Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.03.2018 10:15

19.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Sobotní program nabídl nakonec jediný zápas. Vyšehrad v něm zdolal Čížovou


Branky


0

Pražané potvrdili roli favorita a nad Jihočechy zvítězili 3:1. Definitivu dodal výsledku v 84. minutě střídající Daniel Černý. Ostatní sobotní zápasy byly kvůli nepřízni počasí odloženy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři góly do poločasu

Pořadatelé utkání Vyšehrad – Čížová se ale dokázali s arktickými podmínkami poprat na jedničku, a tak bylo hřiště nakonec způsobilé ke hře. Už po třech minutách hry se dostal do velmi nadějné příležitosti hostující záložník Nečas, ale trefil jen dobře postaveného Havránka. A prakticky hned z protiútoku udeřilo. Kostorek přihrál zleva Čtvrtníčkovi, jenž sklepl balon Doležalovi a ten střelou k tyči otevřel skóre: 1:0!

 

Další šanci měl Madej, přestřelil. A bombu Hradeckého vyrazil gólman Satrapa na roh. Ve 21. min. Drobílek rozehrál zleva rohový kop, Matějkovu hlavičku hosté ještě odvrátili, ale dorážku téhož hráče už ne: 2:0!

 

Čížová zvedla hlavu, šanci měl Bálek, jehož střelu se podařilo zblokovat na roh. Po obléhání Havránkovy brány pak Dvořák ranou zpoza vápna trefil břevno. Chvíli nato po rohu hlavičkoval Pedro mimo tři tyče. Na druhé straně hřiště ve 36. min. rozehrál Drobílek trestný kop, k odraženému míči se dostal Heřman, svoji vyloženou šanci ale promarnil vinou nedůrazného zakončení.

 

Tři minuty před poločasem Jihočeši podnikli postupný útok po levé straně a kapitán Janda se dostal ke dvěma střelám za sebou, které stihl vyrazit Havránek. Třetí, jež následovala, ale už ne, a tak Zahrádkasnížil na 2:1.

Šemíci proti Jihočechům umí

Hned v nástupu do druhé půle mohl domácí tým získat zpět vedení o dva góly. Po přihrávce od Drobílka vypálil bez přípravy Heřman, ale trefil jen brankáře Satrapu.

 

Přesně po hodině hry Madej odcentroval zprava na Doležala, který rovněž střelou bez přípravy trefil tyč. Tři minuty po svém příchodu na hřiště se probil zleva do šance i střídající Junek, ale ztroskotal na Satrapovi. Ten jeho střelu vyrazil na roh. Pak byl možná faulován Pedrem ve vápně hostí Hradecký, ale hrálo se dál.

 

V 83. min. vypálil střídající Černý, Satrapa vyrazil na roh. Z levé strany ho rozehrál Drobílek, míč se odrazil k zadní tyči, kde Černý uspěl v přetlačované s jedním z protihráčů a vystřelil přesně k tyči: 3:1! Tím také odmítl závěrečné drama a šemíci poprvé na jaře brali body. V závěru utkání měl ještě šanci Matějka, ale hlavičkoval těsně nad.

 

 

Statistickou zajímavostí je skutečnost, že šemíci doma na Vyšehradě neprohráli s jihočeskými soupeři už více než pět let, nebo také devět zápasů v řadě.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro www.slavojvysehrad.cz): „Podle mne se Čížová předvedla ve velmi dobrém světle a snažila se o kombinační fotbal. My jsme však měli dobrý nástup, dali jsme dva góly, díky čemuž jsme víceméně rozhodli o svém vítězství. Mohli jsme dát i třetí gól Heřmanem, což se bohužel nestalo a začala hrát i Čížová a po chybě na naší pravé straně dala i kontaktní gól. Ve druhé půli se hrál oboustranně dobrý fotbal, tedy alespoň co dovolil terén a klimatické podmínky, ale současně je potřeba říct, že jsme už soupeři nedovolili vystřelit na naši bránu. Zaslouženě jsme pak přidali třetí gól, protože jsme měli víc střeleckých příležitostí. Výsledek 3:1 je ale určitě dobrý, odehráli jsme slušný zápas. Dobře nám zahrála stoperská dvojice Máče – Václavek, a tak konečně můžeme znovu nechat hrát ve středové řadě Hradeckého.“

TJ Sokol Čížová
Aleš Jindra (trenér, pro www.slavojvysehrad.cz): „Podali jsme hodně slabý výkon, byli jsme zakřiknutí a celkově se nám nedařilo, protože jsme neplnili, co jsme si předsevzali. Propadali jsme zejména při obranných standardkách. Bohužel tak musím konstatovat, že Vyšehrad zvítězil zaslouženě. Na začátku utkání byl hodně aktivní a my jsme jen reagovali na to, co udělá. Pozdě jsme dostupovali protihráče a při zisku balonu jsme byli nepřesní. Na terén se vymlouvat nebudeme, sami jsme chtěli nastoupit. Hrajeme už teď každým zápasem o všechno, a tak jsme velmi zklamáni.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] , P. Václavek [-] , J. Heřman [-] (67. D. Černý [-] ) , V. Máče [-] , O. Kostorek [-] (61. T. Junek [-] ) , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (86. T. Rossmann [-] ) , D. Matějka [-] , D. Hradecký [-]

TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - D. Novák [-] , D. Pedro [-] , F. Vacovský [-] - R. Nečas [-] , B. Havel [-] (88. D. Tomášek [-] ) , L. Dvořák [-] (72. L. Mudra [-] ) , L. Bálek [-] (83. P. Vávra [-] ) , R. Zahrádka [-] - M. Jirouš [-] (57. M. Polodna [-] ) , P. Janda [-] -

ŽK: 69. F. Drobílek - 51. R. Nečas .
Hráči zápasu: P. Václavek , V. Máče .
Počet diváků: 132. Rozhodčí: Klupák Petr - VAŇKÁT Zdeněk, PLZÁK Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.