Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2018 14:30

19.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horváth během debutu málem skóroval, Březová ovšem doma se Sencem padla


Branky


0

Fotbalisté Olympie Březové na Velký pátek přivítali na svém hřišti Senco Doubravku a všichni se těšili na debut Pavla Horvátha, který vítězný nebyl, přestože měl po přestávce dvě šance a mohl dvakrát vyrovnat. Bývalý kapitán Plzně se ale neprosadil a Březová před 710 diváky podlehla Doubravce 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ještě než stačili diváci dotleskat debutujícímu Pavlovi Horváthovi, na kterého se všichni netrpělivě těšili, Olympie po necelých dvou minutách prohrávala, když domácí zaspali úvod zápasu a Václav Světlík poslal Doubravku do brzkého vedení. Hosté se ovšem neradovali z vedoucího gólu dlouho, o pět minut později rychle vyrovnal z dorážky Petr Peterka. Fanoušci Březové se dočkali bleskové odpovědi a čekali netrpělivě, jak se utkání s hodně ostrým začátkem bude vyvíjet dále.

 

Březová tahala většinu akcí po pravém křídle, kde byl hodně aktivní David Vaněček, jenže to přeháněl s kličkami a v drtivé většině případů místo přihrávky na spoluhráče nebo nebezpečného průniku do šestnáctky o míč přišel. Výjimku tvořila 21. minuta utkání, kdy hosté propadli po autovém vhazování a Petr Peterka s ocitl na pravé straně šestnáctky úplně sám. Následoval krásný přízemní centr na vzdálenější tyč, jenže Jan Kašpar nesrovnal krok a míč promáchl.

 

V hledišti stadionu to jen zahučelo a krátce na to znovu, tentokrát ovšem po šanci Doubravky. Milan Ungr se na levé straně šestnáctky dostal k přízemní střele z ostrého úhlu a domácí brankář už byl překonaný, jenže Tomáš Martince zachránila bližší tyč, od které se míč odrazil zpět do hry. Na opačné straně mohl otočit zápas na stranu Březové po pěkném sprintu do šestnáctky aktivní David Vaněček, jenže se mu z pravé strany vápna vybíhajícího brankáře lobem překonat nepodařilo.

 

Po půlhodině hry vybojoval David Vaněček na pravém křídle standardní situaci a po následném centru z ostrého úhlu už se domácí fanoušci málem radovali z gólu, jenže ostrý míč těsně minul vzdálenější levý horní roh hostující brány a ještě než se tak stalo, David Vaněček od pravé postranní čáry nepřesně přihrál do středu hřiště a založil rychlý protiútok Doubravky, po kterém se na levé straně šestnáctky prosadil přízemní střelou z úhlu Milan Ungr a vrátil hostům ztracené vedení.

 

Březová vstoupila do druhého poločasu dobře a David Vaněček nebyl daleko od toho, aby vyrovnal, když z levé strany šestnáctky mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Jakub Luhový dokázal jeho přízemní střelu skvělým zákrokem vyrazit mimo. Mezi 55. a 60. minutou byl hodně blízko asistence dvakrát Pavel Horváth, když na levé straně hřiště rozehrál v rozmezí pár okamžiků dva rohové kopy a jeho spoluhráči hlavičkovali z blízkosti dvakrát těsně nad hostující bránu.

 

Po více než hodině hry mohl vyrovnat sám Pavel Horváth, když si naběhl do šestnáctky na krásný přízemní centr z pravého křídla a po zpracování míče napálil míč halfvolejem těsně nad bránu. Domácí fanoušci odměnili legendu českého fotbalu hlasitým potleskem, jenže čtvrthodiny před koncem jim pozitivní náladu z předchozí momentu překazil další smrtící protiútok Doubravky. Pavel Horváth na pravém křídle rozehrál standardní situaci a jeho centr byl na přední tyči odvrácen a pak už to šlo ráz na ráz.

