FOTO: Pohledné lázeňské derby na Karlovarsku zvládly lépe Mariánské Lázně


Branky


9. P. Holub , 36. M. Kravar , 43. P. Holub - 17. M. Geňo , 21. J. Hudec
37

Karlovarské lázeňské derby mezi domácími Mariánskými Lázněmi a hostujícími Karlovy Vary nabídlo pět branek, o tři z nichž se postaraly Mariánky a uštědřily vedoucímu celku tabulky Divize A druhou porážku v řadě. Domácí fotbalisté se díky velkému vítězství dostali na 38 bodů a na druhou Aritmu ztrácejí po sobotním zápase pouhé čtyři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba týmy vstupovaly do derby s mírnou nervozitou a po necelých deseti minutách se mohly poprvé v zápase radovat z gólu Mariánské Lázně. Pavel Maňák ve středu hřiště přišel o míč a po rychlém protiútoku přišel do šestnáctky centr, který Nedbalý posunul hlavou na Petra Holuba, a poslední jmenovaný hráč nedal Jiřímu Chárovi v karlovarské bráně žádnou šanci.

 

Ačkoliv Slavia inkasovala brzy gól, žádný útlum z její strany nepřišel. Hosté zpřesnili přihrávky a dokázali si vytvořit tlak. Jako první mohl skórovat Marian Geňo, který si naběhl skvěle do šestnáctky na kolmou přihrávku od Vokáče, jenže po necelé čtvrthodině hry těsně minul bránu a Karlovy Vary se vyrovnávací branky nedočkaly. Za další dvě minuty už ovšem ano.

 

Marian Geňo využil skvělého uvolnění Pavla Maňáka v blízkosti brankové čáry a po jeho přihrávce skóroval z blízkosti do prázdné brány. Vyrovnávací gól vedoucí celek nakopl ještě více a za necelých pět minut už hosté vedli, když se po nádherné přímočaré akci po ose Geňo, Vokáč, Krlička a Hudec, jehož přihrávku na Vokáče si srazil do vlastní brány Grambal.

 

V dalším průběhu prvního poločasu se odehrál zlomový okamžik, když Marian Geňo přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Hudce, který mohl podruhé v zápase slavit gól saltem, jenže tentokrát mu rozhodčí zkazil radost zdviženým praporkem kvůli ofsajdu, o který se s největší pravděpodobností nejednalo a pomezní rozhodčí připravil Slavii Karlovy Vary o regulérní gól.

 

Slavia mohla vést o dvě branky, jenže se tak nestalo a Mariánské Lázně navíc prožily velké povzbuzení, když se deset minut před přestávkou prosadil z dorážky po rohovém kopu Matěj Kravar. O minutu později mohli Karlovy Vary opět vést, když si obránci Rostislav Vokáč a Jan Kalina vyměnili míč, jenže druhý jmenovaný hráč to měl na dlouhou nohu a zasáhl Šmejkal.

 

Fotbalisté Karlových Varů byli lepším týmem na hřišti, jenže se dopouštěli zbytečných chyb, které domácí Mariánské Lázně nekompromisně ztrestaly. A přesně tak se stalo těsně před přestávkou, když si brankář Jiří Chára nešťastně srazil vysoký centr do brány a domácí vedli zásluhou Holuba ještě před přestávkou po obratu dosavadního vývoje střetnutí 3:2.

 

Po přestávce Karlovy Vary pokračovaly v tlaku a byly o poznání lepším týmem. Hosté byli navíc i velice důrazní v osobních soubojích, jenže Mariánské Lázně je do žádné slibné brankové příležitosti nepustily. Po necelé hodině hry byl navíc vyloučen Jan Staněk a fotbalisté hostujícího celku to měli o poznání složitější. A ačkoliv byli aktivní, těsně prohráli.

 

slaviakv.cz



Ohlasy k zápasu



FC Slavia Karlovy Vary
Karel Tichota (trenér): "Do derby v Mariánkách jsme nastupovali s tím, že jsme chtěli odčinit předchozí porážku v Sedlčanech. Bohužel jsme opět inkasovali jako první, když naší ztrátu míče ve středu hřiště dokázali domácí potrestat. Po obdržené brance jsme si dokázali vytvořit šance a dvěma brankami otočit skóre. Za chvíli jsme přidali i třetí, kterou rozhodčí nepochopitelně neuznali. Vlastními chybami na konci prvního poločasu jsme domácím nabídli dvě šance, které využili a do šaten odcházeli spokojenější. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, domácí přehrávali, ale do výraznějších šancí se nedostávali. Bohužel, po hodině hry byl vyloučen Staněk, který svojí nedisciplinovaností oslabil mužstvo. Ve zbytku utkání již branka nepadla, i když šance byly na obou stranách. Ve dvou venkovních utkáních jsme vyšli naprázdno, srážejí nás individuální chyby, které se nám na podzim nebo začátku jara vyhýbaly. Věřím, že další domácí zápas zvládneme a vrátíme se na vítěznou vlnu."



Počet diváků: 320. Rozhodčí: Štefan Michal - MACHÝČEK Lukáš, CICHRA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 2 - drama
Rozhodčí - Štefan Michal: 2 - zvladalemoce
Občerstvení - nápoje: 1
Občerstvení - jídlo: 1
Hrací plocha: 2
Zázemí: 2
Výkon domácích - FC Viktoria Mariánské Lázně: 2
Výkon hostů - FC Slavia Karlovy Vary: 3
Hráč utkání - domácí: Matěj Kravar
Hráč utkání - hosté: Marian Geňo
Hodnocení hráčů - domácí: Ondřej Jacko-Lysák - 10, Jiří Dubský - 3, Tomáš Denk - 3, Matěj Kravar - 1, Dominik Pěček - 3, Jaroslav Sadílek - 4, Michal Drahorád - 4, Petr Holub - 2, Tomáš Kabelák - 7, František Nedbalý - 2, Miroslav Lopata - 3, Zdeněk Štěpán - 5, Pavel Grambal - 5, Martin Lukáš - 4, Daniel Cinkanič - 6, David Šmejkal - 2,
Hodnocení hráčů - hosté: Jiří Chára - 2, Jiří Samek - 5, Martin Pěkný - 5, Jan Kalina - 4, Daniel Krlička - 7, Rostislav Vokáč - 4, Michal Királyi - 3, Pavel Maňák - 5, Ladislav Mestl - 4, Marian Geňo - 2, Jan Staněk - 8, Josef Hudec - 4, Milan Novotný - 4,
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích