3:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 15:30

18.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

EXKLUZIVNĚ: Soběslavi pomohla v Českém Krumlově k bodu “boží ruka”


Branky


0

Fotbalisté Soběslavi dokázali otočit další nepříznivý vývoj zápasu, který tentokrát sehráli v Českém Krumlově, a i zásluhou “boží ruky” v podání dvougólového Martina Dvořáka sahali po dalších třech bodech, jenže pět minut před koncem dokázal vyrovnat po propadnutí hostující obrany Tomáš Tauber. O osudu utkání rozhodly pokutové kopy, ve kterých byl úspěšnější Český Krumlov a prožil tak nemalou satisfakci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Český Krumlov vykročil do zápasu skvěle, když se po necelé čtvrthodině hry prosadil domácí kapitán Václav Beránek a poslal domácí do vedení, na které hosté mohli rychle odpovědět, prosadit se ovšem těsně nedokázali. Pavel Nohava se nejprve na levé straně šestnáctky dostal k přízemní střele, kterou na poslední chvíli jeden z domácích obránců srazil na rohový kop, a po následném centru Český Krumlov odvracel míč na brankové čáře.

 

Soběslav rozehrála rohový kop z levé strany skvěle a na vzdálenější pravé tyči se dostala k hlavičce, po které už se hosté chystali oslavovat gól, míč byl ale na brankové čáře odvrácen. Šance hostí poté Český Krumlov probrala. Po necelé půlhodině hry mohli vést domácí o dvě branky. Jakub Kabele rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal pěkný centr, po kterém následoval rohový kop a Tomáš Tauber hlavičkoval těsně nad.

 

Za necelé dvě minuty se role obrátila, když byl nejprve Tomáš Tauber v blízkosti šestnáctky faulován Janem Suchanem a Jakub Kabele z volného přímého kopu zamířil pouze doprostřed brány a náruče připraveného Martina Kuníka. V závěru prvního poločasu nejprve Filip Hňup rychle vyběhl z brány, aby míč odkopl do bezpečí, a hned vzápětí se podařilo Soběslavi vyrovnat. Vojtěch Žalda odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči se prosadil Martin Dvořák.

 

Martin Dvořák s oslavou gólu chvíli váhal, protože sám si zřejmě byl moc dobře vědom toho, že branky docílil rukou. Gól ale platil a oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu a nelibosti domácích fanoušků za stavu 1:1. Soběslav si vytvořila krátce před přestávkou tlak, ze kterého vytěžila vyrovnávací gól, a po změně stran dokázala zápas otočit. Pět minut po začátku druhého poločasu se prosadil Pavel Nohava, jenže zakončoval z ofsajdu a po odpískání.

 

Pavel Nohava se tedy prosadit krátce po přestávce nedokázal, po necelé hodině hry už ale Soběslav vedla v Českém Krumlově 2:1. Martin Dvořák si naběhl na pravé straně šestnáctky na míč a z úhlu ho napálil pod břevno. Hosté dokázali otočit utkání na svou stranu, jenže Český Krumlov neztratil hlavu a mohl se postarat o rychlé vyrovnání. Velký důraz v pokutovém území předvedl Jakub Wagner, jenže jeho střela byla příliš slabá a brankář míč snadno chytil.

 

V dalším průběhu utkání byli domácí lepší a hrozili především ze standardních situací. V 67. minutě mohl vyrovnat Jakub Kabele, který z volného přímého kopu pálil tvrdě pod břevno, Martin Kuník ale míč vyboxoval pěstmi mimo. Poté měl Český Krumlov k dispozici volný přímý kop na levé straně hřiště, jenže tentokrát přízemní střela skončila opět pouze u brankáře Martina Kuníka, který šel rychle k zemi a na přední tyči míč bezpečně chytil, zatímco hosté pálili nad.

 

Čtvrthodiny před koncem zápasu mohlo být hotovo, když se na levé straně šestnáctky otevřel prostor před Filipem Vaňkem a jeho přízemní střela z hranice pokutového území rozvlnila boční síť domácí brány. Soběslav během utkání neproměnila několik slibných šancí a pět minut před koncem jí to muselo mrzet dvojnásob, protože Tomáš Tauber využil zaváhání obranné linie hostujícího celku a po oběhnutí vybíhajícího brankáře Martina Kuníka skóroval po zemi do prázdné brány.

 

O osudu utkání musely rozhodnout pokutové kopy. Václav Beránek na domácí straně první penaltu proměnil, zatímco Pavel Nohava v dresu hostí orazítkoval pravou tyč. Václav Novák poté také bezpečně proměnil a za Soběslav snížil na 2:1 Filip Vaněk. Třetí sérii zahájil Jakub Kabele, kterého parádně dokázal vychytat brankář Martin Kuník, a Petr Bouchal mohl vyrovnat penalty na 2:2, jenže také Filip Hňup se zaskvěl krásným zákrokem. Domácí poté dali, zatímco Michal Hromada pod tlakem bránu přestřelil a Český Krumlov se mohl radovat z bodu navíc.



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Václav Domin (trenér): „ Utkání se Soběslaví odpovídá našemu bodovému zisku. Zápas s kvalitním soupeřem. “

FK Spartak Soběslav
Michal Lemberka (trenér): „ Špatně jsme vstoupili do zápasu, neměli jsme odražené míče, všude jsme byli pozdě. Můžeme být rádi, že nás podržel brankář Kuník. Po 25 minutách jsme se konečně dostali do zápasu a byli jsme odměněni gólem do poločasu, kdy výborný centr Žaldy trefil Dvořák. Domácí reklamovali ruku, ale osobně nevím, zda právem. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji a vedoucí gól dal opět Dvořák, domácí jsme celý druhý poločas přehrávali a oni hrozili jen po standardních situacích. Škoda nepovedeného odkopu Kuníka v 85. minutě, kdy Tauber doklepával do prázdné brány. Penalty už jsou kapitola sama o sobě. Tři neproměněné z naší strany je žalostné promarnění na zisk druhého bodu. Bod z venku bereme, ale hodně blízko byli tři. Nejlepší hráč našeho mužstva byl Hromada, který se po zranění Boháče ve 30. minutě přesunul na stopera.“



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
F. Hňup [-] - J. Kabele [-] , M. Dudák [-] , J. Sláma [-] (77. M. Švec [-] ) , F. Persán [-] (71. M. Kroupa [-] ) , L. Mravec [-] , J. Wagner [-] , T. Tauber [-] , V. Novák [-] , V. Beránek [-] , D. Tůma [-] (71. M. Strapek [-] )

FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - J. Suchan [-] , K. Chotovinský [-] , J. Boháč [-] (31. D. Maršík [-] ) , M. Hromada [-] - P. Bouchal [-] , V. Žalda [-] , F. Vaněk [-] , M. Mazouch [-] (72. J. Šmídmajer [-] ) , P. Nohava [-] - M. Dvořák [-] (82. E. Uličný [-] )

ŽK: 35. D. Tůma - 11. J. Boháč , 32. K. Chotovinský , 49. P. Nohava .
Hráči zápasu: J. Kabele - M. Hromada , M. Dvořák .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.