3:1
(1:1)
45. M. Kempný (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2018 15:30

20.kolo, Moravskoslezský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V důležitém utkání s Orlovou si Vratimov připsal tři body - VIDEO


Branky


8

Vratimov se po dlouhé době zvedl ze dna tabulky, a to díky domácímu vítězství s dalším adeptem na sestup - Slavií Orlovou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle skončila remízou

Hráči Vratimova potvrdili povedený vstup do jarní části soutěže a porazili přímého konkurenta v boji o záchranu Orlovou přesvědčivě 3:1. Před utkáním měli domácí menší problémy se složením sestavy, jelikož Jašek dostal za svou ČK z minulého duelu stop na dvě utkání, Radim Pešek bral v týdnu antibiotika a Marek Svěnčík měl natažené tříslo, a tak zůstal jen na lavičce náhradníků.

Oba lídři domácích však do utkání nakonec nastoupili a je třeba ocenit jejich obětavost a chuť bojovat s týmem o potřebné body. Zápas byl ze začátku opatrný a trošku nervózni, ale postupem času hráči Vratimova získávali půdu pod nohama a začali dobývat Silberovu svatyni.

Ve 24. minutě udeřili domácí poprvé, a to po pěkné akci Brezuly a následné dorážce Dawida, který tak poslal Vratimov do vedení. Domácí pak měli ještě pár možností, které však nedokázali dotáhnout do zdárného konce, což vyústilo v zákonitý trest na konci poločasu, kdy měla možnost Orlová zahrávat pokutový kop, který s jistotou proměnil Kempný, a stanovil tak poločasový stav 1:1.

 

Vratimov nedal penaltu ale i přesto pohodlně zvítězil

Ve druhém poločase už měli Vratimovští hráči viditelnou převahu a projevili tak velkou touhu po vítězství. Soupeř hrozil zejména nakopávanými balony na rychlého Rentu, kterému se však nedostávalo potřebné podpory svých spoluhráčů. Na další gól se čekalo do 63. minuty, ve které se k přímému kopu ze strany postavil Racko, který poslal střílený míč přímo na hlavu důrazného Michalčáka, a ten už si věděl rady.

Domácí hráči pokračovali v aktivní hře a v 78. minutě se po faulu na aktivního Racka dočkali odměny v podobě pokutového kopu, Svěnčík však míč napálil pouze do tyče. V tu chvíli si asi všichni, kteří byli minulý týden v Břidličné, vzpomněli na všechny pokusy, které zastavila branková konstrukce. Tentokráte však trefená tyč nemusela nikoho mrzet, protože již za dalších 7 minut se po Peškovém předložení míče před prázdnou bránu na volného Osvěčíka, dočkali třetího gólu v síti hostí.

Tři body tak zůstaly doma a my bychom chtěli poděkovat všem hráčům za kolektivní a bojovný výkon.

 zdroj: www.fcvratimov.cz



Ohlasy k zápasu


FC Vratimov
Radim Pešek: Věděli jsme, že v případě vítězit se konečně dostaneme z posledního místa. Před zápasem jsme si řekli, že proto uděláme vše a hlavně musíme být dominantní a aktivní na míči. Ze začátku utkání se nám tuto strategii dařilo plnit, což vyústilo prvním gólem Marka Dawida. Po vstřelené brance jsme nepochopitelně na aktivitě ubrali a Orlová srovnala hru, nicméně žádnou vyloženě gólovou šanci neměla. V posledních sekundách prvního poločasu však rozhodčí odpískal velmi přísnou penaltu a hosté vyrovnali. Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že musíme zlepšit pohyb a být trpěliví. To se nám po celou dobu dařilo. Naše aktivita vyústila dvěma góly Michalčáka a Osvědčíka. Rozdíl ve skoré mohl být i vyšší, ale Marek Svěnčík nařízenou penaltu neproměnil. Hosté se moc k útočení nedostávali, a když už, tak útoky končili před hranici velkého vápna. Vítězství tak bylo zcela zasloužené. Musím celý tým pochválit za bojovnost a soudržnost. V prvních třech jarních kolech jsme si dokázali, že jsme silní a pokud budeme takto pokračovat dál, tak jsem si jistý, že krajský přebor ve Vratimově zachráníme.

FK Slavia Orlová - Lutyně
Dominik Renta: Tak Vratimov nás od začátku trošku zatlačil , snažil se hrát kombinačně a prvních 20-25 minut byl lepším týmem. My jsme se pak do zápasu celkem dostali a hra byla na obě strany. Do druhé půle jsme si něco řekli, ale nepohlídali si výskok jejich hráče a inkasovali. Dále jsme se snažili hrát dopředu ale marně žádná vyložená akce ve druhé půli z naší strany nebyla a z protiútoku dali domácí 3. gól



Sestavy


FC Vratimov
O. Juras [-] - R. Bandy [-] (61. T. Uherčík [-] ) , R. Pešek [-] (90. T. Hudeček [-] ) , R. Stuchlík [-] , M. Dawid [-] (84. P. Klimsza [-] ) , L. Brezula [-] (68. M. Svěnčík [-] ) , F. Racko [-] (90. D. Žižka [-] ) , J. Pohludka [-] , V. Osvěčík [-] , J. Pešek [-] , P. Michalčák [-]

FK Slavia Orlová - Lutyně
R. Silber [-] - T. Věčorek [-] , Z. Guehi [-] (83. J. Renta [-] ) , J. Vybíral [-] (46. A. Malík [-] ) , A. Hruška [-] , . Fromanger [-] , M. Široký [-] (74. O. Matušík [-] ) , D. Renta [-] , M. Papuga [-] , R. Schimke [-] , M. Kempný [-]

ŽK: 17. V. Osvěčík - 25. M. Široký , 52. T. Věčorek , 82. Z. Guehi .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Sivera Jan - SVOBODA Marian, JURČEK Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích