Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2018 15:00

18.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

7.0

Jídlo

7.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

10.0

FOTO: Jankov na úvod jara bodoval v Klatovech


Branky


0

Mistrovskou premiéru na lavičce Jankova zažil trenér Petr Kadlec, který na vlastní kůži pocítil úroveň divizního mužského fotbalu. Důležitý souboj o "šest bodů" toho nabídl mnoho. Čtyři góly, dvě červené karty, penaltový rozstřel, vášně na hřišti i v hledišti. Na perfektním hřišti v Janovicích nad Úhlavou nakonec Jihočeši vydolovali jeden bod za remízu 2:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Při pohledu na vzájemnou bilanci těchto klubů, která jasně vyznívá pro Klatovy, je získaný bod pro jankovské povzbuzením do dalších zápasů. Na západě Čech si odbyla premiéru i trojice nových posil, z nichž jedna z nich, Adam Kasík, dokázal hned skórovat.

 

Utkání začalo pro hostující tým jako ze špatného snu. Běžela druhá minuta, po dvou individuálních chybách uvnitř vlastního pokutového území zachránila Jankov před brzkým inkasováním tyč, navíc byl po ostrém zákroku jednoho z domácích hráčů, který zůstal rozhodčím bez povšimnutí, zraněn Fajtl a utkání pro něho skončilo na nosítkách. Přestože byli Jihočeši připraveni na trošku jiný level, než se kterým se setkali v přípravných duelech, v úvodu na více nabuzenější Klatovy nestačili.

 

Toho domácí využili a v 8. minutě se radovali z první branky. Pěkný pas dostal novic v domácích barvách Michal Požárek, využil špatného vyběhnutí Pavelce a rozradostnil domácí publikum - 1:0. Jenže vedení vydrželo domácím pouhých šest minut. Na stranu Jankova se přiklonilo štěstí, když Adam Kasíknevzdal ztracený souboj, napadal brankáře Rojíka, který ho při odkopu trefil do ramene a míč se odrazil do sítě - 1:1. Svojí premiérovou trefu v dresu Jankova mladá posila z Písku zaznamenala vážně kuriozně.

 

Po nějakých dvaceti minutách si Jihočeši zvykli na důrazný styl hry Klatov a hru vyrovnali. V 27.minutě mohli jít dokonce do vedení. Kasíkův centr do pokutového území propadl k Janu Šebelkovi, který byl sám před Rojíkem, bohužel zvolil razantní zakončení, které domácí svatyni minulo. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. V 33.minutě využily Klatovy výškové převahy a po rohovém kopu Krejčího se hlavou prosadil Martin Janda - 2:1.

 

Tentokrát se z vedení radovali domácí o něco déle, do odchodu do kabin jim těsný náskok ovšem nevydržel. V 45.minutě dostali poprvé možnost v utkání rozehrávky rohového kopu hostující fotbalisté, Beránkovu střelu zadáci ještě zblokovali, ale na dorážku Martina Popelky už zareagovat nestačili - 2:2.

 

Druhý poločas nabídl méně fotbalových okamžiků, zato se začalo více jiskřit. Z důrazného boje vyčnívá dobrá šance hostujícího Pavla Beránka z 63.minuty, jenž se dostal ke střele po rohu Śebelky, avšak pouze vyprášil Rojíkovy rukavice. Rozhodnutí měl na kopačkách Karel Krejčí v 78.minutě. Dostal pěkný balón od exjankovského Františka Diviše do mírného ofsajdu, který pomezní rozhodčí přehlédl a řítil se sám na Aleše Pavelce. Gólman Jankova ho skvěle vystál, jeho střelu zlikvidoval a odčinil tak zaváhání z úvodní branky utkání.

 

Po následném rohu a střele Krejčího zajel hrubě Mészáros do Pavelce. Z následné mely, do které se zapojilo několik hráčů obou týmů, odešli předčasně do sprch vyloučení domácí kapitán Mészáros a zoro mstitel Martin Popelka. Ve třetí z šesti nastavovaných minut měly Klatovy výhodu přímého kopu kousek za hranicí šestnáctky, ale Karel Krejčí trefil pouze zeď.

 

Vypjatý duel dokráčel až k penaltovému rozstřelu. Ve třetí sérii chytil Pavelec pokus Pavloviče, ovšem rozhodčím se nelíbilo postavení gólmana Jankova a penaltu tak nechali opakovat. Napodruhé se domácí záložník nemýlil. Definitivní rozhodnutí přinesla pátá série, kde nejprve selhal Sedlic a dva body pro Klatovy zajistil Krejčí.

 

Zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


SK Klatovy 1898
Správce Facebooku: „ Myslel jsem, že pochválím hostující fanoušky. Ti svůj tým pěkně povzbuzovali celý zápas, ovšem veškerý dojem zkazili po zápase. Kdy napadali naše hráče, rozhodčí a i trenéra. Tohle se přátelé nedělá. Házet pivo, napadat fyzicky a vulgárně urážet můžete jinde...“




Počet diváků: 150. Rozhodčí: Aubrecht Jan - MELNIČUK Vladimír, TVRDÍK Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.