A. Kraus 52.
2:1p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2018 10:15

16.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rakovník si s novými posilami v sestavě odvezl z Prahy bod


Branky


0

SK Rakovník se představil o víkendu v prvním jarním kole Divize A na hřišti pražské Aritmě a trenér Libor Šíma zařadil do základní sestavy všechny nové tváře. V bráně nastoupil Radek Zach a v záloze Zdeněk Schwendt, přičemž oba přišli do týmu z městského rivala Tatranu. Dalšími posilami jsou Jakub Krupička z Hostouně a obránce Petr Duchoň z Nového Strašecí. Utkání skončilo po devadesáti minutách nerozhodně, a tak o osudu utkání rozhodly penalty, ve kterých byli úspěšnější domácí.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aritma postrádala přesnost v koncovce a doplatila na ni

Lepší vstup do utkání měli domácí hráči pražského týmu a vytvořili si územní převahu. Aritma se prezentovala dlouhými nákopy, ze kterých pramenila řada standardních situací a rohových kopů. Fotbalisté tamního klubu během úvodních třiceti minut rozehrávali šest rohových kopů, ale v zakončení jim scházela přesnost, a tak si diváci museli na úvodní gól ještě několik minut počkat.

 

Deset minut před přestávkou přišla největší šance Aritmy, která v pokutovém území hostí vytvořila obrovský závar a v rychlém sledu se dostala ke dvěma střelám, jenže nový muž v bráně Rakovníka Radek Zach obě dvě fantasticky zlikvidoval. Deset minut před přestávkou běžel sám na bránu Jan Troníček, jenže obrovskou příležitost domácího týmu zazdil střelou nad bránu a Aritma na neproměněné šance doplatila.

 

V závěru prvního poločasu Rakovník svého soupeře za neproměněné šance tvrdě potrestal. Jan Severin poslal do šestnáctky centr, který Jaroslav Červený prodloužil za sebe, a Tomáš Pucholt v obrovské šanci trefil po chybě brankáře na brankové čáře stojícího Daniela Frnocha. Míč s k němu ovšem vzápětí odrazil a z dorážky už nezaváhal. Rakovník tak odcházel do šaten po úvodních pětačtyřiceti minutách spokojenější.

Radkovi Zachovi po přestávce zvonilo v uších a měl obrovské štěstí

Po přestávce se zápas nesl v podobném duchu a fotbalisté pražského týmu byli za svou urputnou snahu vstřelit gól krátce po výkopu druhého poločasu odměněni, když se po osmém rohovém kopu Aritmy Praha prosadil z rohového kopu hlavou Adam Kraus. Pět minut na to mohl otočit stav utkání Daniel Frnoch, který se v rychlém sledu ocitl dvakrát v obrovské šanci, jenže po dalším centru z rohového kopu orazítkoval tyč a jeho dorážku na brankové čáře odkopl Jan Severin.

 

Radek Zach si během svého debutu v bráně Rakovníka procházel peklem a po necelých 70 minutách utkání mohl být podruhé překonán, jenže podruhé v zápase ho zachránila tyč, kterou tentokrát po nádherné individuální akci orazítkoval Jiří Junek. Během závěrečných deseti minut měly oba týmy šanci rozhodnout utkání z volného přímého kopu, jenže domácí Martin Macek trefil pouze zeď, zatímco Jakub Sklenka na opačné straně hřiště bránu přestřelil.

 

Jaroslav Červený během posledních deseti minut viděl dvě žluté karty a těsně před koncem byl vyloučen. Aritma ovšem měla příliš málo času na to, aby početní převahu využila, a tak o osudu utkání musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější domácí a zaslouženě získali bod navíc. SK Rakovník si odvezl na cestu domů cenný bod, se kterým musí být vzhledem k průběhu utkání spokojený.

Pokutové kopy

Hrabák 1:0 - Duchoň 1:0 (1. série)

Macek 1:0 - Pucholt 1:1 (2. série)

Glasnovič 2:1 - Sklenka 2:2 (3. série)

Kraus 3:2 - Besta 3:3 (4. série)

Plechatý 4:3 - Zd. Schwendt 4:3 (5. série)

 

Zdroj: skrakovnik.cz



Ohlasy k zápasu



SK Rakovník
skrakovnik.cz: „Utkání přineslo remízu, ze které měli rozhodně větší radost hosté z Rakovníka. Domácí si díky lepší mušce při pokutových kopech vybojovali bonusový bod. Vzhledem k průběhu utkání zasloužený bod.“



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - D. Baran [-] (46. J. Beneš [-] ) , A. Kraus [-] , J. Troníček [-] , J. Junek [-] (80. M. Macek [-] ) , O. Rybka [-] , T. Modr [-] , P. Plechatý [-] , M. Glasnovič [-] , L. Hrabák [-] , D. Frnoch [-] (80. F. Turbák [-] )

SK Rakovník
R. Zach [-] - L. Krupička [-] , P. Duchoň [-] , Z. Schwendt [-] , J. Krupička [-] (46. R. Gašpárek [-] ) , P. Besta [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-] , Š. Spal [-] , J. Severin [-]

ŽK: 88. A. Kraus , 90. J. Troníček - 81. J. Červený . ČK: 90. J. Červený .
Hráči zápasu: D. Frnoch - J. Severin .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Pálek Ondřej - SZIKSZAY Ladislav, MUSIL Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.