0:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 13:30

20.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čížová duel s Benátkami nezvádla. Ty rozhodly třemi góly v rozmezí jedenácti minut!


Branky


0

Jihočeši chtěli na jaře dát zapomenout na nepovedená podzimní střetnutí, pomoci k tomu měl i návrat na zrekonstruované domácí hřiště. Jenomže první souboj zde Čížovští prohráli jasným poměrem. Benátky těžily z povedené pasáže ve druhém poločase. Dvakrát vsítil Synek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle bez gólů

Velice důležité tři body si přivezli benátečtí fotbalisté z jihočeské Čížové. Ta hrála na svém stadionu vůbec první utkání v této sezóně, jelikož podzimní část strávila ve strakonickém azylu. Její fanoušci ale příliš šancí domácích neviděli, registrovat mohli pouze jednu střelu, která mířila do brankového prostoru. Benátečtí byli v tomto směru po většinu utkání aktivnější. Pokořit Satrapu se jim povedlo ale až po dvanácti minutách druhé půle. Poté se dvěma slepenými góly prosadil útočník Synek, který se zasloužil o to, že se závěr zápasu z benátecké strany odehrál bez zbytečného dramatu.

 

Vstup do utkání měli lepší hosté. Ještě neuběhlo ani šedesát sekund, když Maříkovu střelu musel krotit brankář Satrapa, ten sice míč neudržel, domácí obránci ale odvedli dobrou práci a ukopli míč do bezpečí. O tři minuty později chybovali čižovští hráči na své pravé straně, Synek se tak ocitl tváří v tvář Satrapovi, který mu zmenšil střelecký úhel a tuto šanci vychytal. Osmělili se také hráči z Písecka. Zahrádka ale mířil vysoko nad bránu. Tentýž hráč poté mohl využít chybičku Farkaše, křížná střela ale mířila vedle pravé tyče. O chvíli později zkoušel štěstí z poměrně ostrého úhlu Jirouš, ten však trefil jen boční pravou tyč benátecké brány, kde ale Straka situaci kontroloval. Následující střela mířila do ochranné sítě.

 

Benátečtí byli určitě více na míči, do vyložených šancí se ale nedostávali. Branku neznamenal ani Maříkův trestný kop, který svým pokusem trefil pouze dobře postavenou zeď. O mnoho více vzruchu znamenalo zakončení Bočka, které se sice až k Satrapovi nedostalo, míč se ale odrazil k Farkašovi, který čížovského brankáře protáhl, ten ale dokázal udržet míč ve svých rukavicích. Chvíli poté Mařík vysunul Bočka, ten našel opět Farkaše, jenž ale přestřelil. Nepřesný byl po své individuální akci také benátecký středopolař Hakl. Po kratičkém nastavení hlavní rozhodčí Hocek ukončil první půli.

Silná hostující pasáž rozhodla

Do druhé půle udělali oba trenéři po jedné změně. Benátečtí si stále drželi územní převahu, na větší šanci se ale čekalo poměrně dlouho. Za zmínku stojí Bulířův centr, který se otřel o Hakla, ale skončil v moci domácího brankáře. V 57. minutě už ale udeřilo. Hosté zahrávali Bulířem přímý kop, ten pouze posunul míč na Maříka, který oslovil Farkaše, po jeho přihrávce do ohně přiklepl Synek míč Davidu Skuhravému, který se trefil přesně k pravé tyči – 0:1. Tato situace hosty uklidnila, brzy mohl přidat další branku Synek, který se zbavil Pedra, křížná rána ale skončila o kousek vedle pravé tyče.

 

Mrzet to ale benáteckého útočníka příliš nemuselo. O dvě minuty později jej totiž našla přesná Haklova přihrávka. Jakub Synek se opět dokázal zbavit nedůsledného Pedra a tentokrát se ke vzdálenější tyči nemýlil – 0:2. S domácími bylo ještě hůře. O dvě minuty později Bulířův centr z pravé strany Satrapa neudržel a na Jakuba Synka čekala poměrně jednoduchá práce, aby dorazil míč do opuštěné části brány – 0:3. Závěrečnou dvacetiminutovku rozkouskovala početná střídání z obou stran. Zmínit tak můžeme snad jen Zörklerovu střelu, kterou dokázal Satrapa lapit. Domácí se k žádnému závěrečnému tlaku nedostali, a tak tři body putovaly do Benátek.

 

Benátečtí tak po zásluze odvezli z Čížové plný bodový zisk, který se jim určitě hodí do napěchované třetiligové tabulky. Své bodové konto jistě budou chtít Benátky rozšířit i v dalším zápase, kdy k Jizeře přijede Písek.

 

Zdroj: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Čížová
Aleš Jindra (trenér) pro kopanabenatky.cz: Myslím si, že soupeř asi vyhrál zaslouženě. Zápas se lámal už kolem desáté minuty prvního poločasu, kdy jsme si vypracovali nějaké šance, které jsme ale nevyužili. Chybělo málo. Myslím, že jsme i nastřelili tyčku. Poté soupeř začínal být lepší, my jsme začali ztrácet organizaci hry. Důležitým momentem bylo, že nemohl pokračovat Bohouš Havel, který v poločase střídal. Tím jsme přišli o kreativnějšího hráče. Ve druhé půli byly Benátky mírně lepší, potrestaly naše poměrně velké chyby. Pro nás je to zklamání. Soupeř vyhrál 3:0, což je pro nás docela kruté, ale bohužel to tak musíme akceptovat.

SK Benátky nad Jizerou
Jan Buryán (trenér) pro kopanabenatky.cz: Všichni jsme hrozně moc šťastní, že jsme zvítězili na horké půdě v Čížové. Celkově ten areál tu není příliš vzhledný. Jsme rádi, že jsme tu získali první tři body z venkovního hřiště v této sezóně. Stále se opakuji, ale chtěl bych poděkovat všem osmnácti klukům, že jsme tento zápas zvládli. Věděli jsme, že to musí přijít, už po zápase se Štěchovicemi, ve kterém jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, ale bohužel jsme je neproměnili. Dnes jsme si o poločase řekli, že nějaká šance určitě přijde a že možná i vstřelíme nějaký gól, který nebude nádherný. Nakonec to tak bylo. Skuhry vystřelil z vápna a míč se tam nějak dokutálel. Od té doby jsme byli psychicky nad věcí a zápas jsme tak zvládli. Znovu říkám, klobouk dolů před kluky za přístup k těmto zápasům.



Sestavy


TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - F. Vacovský [-] , D. Pedro [-] (69. M. Held [-] ) , D. Novák [-] - L. Bálek [-] (83. P. Vávra [-] ) , R. Zahrádka [-] , R. Nečas [-] , B. Havel [-] (46. D. Tomášek [-] ) , L. Dvořák [-] (69. L. Mudra [-] ) - M. Jirouš [-] , P. Janda [-] -

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Hošťálek [-] (88. M. Borovička [-] ) , D. Farkaš [-] (77. S. Munzar [-] ) , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] (83. B. Tvrzník [-] ) , J. Boček [-] (46. J. Zorkler [-] ) , T. Bulíř [-] , D. Skuhravý [-] , M. Horák [-] , S. Mařík [-] (72. V. Šimeček [-] )

ŽK: 26. B. Havel , 29. D. Pedro , 51. P. Janda , 70. D. Tomášek - 19. D. Skuhravý .
Hráči zápasu: P. Janda - J. Synek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Hocek Petr - VNUK Josef, MATOUŠEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.