasil Kafka útočné snahy hostů. Ke konci prvního poločasu se ještě pokusil prosadit Škorvánek, jeho tečovaná střela však skončil mimo.

Batkovo další show

Po změně stran postupně zeslábl vítr a atraktivita zápasu se alespoň o trochu zvedla. Mezi střelce se pokusili zapsat domácí Hruška s Čepelákem či hostující Volešák, ale ani jeden z tohoto tria neuspěl. Trochu vzruchu nadělala akce v 57. minutě, když Volešák vystihl nedorozumění domácích a ve vápně upadl po souboji s gólmanem Kafkou, penalty se v tomto případě hosté dožadovali neúspěšně. Vše jim vynahradila následná akce v 61. minutě, když Jirny opět chybovaly v rozehrávce, k balonu se dostal Batka a poslal balon za záda Kafky – 0:1. 

 

Čtyři minuty poté zakončoval z dálky Novák, ale ztroskotal na gólmanovi podobně jako poději Kejha. Domácím se postupně krátil čas, ale vyrovnání se přece jen dočkali, když rozhodčí odpískal jednomu z hráčů Štěchovic hru rukou ve vápně a Kocourek v 86. minutě proměnil penaltu – 1.1. Vše nasvědčovalo remíze, jenže tu hosté razantně odmítli. V poslední minutě základní hrací doby vyslal Těžký z levé strany tak přesný centr, že dolétl na hlavu Batky a novopečený nejlepší střelec ČFL rozhodl o historické výhře Štěchovic na horké jirenské půdě – 1:2.

 

Autor: Michal Kunc / www.fotbalstechovice.cz

 



Ohlasy k zápasu



Povltavská Fotbalová Akademie
Michal Kunc (redaktor klubu): Z Jiren se počítá každý bod a tak jsem před zápasem doufal v zisk alespoň jednoho. První poločas se odehrál za silného větru a tak nebyl k vidění příliš pohledný fotbal. Šanci si vytvořily oba týmy, ale ani jedna nebyla vyloženě tutová. Po změně stran naštěstí vítr trochu ustal a přišlo mi, že se i díky tomu na hřišti projevilo, že jsme byli lepším týmem. Zřejmě neodpískanou jasnou penaltu jsme nemuseli dlouho rozdýchávat, jelikož jsme se zásluhou Batky dostali do vedení. Myslel jsem si, že vedení udržíme, jelikož se domácím vůbec nedařilo. Nakonec však rozhodčí odpískal minimálně velmi přísnou penaltu a byl jsem smířen s remízou. Jenže jedna z posledních akcí skončila gólem tradičního střelce Batky a na světě je velké překvapení v podobě tří bodů. Musím pochválit všechny hráče, protože podali opravdu skvělý výkon. Jednotlivě bych vyzdvihl Lukáše Batku, který se dostal do čela tabulky střelců a na jaře je v parádní formě.



Sestavy


SK Viktorie Jirny
F. Kafka [-] - O. Kejha [-] - - M. Čepelák [-] , L. Křeček [-] (88. D. Tokar [-] ) , J. Vondráček [-] (42. S. Honcharenko [-] ) , R. Stöckner [-] , D. Kocourek [-] , M. Mareš [-] , L. Hruška [-] , J. Procházka [-] , F. Škorvánek [-] (69. M. Parys [-] )

Povltavská Fotbalová Akademie
L. Vašák [-] - Š. Kučera [-] , T. Pavlík [-] , J. Košata [-] (71. P. Hovorka [-] ) , F. Busta [-] , Š. Těžký [-] , M. Sulík [-] (90. M. Šum [-] ) , L. Jakobovský [-] , L. Novák [-] (86. M. Štědronský [-] ) , L. Batka [-] , L. Volešák [-]

ŽK: 75. O. Kejha - 36. T. Pavlík , 50. L. Novák .
Hráči zápasu: L. Batka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Ulrich Tomáš - TRSKA Adam, ŠVORC Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.