Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 16:30

23.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

KLIMKOVICE UDOLALY DOLNÍ LHOTU AŽ V ZÁVĚRU


Branky


8

V sobotním utkání 23. kola přivítali naši muži hráče nedaleké Dolní Lhoty, kteří se před tímto utkáním krčili na samém dně tabulky a body tudíž potřebovali jako sůl. V minulém kole však doma porazili třetí Strahovice 3:1, a protože se naši muži v minulém kole přesvědčili v Hati, že mužstva bojující o záchranu o ni bojují tvrdě, dal se opět očekávat těžký zápas. Naše mužstvo opět nenastoupilo k utkání kompletní. Pro svalové zranění vypadl Švec, z rodinných důvodů nebyl k dispozici Lubojacký a stále nebyl do hry připraven ani Jonek, který už ale pomalu začíná s plným tréninkem. Naopak po třech týdnech se do sestavy vrátili uzdravení Gelnar s Borgoszem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začalo kvůli silné průtrži mračen s desetiminutovým zpožděním, méně to však v úvodu vadilo domácím. Ve druhé minutě postupoval středem Borgosz, kousek za polovinou si všiml, že je brankář Lhoty daleko z brány a zkusil jej přehodit, bohužel hostující strážce svatyně stačil včas zacouvat zpět a míč chytil. O chvíli později se neujaly ani hlavičky Bednáře a Šota po rohových kopech. Hráči Dolní Lhoty pozorně bránili a naši hráči se těžko prosazovali přes bránící blok. Neuspěli ani z přímého kopu, když Sáblík mířil nad bránu. Hosté se k ohrožení Bači příliš nedostávali, výjimkou mohl být průnik Růžičky, ale toho včas dobře zakřižoval Bednář a Bača neměl s jeho střelou nejmenší problém. V závěru poločasu se do zajímavé pozice na hranici šestnáctky dostal Vaněk, ale jeho střelu srazil jeden z bránících hráčů těsně vedle tyče na roh a krásný pas Borgosze zcela volnému Gelnarovi, před bránou v rozhodující chvíli uskočil. Ve čtyřicáté první minutě tak mohli nečekaně udeřit hosté, ale Spisarova střela zpoza šestnáctky šla nad.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky začal nejlépe jak mohl. Při rozehrávce Lhoty totiž napadající Gelnar obral o míč Spisara a namířil si to na bránu. Pět metrů před šestnáctkou jej nedovoleně zastavil jeden z hostujících obránců a klimkovičtí zahrávali zajímavou standardku. K té se postavil Kuba Sáblík, chytře přízemní střelou obstřelil zeď a míč skončil u vzdálenější tyče - 1:0. O pár minut později mohlo přijít navýšení skóre. Naši hráči běželi v přečíslení čtyř proti třem, Gelnar dostal míč na pravou stranu a poslal ostrý míč před bránu, kde nabíhal střídající Vostárek, tomu ale hostující obránce zabránil poslat míč do odkryté brány a stav se tak neměnil. Po té vypadli naši hráči z tempa a Lhota, snažící se vyrovnat začala vystrkovat rohy. Nejprve Zdražilovu hlavičku na poslední chvíli přizvedl Šot na roh a za pár okamžiků, v krátkém sledu vytáhl Bača tři velmi dobré zákroky. Nejprve zlikvidoval pokus Jana Bedryho, poté střelu Spisara a nakonec znovu hlavičku Bedryho. Ani toto varování hráčům Klimkovic nestačilo a tak v sedmdesáté minutě už Dolní Lhota udeřila. Po ztrátě míče podnikli hráči Lhoty protiútok, na jejímž konci byl střídající mladík Blanar, který pravačkou z první hezky obstřelil Baču a srovnal - 1:1. Po této brance chtěli naši hráči něco s výsledkem udělat, ale až do osmdesáté druhé minuty se jednalo spíš o křeč, kdy střely Borgosze, Gelnara ani Bednáře neměly příliš šancí na úspěch. V osmdesáté druhé minutě však Gelnar přistrčil na hranici vápna míč Borgoszovi, ten vtrhl do vápna a byl sám před brankářem Pražákem. Snad každý na stadionu čekal, že bude Vojta zakončovat, jenže místo toho akci vyšperkoval přihrávkou vedle sebe na Davida Vostárka, kterému tak na zlatém podnose nabídnul gól, a protože David nepohrdnul a poslal míč do prázdné branky, šli jsme do vedení - 2:1. Lhota se snažila rychle odpovědět, jenže při jedné z akcí přišla o míč a následoval protiútok, po kterém následoval roh. Ten poslal Sáblík přesně na hlavu Bednáře a jeho nekompromisní hlavička znamenala v osmdesáté šesté minutě vedení o dvě branky - 3:1. V závěru, v rozmezí pár vteřin, ještě obětavě zablokovali střely Knopp se Šotem a dále už se nic nestalo. Naši hráči si tak připsali na jaře pátou výhru a kromě utkání s Vřesinou, bodovali na jaře v každém utkání.

 

zdroj: http://www.tjklimkovice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Klimkovice
Komentář trenéra Jana Woznicy: "Vydřená výhra, dneska jsme to urvali spíš bojovností než fotbalovostí. Hra nebyla dobrá, chybí nám taková ta lehkost a mezihra z úvodu jara. Přesto musím mužstvo pochválit! Samozřejmě vidím, že to nebylo optimální a výhru jsme urvali doslova za pět minut devadesát, je však potřeba vidět, že mužstva proti nám už nenastupují jako proti nováčkovi. Kromě Vřesiny a Strahovic, kteří chtěli hrát fotbal, se týmy stáhnou do bloku, čekají co vymyslíme a to nám zatím moc nesedí. Máme mladý tým, kterému ještě chybí trpělivost v kombinaci, chceme vše rychle dohrát do finální fáze a z toho plynou chyby. Na tomhle se dá zapracovat, ovšem u morálních vlastností to je složité a hráči poněkolikáté ukázali, že je mají velmi dobré. Do poslední chvíle se snaží změnit nepříznivý výsledek a proto má tato výhra pro mě velkou cenu."




Sestavy


TJ Klimkovice
M. Bača [-] - D. Knopp [-] , V. Šot [-] , J. Bednář [-] , R. Krpelík [-] - A. Chobot [-] (46. D. Vostárek [-] ) , V. Borgosz [-] , J. Sáblík [-] - J. Vaněk [-] (86. J. Teichmann [-] ) , J. Gelnar [-] (88. V. Strnka [-] ) , M. Rulíšek [-] (70. M. Klemiš [-] )

TJ Sokol Dolní Lhota
J. Pražák [-] - J. Bedry [-] , M. Balnar [-] , M. Slíž [-] , J. Dedek [-] - J. Bedry [-] , J. Stošek [-] (59. D. Blanar [-] ) , L. Spisar [-] , J. Kučera [-] - T. Zdražila [-] , M. Růžička [-] (77. J. Zeman [-] )

ŽK: 72. V. Borgosz .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: VIŠČOR Michael - PÍSEČNÝ Lukáš, DVOŘÁK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře