0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 17:00

27.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hotovo! Slavia Karlovy Vary slaví zásluhou Psohlavce postup do České fotbalové ligy


Branky


28

Karlovy Vary si s předstihem zajistily po sobotní výhře v Soběslavi, o které rozhodl jediným gólem utkání Martin Psohlavec, postup do České fotbalové ligy. Slavia byla po celou sezónu dominantní a její triumf je naprosto zasloužený.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Soběslav nastoupila do utkání sebevědomě a aktivně, vědoma si toho, že jakýkoliv bodový zisk pro ně bude hodně důležitý. Naopak hráči Slavie chtěli dokázat, že k vítězství ve skupině nepotřebují pomoc od jiných klubů. Začátek utkání ovšem patřil domácím, kteří hráli hodně důrazně a většinu osobních soubojů vyhrávali. Už v 5. minutě ztratil na půlce míč Jan Kalina a do šance se řítil domácí Erik Uličný. Jiří Chára ale byl na místě a stačil nohama míč vytěsnit na roh. Uličný se z protiútoku neprosadil ani o chvíli později a jeho polostřela skončila v Chárově náručí.

 

V desáté minutě střela domácího Filipa Vaňka skončila na tyči. Poté se začala hra postupně vyrovnávat a do hry se dostal i domácí brankář. Na druhé straně tvrdá střela domácího Nohavy skončila těsně vedle. Dalších dvacet minut probíhala hra bez výrazných šancí a příležitostí, přitom nelze říct, že by byla nezajímavá. Ve 36. minutě po přímém kopu Pavla Maňáka se dostal k hlavičce Martin Psohlavec, jeho pokus ale skončil nad břevnem Kuníkovy branky. Vzhledem k tomu, že obě obrany pracovaly zodpovědně, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

 

Do druhé půle vstoupili domácí opět aktivně, na kopačkách karlovarských hráčů jako by se v prvních minutách usadila nervozita a nepřesnost. V 50. minutě se tak dostával do šance střídající Dvořák, ale rychle se vracející Jirka Samek mu znemožnil vystřelit. Tak, jak se postupně vyrovnávali hosté s důrazem domácích v osobních soubojích, tak se vyrovnávala i hra. V 56. minutě po rohovém kopu Martin Psohlavec hlavou branku jen těsně minul. Stejně nepřesně zakončoval nohou na druhé straně Dvořák.

 

Z protiútoku měl po centru Pavla Maňáka na hlavě vedoucí gól Rostislav Vokáč, ale nabídnutou příležitost nevyužil a míč poslal do rukou domácího brankáře. Útok střídal útok a hráči Slavie začínali být hodně nebezpeční. Na přízemní přihrávku v 61. minutě nedosáhl Psohlavec ani Danilo Jovičič. Domácí hrozili především ze standardních situací, ale obrana na čele s Jirkou Chárou byla vždy pozorná a nenechala se překvapit. O dvě minuty později se objevil po hezké akci v šanci znovu Rosťa Vokáč, tentokrát ale jeho střelu se štěstím zblokoval domácí Suchan.

 

V 67. minutě Honza Kalina sám před zívající prázdnou brankou z malého vápna poslal míč na břevno a během současných okamžiků se zdálo být jen otázkou času, kdy míč skončí za zády domácího brankáře. A v 73. minutě to přišlo. Martin Pěkný zahrával přímý volný kop z vlastní poloviny, v hlavičkovém souboji se na úrovni penalty prosadil nejlepší střelec soutěže Martin Psohlavec a přehodil nešťastně vybíhajícího brankáře domácích. Slavia se ujala v Soběslavi vedení 1:0.

 

Jenže do konce utkání zbývalo ještě dvacet minut a když byl v 79. minutě po druhé žluté kartě za běžný faul vyloučen nejokopávanější hráč Dan Krlička, zdálo se, že se schyluje k dramatu. Domácí ještě přidali na důrazu, který už byl přes hranu, zejména ze strany domácího kapitána Boháče, jehož loket pocítil jak Jirka Chára, tak i Martin Pěkný, ovšem bez potrestání. Hosté se s tím ale srovnali, nenechali se vyvést z míry, jezdili až do konce utkání na doraz, a zejména za výkon v druhé půli, si odvezli ze Soběslavi zaslouženě plný bodový zisk.



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - J. Suchan [-] , K. Chotovinský [-] , J. Boháč [-] , M. Hromada [-] - P. Bouchal [-] , P. Nohava [-] , F. Vaněk [-] , M. Mazouch [-] (75. T. Mazouch [-] ) , V. Žalda [-] (84. J. Šmídmajer [-] ) - E. Uličný [-] (46. M. Dvořák [-] )

FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - M. Novotný [-] (61. D. Jovičič [-] ) , J. Hudec [-] (76. Š. Dubnička [-] ) , L. Mestl [-] , M. Psohlavec [-] , P. Maňák [-] , R. Vokáč [-] , D. Krlička [-] , J. Kalina [-] (72. Z. Skala [-] ) , M. Pěkný [-] , J. Samek [-]

ŽK: 65. J. Hudec , 72. D. Krlička . ČK: 79. D. Krlička .
Počet diváků: 336. Rozhodčí: Hodek Jakub - MUDRA Zdeněk, PASTYŘÍK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Na tento zápas se těším. Věřím že před zaplněnou tribunou s lídrem soutěže zvítězíme v pohledném utkání. A Vary si oslavi vítězství v soutěži až v týdnu doma, v předehrávce posledního kola.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů