3:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2018 10:15

18.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: První jarní zápas ČFL nenudil, Písek s Vltavínem rozsoudily až penalty


Branky


0

Diváci i hráči si užívali slunečného počasí a nakonec mohli ti domácí odcházet spokojení také s výsledkem, když žlutomodří udolali celek trenéra Martina Frýdka na penalty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí rychle zareagovali na gól Císařovského

Úvod očekávaného střetnutí patřil hostům. Pražané potvrdili předzápasová slova svého lodivoda a několikrát vystrašili píseckou obranu. Ondřej Šípek trefil v 5. minutě z přímého volného kopu břevno brány Kamila Hajduška. Tyč stejné brankové konstrukce napálil v 21. minutě po pěkné kombinační akci hostů Filip Císařovský a o další dvě minuty později se do nebezpečné pozice dostal David Pozníček. V té době už ale několik minut drželi míč na kopačkách převážně domácí, Vltavín však čekal na jakoukoli možnost rychle zaútočit.

 

Taková příležitost přišla ve 34. minutě, kdy Abena naservíroval přesný pas Filipu Císařovskému, který ho z voleje poslal do sítě - 0:1. Hned po rozehrání přišel důležitý okamžik. Hosté se z vedení radovali jen pár okamžiků. Z následné akce totiž vyrovnal parádní ranou do levé šibenice branky Ondřeje Pávka Filip Řezáč - 1:1.

 

Ještě do poločasu mohl strhnout průběžné vedení na stranu Písku Tomáš Froněk, jenže jeho střelu z blízkosti Pávek zablokoval. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Holý se trefil při své písecké premiéře

Po přestávce přišla větší aktivita pražské jedenáctky, která však byla dlouho jalová. Hráči v zelených dresech se znovu dočkali až v 68. minutě. To přilétl míč po nákopu do pokutového území Písku, odkud se po hlavičkovém souboji vydal směrem na branku Kamila Hajduška. Před domácím gólmanem v tu chvíli přeběhl jeden z hostujících hráčů tak nešťastně, že písecký gólman nezareagoval. Autorem gólu byl Maione - 1:2.

 

Ani tentokrát však hostující radost nevydržela. Odpověď žlutomodrých nebyla tak blesková, ale přišla. V 82. minutě se po rozehrané standardce dobře zorientoval na přední tyči stojící Štěpán Holý a ve svém prvním soutěžním utkání v dresu FC Písek zařídil vyrovnání. Trefil se hlavou - 2:2.

 

Závěr byl ještě dramatický. Kamil Hajdušek nejprve zachránil výsledek, když zneškodnil nebezpečný pokus Filipa Císařovského a následně se s celým týmem bránil několika standardním situacím. Z těch už hosté ale nezahrozili a na řadu přišly penalty.

 

Vltavínští v penaltách zaváhali

Rozstřely ze značky pokutového kopu nepatří u Otavy mezi oblíbené disciplíny, tentokrát však penalty znásobily bodový zisk z normální hrací doby. Písečtí hráči nedbali na statistiky a jeden po druhém sebevědomě sázeli balóny za záda gólmana Pávka. Když se za hosty v první sérii netrefil Ondřej Šípek a ve čtvrté Kamil Hajdušek vychytal kapitána hostujícího celku Martina Uvíru, bylo o výsledku rozhodnuto - 3:2 pen.

 

Penalty proměnili: M. Held, Voráček, Froněk, Rendla - Růžička, Tichý. Za hosty nedali: Šípek, Uvíra.

 

AUTOR: Petr Brůha pro fcpisek.cz

 



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér) pro fcpisek.cz: „Vltavín potvrdil svoji kvalitu a postavení v tabulce. Já jsem rád, že jsme utkání výsledkově i herně zvládli. Souhlasím s kolegou, že Vltavín nás později přehrával a rozhodující moment byl, že nepřidal třetí branku. My jsme trpělivě čekali, jestli se nám tam ještě podaří dostat. Moc šancí jsme ve druhé půli neměli, čekali jsme na jednu standardku a ta prostě přišla. Penalty jsou o štěstí a srovnané hlavě. Jdou špatně trénovat, ale my jsme se na ně v tréninku trošku podívali a myslím si, že jsme je zvládli lépe v hlavě."

FK Loko Vltavín
Martin Frýdek (trenér) pro fcpisek.cz: „Připomíná mi to zápas před rokem, akorát jsme získali alespoň bod. Hráli jsme a prohrajeme. První poločas z naší strany nebyl tak dobrý, přesto jsme si vytvořili šance - nastřelili jsme tyč a břevno. Domácí hrozili z rychlých protiútoků, které byly opravdu nebezpečné. Ve druhé půli, kromě začátku, se hrálo na jednu bránu. Fotbal je o gólech, které jsme nedali. Prohráli jsme si to sami. Domácí mají dva body zaslouženě, byli při penaltách psychicky vyrovnanější. My jsme se zbytečně dohadovali místo toho, abychom se na penalty soustředili."



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] , T. Froněk [-] , A. Kočí [-] (69. M. Voráček [-] ) , M. Held [-] - V. Hrachovec [-] , M. Rendla [-] - J. Held [-] (75. D. Pinc [-] ) , F. Řezáč [-] , A. Hanzlík [-] - Š. Holý [-]

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Tichý [-] , F. Císařovský [-] (87. M. Mácha [-] ) , C. Maione [-] (77. V. Valíček [-] ) , D. Pozníček [-] , O. Šípek [-] , M. Uvíra [-] , P. Pejša [-] (71. R. Macháč [-] ) , M. Hovorka [-] , J. Růžička [-] , B. Abena [-]

ŽK: 18. J. Held , 34. F. Řezáč , 80. A. Hanzlík , 85. M. Rendla - 88. J. Růžička .
Hráči zápasu: Š. Holý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Váňa Josef - KREJSA Josef, MACHÝČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.