2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 10:15

20.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Písek nedovolil Vyšehradu skórovat a po dobrém výkonu bere tři body


Branky


18. T. Froněk , 72. D. Pinc
0

20. kolo České fotbalové ligy nabídlo atraktivní utkání domácího Písku s vyšehradským Slavojem, který se před zápasem nacházel na 5. místě průběžné tabulky. Podzimní měření sil v Praze se Píseckým vůbec nepodařilo, a tak se u Otavy chtěli pokusit o odplatu a také o nápravu týden staré prohry v Benešově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Held zářil, skóroval ale Froněk

Na svěřencích trenéra Rostislava Grossmanna byla vidět chuť do hry, což potvrzovali nebezpečnými výpady hned od začátku duelu. Téměř okamžitě o sobě dal vědět po celý zápas velmi aktivní Martin Held. Jeho první střela mířila mimo, ale proti té druhé, která přišla ve 4. minutě po individuální akci a nahrávce Tomáše Froňka, už musel zasahovat vyšehradský gólman Jiří Havránek. Následně zahrozili také hosté, ale nebezpečnou nabídku do šestnáctky žlutomodrá obrana zneškodnila.

 

Zasloužené a uklidňující vedení jihočeského celku se zrodilo v 18. minutě, kdy se ke střele dostal Tomáš Froněk a poprvé rozjásal diváky kolem hřiště s umělou trávou - 1:0. Tomáš Froněk se zapojil také do oku lahodící kombinace s Jakubem Heldem, Václavem Milcem a zakončujícím Martinem Heldem, jenže proti další domácí radosti byl pozorný Havránek, který vyrazil balón na roh - běžela 27. minuta. O chvíli později zakončoval hlavou Filip Řezáč, ale jeho pokus se mezi tyče nevešel.

 

K výkonu Martina Helda v prvním poločase chyběl snad jenom gól. Blízko k němu byl znovu ve 38. minutě, kdy zahrával Písek přímý volný kop. Útočník se čtrnáctkou na zádech se k míči dostal po nepřehledné situaci ve vápně, jenže ránu směřující do brány stihli hosté na poslední chvíli odvrátit do bezpečí.

 

Do konce poločasu se v píseckých barvách o zteč soupeřovy brány pokoušeli z rychlého protiútoku ještě Aleš Hanzlík s Martinem Voráčkem, pas druhého jmenovaného však nenašel nikoho ze spoluhráčů. Na opačné straně se těsně před přestávkou do gólové pozice dostal Oldřich Kostorek, ale z otočky pálil pouze do ochranné sítě za bránou Kamila Hajduška. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí

Vyšehrad se neprosadil

Do druhého poločasu již nemohl zasáhnout Martin Voráček. Místo něho nastoupil na hřiště Dušan Pinc, který se posunul do útoku a Martin Held musel své útočné choutky mírně zkrotit na kraji zálohy.

 

Po změně stran se oba celky počastovaly celkem neškodnými pozdravy, s nimiž gólmani neměli příliš starostí, přesto se stále hrál útočný fotbal, z něhož mohla kdykoli vyplynout další šance ke skórování.

 

Daleko k úspěchu neměl v 56. minutě hostující David Matějka, který po rozehraném rohu číhal na zadní tyči, ale ani z protiútoku na opačné straně Jakub Held, jež zakončoval kombinaci střelou po zemi těsně vedle levé tyče. V 65. minutě se zaskvěl Jiří Havránek, když parádně vyrazil gólovou hlavičku domácího kapitána Michala Rendly. Zahanbit se však nenechal ani Kamil Hajdušek, který likvidoval hlavičkový pokus Daniela Černého.

 

V tomto období měl Vyšehrad asi nejsilnější myšlenky na vyrovnání, jenže přišla 72. minuta a hřebíček do hostující rakve z kopačky Dušana Pince, který navázal na trefu z Benešova, ale tentokrát byla jeho branka mnohem důležitější - 2:0.

 

Hosté z hlavního města měli ještě jednu velkou příležitost. Deset minut před koncem pronikal píseckou obranou Filip Drobílek. Když se však dostal do pokutového území, prováhal vhodný okamžik ke střele a následně se prokličkoval až do zámezí. Domácí kolektiv si po velmi dobrém výkonu a výhře 2:0 připsal tři cenné body do tabulky.

 

Autor: Petr Brůha pro fcpisek.cz

OHLASY TRENÉRŮ



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér) pro fcpisek.cz: Musím poděkovat hráčům za velmi dobrý přístup k utkání. Splnili jsme to, co jsme si v taktickém plánu předsevzali, takže výsledek je pro nás velmi příznivý. Strašně mě těší nula, na které se to vždy dá postavit. Když nedostanete gól, tak už nějaké body sbíráte. Myslím si, že jsme byli v první půli hodně aktivní. V úvodu jsme měli dobré situace po centrech ze strany. Šli jsme do vedení, z naší strany to byl z hlediska útočné fáze velmi dobrý zápas. Soupeř nás trápil ze standardních situací, protože má hráče urostlých postav, ale my jsme je ubránili. Potřebovali bychom na tento výkon navázat a bodovat i venku a udělat bodovou šňůru, abychom se v tabulce dostali výš.

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva - asistent trenéra pro fcpisek.cz: V první řadě chci pogratulovat soupeři k zisku, myslím si zasloužených, tří bodů. My jsme sem jeli pro vítězství, bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Náš výkon představě tří bodů neodpovídal. Dopouštěli jsme se velkých chyb v obraně, když v úvodu měl Písek tři šance ke skórování. Potom jsme se dostali do hry. Měli jsme několik možností, jak se kombinačně dostat do zakončení, což jsme bohužel řešili úplně jinak a neohrozili bránu soupeře. Soupeř zahrával v první půli asi deset rohů, což samo o sobě svědčí o tom, že jsme nebyli dobře připravení. Je to pro nás zklamání. Přestože hrál Písek dobrý zápas, možnosti k tomu, abychom ho ohrozili, jsme určitě měli.



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - M. Held [-] (88. M. Grobár [-] ) , T. Froněk [-] (85. V. Hrachovec [-] ) , V. Milec [-] - M. Voráček [-] (46. D. Pinc [-] ) , T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - F. Řezáč [-] (73. A. Kočí [-] ) , A. Hanzlík [-] , J. Held [-] - Š. Holý [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] (88. T. Rossmann [-] ) , P. Václavek [-] , J. Heřman [-] (88. J. Macej [-] ) , V. Máče [-] , O. Kostorek [-] (62. D. Černý [-] ) , T. Madej [-] (76. J. Jakab [-] ) , J. Doležal [-] (88. P. Šlegl [-] ) , D. Matějka [-] , D. Hradecký [-]

ŽK: 88. J. Held - 62. J. Doležal , 90. J. Jakab .
Hráči zápasu: M. Held - J. Havránek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - RAPLÍK Lukáš, NĚMEC Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.