2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 14:00

20.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Domažlice přijely k utkání na poslední chvíli. Penalty jim dopřány nebyly a Litoměřicko bralo cennou výhru!


Branky


0

Hosté se po minulých odložených zápasech dočkali svého prvního jarního utkání, jenomže výsledek nebyl dle představ Jiskry. Domácí fotbalisté totiž dokázali otupit ofenzivní sílu soupeře a protože se sami dvakrát prosadili, zůstaly body zaslouženě na domácí půdě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli z autobusu rovnou do hry

Vzhledem k dopravním komplikacím po cestě a pozdějšímu příjezdu hostujícího mužstva začal zápas s několikaminutovým zpožděním. Domažličtí se ale příliš nerozkoukávali a vstoupili do zápasu velmi aktivně a v úvodu před domácí brankou několikrát zahrozili. Následující pasáž až do konce poločasu byla velmi vyrovnaná a připomínala šachovou, ovšem rozhodně ne nudnou, partii, ve které oba soupeři čekají na chybu toho druhého. Vytvořené menší i ty nadějnější příležitostí zůstaly oběma týmy nevyužity a na poločasovou pauzu se odcházelo za bezbrankového stavu.

Domácí byli v zakončení důrazní

V očekávání druhé části vyrovnané bitvy doporučoval jeden z diváků, rovnou kopnout penalty, ať se nezdržujeme. Jeho návrh se však nerealizoval a oba celky se přichystaly k rozehrání druhé pětačtyřicetiminutovky. V jejím začátku opět hosté postrašili litomerické zadní řady, ale na stavu 0:0 se zatím nic neměnilo. V 51. minutě však už ano, Radek Dvořák si navedl míč na střed a z přibližně 22 metrů vyslal přízemní střelu, kterou ještě před brankářem stačil špičkou kopačky lehce píchnout David Surmaj. Tato střela za zády v poločase střídajícího brankáře ještě neskončila, následná Davidova dorážka už však svůj cíl našla. 

 

Domácí se znovu radovali o čtyři minutky později, rohový kop Petra Výborného se snesl na hlavu Dominika Šustra u vzdálenější tyčky, jeho první pokus se odrazil od břevna a Dominik v souboji s brankářem prokázal větší odvahu a rychlost reakce a napodruhé hlavou již míč do sítě dopravil. Jiskra se s průběžným stavem pochopitelně nechtěla smířit a činila vše, aby si naklonila skóre na svoji stranu. Jak už to v podobných situacích bývá, oterírala se domácím cesta do otevřenější obrany a fanoušci si každopádně přišli na své. Střelecké štěstí si ovšem Litoměřičtí vybrali ve zmíněné pětiminutovce, Domažlicím se korigovat výsledek také nepodařilo. A když v samotném závěru Jan Plachý zneškodnil nadějný domažlický trestný kop a uhájil tak své třetí čisté konto v sezóně, mohlo se u domacích začít slavit velmi důležité vítězství.

 

Zdroj: fklitomericko.cz

 

SESTŘIH



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Miroslav Kratochvíl (trenér): „Konečně jsme mohli hrát zápas doma na trávě a to s kvalitním soupeřem, před zápasem jsme byli plni očekávání. Domažlice svoji kvalitu potvrdily, v první půli jsme byli svědky vyrovnaného boje, nám se povedl vstup do 2. poločasu, osvědčilo se nám prohození hráčů na jednotlivých postech. První gól nás nakopl, najednou se našim hráčům zvedl už i tak velmi dobrý výkon o dalších 20 až 30 procent. Zlepšili jsme se všech činnostech, a hlavně si více začali věřit. Skóre jsme mohli ještě i navýšit, ale nepodařilo se. Klukům dnešní výsledek přeji, a děkuji jim za bojovnost a zaujetí ve hře. Nemůžu říct, že by někdo nezahrál dobře, těžko někoho dnes vyzdvihovat. Poděkovat je na místě Michalu Slabému, který ochotně přispěchal s pomocí, když jeho B-tým měl odložený zápas, a ve spolupráci jsme dnešní duel odkoučovali. Do dalšího utkání jdeme opět s pokorou a zkusíme překvapit, od výkonu zejména v druhé půli se můžeme směle odrazit.“

TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Zdrželi jsme se na dálnici, kde byly zácpy kvůli bouračkám, takže jsme přijeli deset minut před začátkem zápasu. Ale vzhledem k tomu jsme myslím vstoupili do zápasu velice dobře, prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem. V zápase pro nás měly být pískány dvě penalty, které byly stoprocentní. Matějka byl podkopnut ve vyložené šanci, ale nepískalo se, při druhé sice zákroky ustál a zakončil, ale pískat se mělo. To určitě utkání ovlivnilo, ale nevymlouvám se na to, v první půli jsme měli docílit branky. Do druhého poločasu jsme vinou zranění vystřídali brankáře. Dostali jsme pak hrozně laciné branky, které jsme dostat prostě neměli. Rozhodl první gól, hrálo se na těžkém terénu, který moc kombinací nedovoloval. Hráčem zápasu od nás útočník Matějka."



Sestavy


FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - D. Surmaj [-] (68. Š. Kacafírek [-] ) , P. Výborný [-] , M. Hanuš [-] , P. Valenta [-] , D. Šustr [-] , J. Trýzna [-] (80. V. Marchuk [-] ) , R. Dvořák [-] (85. A. Zbudil [-] ) , L. Maršálek [-] , M. Štancl [-] (87. N. Luong [-] ) , J. Šimkovský [-]

TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] (46. J. Švihořík [-] ) - M. Mlynařík [-] , T. Hájovský [-] - P. Mužík [-] , M. Hrubý [-] , M. Braun [-] , M. Hejda [-] (65. L. Roubal [-] ) , D. Bezdička [-] - - J. Blažek [-] , O. Chocholoušek [-] (83. J. Kubr [-] ) , L. Matějka [-]

ŽK: 31. D. Surmaj , 39. M. Hanuš , 78. P. Výborný , 81. Š. Kacafírek - 38. M. Hejda , 59. M. Mlynařík .
Hráči zápasu: P. Výborný - L. Matějka .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - MRKÁČEK Michal, KRUPA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.