 

Po odvrácení centru ze standardní situace v podání bývalého kapitána Viktorie Plzeň přišla dlouhá kolmá přihrávka za obranu, po které Dušan Künstner v blízkosti středového kruhu obhodil vybíhajícího brankáře Tomáše Martince a poté dovezl míč do prázdné brány. Doubravka vedla o dvě branky a vítězství už si pohlídala, přestože se domácí ještě dostali do několika brankových příležitostí. Jednu z nich měl Pavel Horváth, jenže na levé straně šestnáctky z ostrého úhlu pálil vedle bližšího horního rohu.



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Březová
Petr Peterka (trenér): „Domácí utkání jsme chtěli zvládnout, ale bohužel se nám od začátku nedařilo a soupeř nám svou hrou dělal problémy v rozehrávce. Málo jsme hráli po zemi a většinu míčů jsme pouze nakopávali. Soupeř nás přehrál a odvezl si zaslouženě vítězství. Návrat Pavla Horváta na fotbalové hřiště byl plný očekávání, bohužel výsledkově však zápas nevyšel dle představ hráče. Sám Pavel se s utkáním vyrovnal a měl chuť být svým spoluhráčům platným spoluhráčem. Během utkání mohl dvakrát skórovat a chyběl jen kousek štěstí. Věřím tomu, že při dalším jeho vystoupení podá celý tým lepší výkon, který povede k příznivému výsledku.“

SK Senco Doubravka
Petr Chaluš (vedoucí týmu): „Dali jsme brzy gól, což pro nás bylo důležité. Bohužel jsme pak inkasovali nešťastně z dorážky. Domácí srovnali a pak nás samozřejmě tlačili. Měli nějaké šance a byli lepší. My jsme to ale vydrželi a z brejku dal Milan Ungr na 2:1, což následně ovlivnilo ráz prvního poločasu. Ve druhém poločase už domácí prakticky kromě standardních situací žádné šance neměli a my jsme hrozili z brejků, ze kterých jsme poté dali na 3:1, a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Klíčový gól zápasu byl na 2:1, když Milan Ungr utekl v době, kdy domácí byli určitě lepší a měli i nějaké šance. Ve druhém poločase kromě dvou nebo tří šancí z rohových kopů a jedné šance z vápna nic velkého domácí neměli. My jsme hrozili z rychlých protiútoků a skóre mohlo být klidně vyšší. V týdnu jsme udělali Lukáše Roubala z Domažlic, kanonýr a rychlostní typ, což byla další klíčová věc. Důležité bylo i odvracení standardních situací, které byly ze strany domácích nebezpečné. Skvělé utkání odehráli Petr Knakal, který skvěle odvracel míče, a Dušan Künstner, který zvýšil na 3:1.“



Sestavy


FK Olympie Březová
T. Martinec [-] - D. Horvát [-] , V. Neudert [-] , J. Šaloun [-] , D. Peterka [-] - P. Horváth [-] , M. Kratochvíl [-] (74. T. Bereczký [-] ) , R. Domin [-] (46. D. Martinec [-] ) , J. Kašpar [-] , P. Peterka [-] (79. J. Štěrba [-] ) - - D. Vaněček [-]

SK Senco Doubravka
J. Luhový [-] - D. Novák [-] , P. Knakal [-] - P. Krejčí [-] , M. Ungr [-] (84. J. Trojanec [-] ) - L. Roubal [-] (75. D. Skopový [-] ) , D. Künstner [-] , V. Světlík [-] , D. Sýs [-] (80. T. Do [-] ) , D. Brabec [-] (87. M. Špicl [-] ) , J. Petr [-]

ŽK: 50. P. Horváth - 56. L. Roubal , 73. M. Ungr .
Hráči zápasu: D. Vaněček - D. Künstner , P. Knakal .
Počet diváků: 710. Rozhodčí: Plzák Daniel - ŠIMEČEK Libor, NEDVĚD Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.