1:2p.
(0:1)
39. L. Batka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2018 15:00

19.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kanonýr Batka opět udeřil, ale Štěchovice o výhru přišly v nastavení


Branky


0

Ke druhému jarnímu zápasu vyrazilo mužstvo trenéra Zbyňka Busty do jednoho z nejlepších areálů soutěže, konkrétně do Benátek nad Jizerou. Pěkného stadionu si však neužilo, jelikož jarní počasí opět zmizelo a za mrazivých podmínek se hrálo na umělé trávě. Poměrně krátké hřiště sice vypadá, že musí šance střídat šanci, ale zdání klame. Dle očekávání se odehrál vyrovnaný zápas, který nakonec musel opravdu rozhodnout až penaltový rozstřel o prémiový druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Batka vstřelil čtrnáctý gól

Jako první se pokoušel prosadit Bulíř, který z úhlu neuspěl. Daleko větší šanci měl v deváté minutě Košata, když se dostal ke střele z blízka, ale Straka vytáhl pohotový zákrok a po následném rohu Sulík těsně minul. S nerozhodným skóre se pokoušeli pohnout jak domácí Farkaš s Haklem, tak hostující Batka, ke gólu však žádná z akcí nevedla. V 18. minutě neúspěšně hledal Mařík centrem do vápna své spoluhráče a pár minut poté Farkaš zakončoval hlavou tak přesně, že donutil Vašáka k zákroku.

 

Velmi aktivní Mařík, který dříve působil ve Štěchovicích podobně jako Bulíř, promarnil velkou šanci ve 22. minutě, když minul bránu v dobé pozici. Osm minut před koncem poločasu se opět vyznamenal Vašák, který zvládl vytěsnit oblouček Sudka z větší vzdálenosti. Uplynulo pár vteřin a Štěchovice se dostaly do vedení, na konci gólové akce vyslal Košata velmi přesný centr na Batku, kterému stačilo nastavit hlavu a svým čtrnáctým gólem v sezoně otevřel skóre zápasu – 0:1. Ve zbylých čtyřech minutách se snažilo o vyrovnání ex-štěchovické duo Mařík-Bulíř, Vašáka ale výrazně neohrozili.

Benátky tlačily v závěru a dočkaly se vyrovnání

Druhý poločas, který už ve větrných mrazivých podmínkách sledovali opravdu pouze nefalšovaní fotbalový fanoušci, začínal bojem o každý metr hřiště a první zajímavá akce se rýsovala v 58. minutě, při hostech v tu dobu stálo štěstí, když osamocenému Bočkovi odlétl balon a nestihl zakončit. Naopak na druhé straně si Benátky málem vstřelily vlastní gól po následné akci hostů. Z výhodné pozice se z přímého kopu pokoušel vyrovnat Bulíř, ale bránu minul. V 66. minutě hledal své spoluhráče střídající Hovorka, Straku mohl ohrozit Sulík, jenže měl k balonu daleko. Postupně začal růst tlak Benátek, které začaly hrát na riziko. Důležitý úder mohl zasadit deset minut před koncem hrací doby Jakobovský, ale po své akci minul bránu.

 

Podobně skončil i následný pokus Batky. Velké problémy nadělal Štěchovicím střídající Tvrzník, který v 83. minutě měl obrovskou šanci, tu mu ovšem Vašák skvělým zákrokem zrušil a poradil si po následném rohovém kopu s dalším obloučkem mířícím opět pod břevno. Tři minuty poté se vše opakovalo, Tvrzník se zjevil v blízkosti Vašáka, ale gólman Štěchovic nadále držel naději na import tří bodů. Před vypršením hrací doby hlavičkoval Knobloch, který také neuspěl. Domácím se nicméně vyrovnat podařilo, v nastaveném čase se před bránou Vašáka, možná i v ofsajdovém postavení, objevili dva domácí hráči, do zakončení se probojoval Hošťálek a prodloužil zápas o penalty - 1:1.

Volešáka neproměněná penalta mrzet nemusela

V první sérii se trefili oba střelci zápasu, jak Batka, tak domácí Hošťálek. Ve druhé sérii neproměnil Volešák a Benátky se dostaly do vedení trefou Horáka. Ve třetí sérii se skóre vyrovnalo, Štěchovice vyrovnaly trefou Pavlíka, neúspěch domácích si připsal Boček. Podobná byla čtvrtá série, Štědronský proměnil a domácí Tvrzník sice neztroskotal na Vašákovi jako Boček, ale netrefil bránu. Pátá série pak nabídla pouze jednu penaltu, kterou proměnil Kučera a definitivně rozhodl o druhém bodu pro hosty.

 

Autor: Michal Kunc / www.fotbalstechovice.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Jan Buryán (trenér, pro kopanabenatky.cz): Zápas se mi hodnotí docela hořce. V prvním poločase jsme měli několik brankových příležitostí, bohužel jsme ale žádnou neproměnili. Soupeř měl dvě, avšak dokázal z nich vstřelit jednu branku. V kabině jsme si řekli, že další šance určitě přijdou. Samozřejmě, další šance jsme si vypracovali, avšak proměnili jsme až tu z devadesáté minuty po takové trmě-vrmě. Opět jsme tedy šli do penalt. Nechci říkat, že penalty jsou loterií. Soupeř si prostě připsal o bod navíc. Znovu musím vyzdvihnout a poděkovat všem osmnácti hráčům, včetně těch na lavičce náhradníků. Takto bychom měli táhnout za jeden provaz. Podobným stylem hry bychom se chtěli prezentovat, chybí tomu ale vstřelené góly a vítězství. Doufejme, že se nám to podaří nyní v Čížové.

Povltavská Fotbalová Akademie
Zbyněk Busta (trenér, pro kopanabenatky.cz): Zápas byl ovlivněn počasím. Hrálo se na menší umělé trávě, žádná fotbalová krása, spíše boj. Domácí byli snaživí, chvílemi měli možná více ze hry, tlačili nás. Hrozili jsme z brejkových situací. V prvním poločase se nám podařilo vstřelit pěknou branku. Měli jsme nějaké náznaky, při kterých jsme mohli vstřelit druhý gól, ten jsme ale nedali. Závěr jsme nezvládli. Udělali jsme mraky zbytečných faulů, domácí po nich měli velké množství standardních situací. Zákonitě tak přišel trest. Remíza je asi spravedlivá.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Hošťálek [-] , D. Farkaš [-] (62. J. Knobloch [-] ) , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] (72. J. Zorkler [-] ) , J. Boček [-] , T. Bulíř [-] (72. B. Tvrzník [-] ) , D. Skuhravý [-] , M. Horák [-] , S. Mařík [-] (77. V. Šimeček [-] )

Povltavská Fotbalová Akademie
L. Vašák [-] - J. Košata [-] (65. P. Hovorka [-] ) , Š. Těžký [-] , M. Sulík [-] (88. M. Šum [-] ) , F. Busta [-] , L. Novák [-] (77. M. Štědronský [-] ) , L. Batka [-] , Š. Kučera [-] , L. Volešák [-] , T. Pavlík [-] , L. Jakobovský [-] (90. P. Příhoda [-] )

ŽK: 58. D. Skuhravý , 60. M. Horák , 76. S. Mařík - 45. T. Pavlík , 90. L. Batka .
Hráči zápasu: M. Hošťálek - L. Vašák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Slavíček Lukáš - TRYZNA Lukáš, HŮLKA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.